• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Ja się dziwię, że ktoś takim ludziom samochody daje do testowania :P

nic tam kompletny brak wiedzy, nudziarstwo, brak warsztatu, wystarczy kupić kamerke, i "jestę youtuberę"

To co ta Pani opowiada i pisze jest tragiczne. Oczywiście konstruktywna krytyka nie jest zła i jestem jej zwolennikiem ale brak nawet podstawowej wiedzy skreśla Panią całkowicie. Wielu użytkowników wypomina jej błędy merytoryczne a ta jedzie w zaparte. Nie dopuszcza do wiadomości, że Q i najzwyklejsza Giulia ma wiele wspólnego. Odpowiada w sposób chamski i zaczepny na komentarze, bez sensu nawet rozpoczynać dyskusję bo ściana.

Marudziła pewnie w domu, że partner znany, światowy, więc mu pewnie wlazła na łeb, że ona też będzie testować.... dlatego sam warsztat powiedzmy do nagrywania ma niezły (Marek Drives), natomiast do testowania samochodów to ona z tym głosem, ignorancją, wyglądem, tą zdupną ironią, niewiedzą, poziomem żartu, serdelkowatymi paluszkami i poziomem odpowiedzi na komentarze nadaje się na paszę dla lisów.

Takim właśnie nowoczesnym myszkom-agresorkom współczesne kobiety zawdzięczają stereotyp "baby do kuchni", bo mam wrażenie, że za co by się z tym swoim "polotem" nie wzięła, szklanym sufitem będzie ugotowanie garka pomidorówki.

Kilka wad Giulii jako jej posiadacz potwierdzam (nawigacja, start-stop), kilkoma obnażyła swoją totalną ignorancję - co trzeba mieć w pustym łbie, żeby narzekać na duże łopatki do zmiany biegów?

Ja się dziwię, że ktoś takim ludziom samochody daje do testowania

nic tam kompletny brak wiedzy, nudziarstwo, brak warsztatu, wystarczy kupić kamerke, i "jestę youtuberę"

Taka rzeczywistość; przy czymś takim testy motoru czy Auto Świata mogą wydawać się super profesjonalne.

Na czym tej Pani zależy najbardziej?
Oglądalności.
Co będzie dla niej najbardziej dotkliwe?
Jej brak.
Tylko tyle i aż tyle panowie.

A jeśli krytyka, to taka, która nie obraża osoby, a dotyka istoty rzeczy i wykazuje jej ignorancję czy powierzchowność w danym teście (jeśli już trzeba reagować).

Ale ta krytyka jej nie obraża, wszak powierzyłbym jej ugotowanie garnka mojej ulubionej zupy! Ludzie mają różne skille, ta pani nie ma żadnego - nie ma się co dziwić, że jej poziom drwin i wypowiedzi pozwala sądzić, że z tą inteligencją kartofla nie nadaje się do testowania aut. Poza tym marudzenie że nie sięga manetek jednocześnie pokazując te swoje obrzydliwe paluchy to tak, jakbym ja ze swoją tuszą testował buty do biegania i narzekał, że mnie stawy bolą.... Trzeba mieć trochę oleju w głowie, a już w szczególności jak się wypływa na szeroki internet.

Mam nadzieję, że dla dobra motoryzacji jej daremny kanał zniknie.

I tu akurat racja, brak wyświetleń będzie lepszy niż łapki w dół, bo uparta jest jak osioł.

Akurat tu na forum pięć razy więcej słyszałem o testach Giulii przeprowadzonych przez rzeczoną niewiastę, niż o testach Pertyna.

ja pierwszy raz trafiłem na nią po wpisaniu "giulia" w youtuba (nawet nie tu). Natomiast do Pertyna się przekonałem - przyjemnie mi się go ogląda i muszę przyznać, że za szybko człowieka osądziłem negatywnie.

Kurde, szerloki!!! SUVy się na całym świecie lepiej sprzedają... i to od wielu lat! :D
Myślicie, że dlaczego praktycznie każdy producent oferuje takie auta? :)

Kurde, szerloki!!! SUVy się na całym świecie lepiej sprzedają... i to od wielu lat! :D
Myślicie, że dlaczego praktycznie każdy producent oferuje takie auta? :)

W segmencie D na pewno nie sprzedają sie lepiej . Wzrost sprzedaży Stelvio imho jest zapewne spowodowany brakiem produkcji czy chociażby zapowiedzi wersji kombi .

Ciekawi mnie czy to tylko chwilowe czy to realna tendencja ze suv będzie sprzedawał sie lepiej niz sedan

Najprawdopodobniej suv będzie się lepiej sprzedawał od sedana. Pomimo, że mówimy o klasie "premium" to jednak kupujący oczekują, że wszystko do tak drogiego samochodu zapakują i skreślają sedany nawet nie próbując się do nich przekonać. Ludzie mylnie sądzą, że na autostradzie SUV będzie stabilniejszy, będzie prowadził się lepiej, że dużo więcej upchają w bagażniku. A sedan w praktyce wcale nie jest mniej praktyczny - po prostu pewnych rzeczy się nim nie przewozi, tylko radzi sobie człowiek inaczej - np. zamawia transport.

SUV zdominuje planetę w mniej więcej 10-20 lat.

L.

FCA też woli sprzedawać Stelvio niż Gulię. 50kg blachy więcej to 100 Euro kosztów, a samochód 5000 Euro droższy.

Dlaczego w Stelvio Super mozna kupić lakier Rosso Competizione a w Gulii nie?

Taka wystawka na lotnisku w Gdańsku
6.jpg

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Twoja uwaga Azalgo była po prostu chamska.

Masz rację.
Azalgo powinien zacząć respons od czegoś takiego kulturalnego: "A-zaliż pozwoli Panna, że się nie zgodzę...".

Na co Pani od Giulii odpowiedziałaby:
"A-zaliż, pozwolę...".

I wszyscy żyliby długo i szczęśliwie i bez chamstwa:).

Masz dziwną potrzebę recenzowania moich wpisów.

I pouczania.
Azalgo napisał co napisał, ja także. Nie pisałem kto i co powinien napisać. Odniosłem się do faktów.

Te cudzysłowy to sarkazm - teraz nawiążę do ich formy - czyż nie?

Rozumiem, że robienie komuś - z kim się nie zgadzam albo i zgadzam - takich uwag na temat jego fizyczniści jest ok?

Usprawiedliwia je postawa drugiej strony?

Tego uczysz ludzi? Pytanie jest retoryczne bo odpowiedź padła.

Ja jestem inny, a ponieważ to temat o Giulii, proponuję trzymać się tego tematu.

A bez chamstwa ludzie może nie żyli by długo, ale pewnie szczęśliwie.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót