[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mozna tez wejsc na clubalfait i przeczytac:

May is also the first month of full commercialization of the ' [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Stelvio that with about 1800 units sold (almost 50% registered outside Italy) recorded an excellent debut on the European market. Well even the [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Giulia that exceeds 2500 units sold in Europe, continuing a growth process that progressively getting closer to the rivals to units sold, despite the absence from the range of a station wagon version. More than half of units sold by [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo in May are new generation models (Julia and Stelvio).

The excellent results of May of [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo are linked to a general increase in sales in all major European markets, with the exception of the UK. In May, in fact, [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo grew by + 31.9% in Italy, 42.3% in Germany, + 121.1% in Spain and + 58.4% in France.

duzo glosniejszy, czy nie za bardzo np na dlugie trasy?

Mi jakoś nie leży :/

Imho najlepszy dźwięk ma moja Giulietta 1.4 120KM z pakietem sport. Idealny. Nie za głośny. Nie rzęzi jak na tym filmiku. Ma miły bas i sobie mruczy :)

Mi jakoś nie leży :/

Imho najlepszy dźwięk ma moja Giulietta 1.4 120KM z pakietem sport. Idealny. Nie za głośny. Nie rzęzi jak na tym filmiku. Ma miły bas i sobie mruczy :)
1.4 ale tylko tb zadziwiajaco fajnie mruczy. pakiet sport chyba nic nie ma do rzeczy.

wlasnie czegos takiego oczekiwalbym w standardzie w giuli przynajmniej w wersji Veloce - nie przystoi zeby bylo bez pazura w tzw sportowym sedanie. albo chociaz opcja w cenniku - sportowy wydech by to nazwali o byle kosztowalo ponizej 1000.

Faktycznie pakiet sport 1 nie ingeruje w wydech. Tym lepiej dla Giulietty bo brzmi sportowo w standardzie w przeciwieństwie do Giulii :) Diesel brzmi jak traktor a benzyna jak szlifierka :D

wlasnie czegos takiego oczekiwalbym w standardzie w giuli przynajmniej w wersji Veloce - nie przystoi zeby bylo bez pazura w tzw sportowym sedanie. albo chociaz opcja w cenniku - sportowy wydech by to nazwali o byle kosztowalo ponizej 1000.
Jakby to nazwali "sportowy wydech", to musiałoby kosztować minimum 5000 - przecież cena też musi być "premium" :P

Co do Giulii - zatrzęsienia w Wawie wcale nie ma, ale owszem można często spotkać zarówno zwykłe wersje, jak i Veloce oraz widziałem 2xQ.

I co to znaczy "można często spotkać"? jak definiujesz "często"?
Często to można spotkać focusy, skody i inne toyoty.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jakby to nazwali "sportowy wydech", to musiałoby kosztować minimum 5000 - przecież cena też musi być "premium" :P
mialem na mysli jakis po taniosci, po prostu mniejsze tlumienie, tak zeby dzwiek byl z lekkim pazurem tyle. mysle ze daloby sie to wprowadzic za 1000zl w cenniku, bo tak na prawde to koszt produkcji bylby taki sam jak standardowego.

mialem na mysli jakis po taniosci, po prostu mniejsze tlumienie, tak zeby dzwiek byl z lekkim pazurem tyle. mysle ze daloby sie to wprowadzic za 1000zl w cenniku, bo tak na prawde to koszt produkcji bylby taki sam jak standardowego.
Chyba nie załapałeś mojej ironii :) Ja nie twierdziłem, że tego nie da się wykonać w fabryce "po taniości", ale przy obecnej polityce cenowej, taki "sportowy tłumik" nie może być wprowadzony do cennika za 1000 zł, skoro dopłata za kolor lakieru na zaciskach hamulcowych kosztuje 1600 zł :P No way!

Chyba nie załapałeś mojej ironii :) Ja nie twierdziłem, że tego nie da się wykonać w fabryce "po taniości", ale przy obecnej polityce cenowej, taki "sportowy tłumik" nie może być wprowadzony do cennika za 1000 zł, skoro dopłata za kolor lakieru na zaciskach hamulcowych kosztuje 1600 zł :P No way!
zlapalem, ale przesadziłes z cena. moze zla nazwa. nie sportowy rozdzielic na komfortowy i glosniejszy uklad wydechowy. w konfiguratorze stelvio byla(moze dalej jest?) taka opcja i kosztowala 0zl(ale mogl byc to tez jakis blad, wiadomo jak to jestvw ar i ich cennikach/k9nfifuratorach itp). gosc w fca nie mial o tej opcji pojecia jak go pytalem.

Ragazzon robi to lepiej, chociaż szału też nie ma:
https://youtu.be/SScEcf78qAo

o dokładnie o to mi chodzi. Idealnie. Nie pierdzenie tylko basik.

Co do fabrycznego to uważam, że po prostu powinien być dostępny. Nawet jakby miał kosztować 5000zł. Ja bym z pewnością skorzystał. Niestety konfigurator Giulii to jakiś żart.

Wydaje mi się, że włosi po prostu nie zdążyli. Mieli tyle do nadrobienia po ostatnim śnie zimowym, że teraz się nie wyrabiają. Postawili na Stelvio zamiast na SW bo nie dadzą rady dwóch na raz "zrobić". W dodatku mam wrażenie Stelvio Q jest cały czas w testach. Mam nadzieję, że za rok lub dwa wyjdą na prostą.

Wydaje mi się, że włosi po prostu nie zdążyli. Mieli tyle do nadrobienia po ostatnim śnie zimowym, że teraz się nie wyrabiają.

Bez przesady - opcjonalny do 4C robił im Akrapovic i pewnie teraz też by dał radę. Widocznie FCA uznało, że nikt tego do limuzyny nie będzie zamawiał.

opcjonalny do 4C robił im Akrapovic i pewnie teraz też by dał radę

Jak na razie nie słyszałem wydechu w Veloce który by mnie ujął (a kilka już na YT jest, łącznie ze straight pipe), ale Akrapovic jeszcze nie ma, więc szansa jest :)

Amortyzatory
Powrót