• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Fair play:)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pytalem sie rowniez w ASO i potwierdzili, ze nie ma z tym problemu. Do Giulii jest juz dostepny Reagzzon, ktory brzmi troche jak ten juz zamontowany. Niedlugo ma byc Remus, ktory podobno ma brzmiec o wiele lepiej, cos w stylu 4C :)

Są w ogóle jakieś oficjalne dane przedstawiające sprzedaż AR w Polsce?

Wydaje mi się, że FCA dla polskiego rynku publikuje dane sprzedażowe tylko za cały rok obrotowy. Były dane za 2016 rok. Coś ok. 80 sztyk Giulii się sprzedało w 2016 r.

Nie, beżowy bo jest śliczny :). Znajomi mają 159 SW w beżowym Alfateksie i to wnętrze jest cudne.
Na ale w tej wersji nawet miska na nogi jest beżowa-prawiebiała (nawet dywanik, choć to się da zmienić).

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Wg http://carsalesbase.com/ w 2017 roku w Europie do końca kwietnia sprzedało się 8.648 sztuk Giulii i 13.220 sztuk Giulietty. W pierwszym pełnym roku produkcji (2011) Julki sprzedano 78.911 sztuk. Moim zdaniem kluczem do dobrej sprzedaży dla Alfy pozostaje segment C, gdzie konkurencja jest dość duża, ale w sumie łatwiej ją przeskoczyć (moim zdaniem ani BMW1, ani A3, ani Mercedes A, ani V40 nie robią wielkiego szału, Jaga w tym segmencie nie ma, Lexus z CT się zwija, Inifiniti jest brzydkie jak noc i nieco bez sensu), a na następcę Giulietty się jakoś nie zanosi na razie. Sytuacja MiTo jest wręcz tragiczna i ten model jest chyba trzymany tylko jako zapychanie oferty.

To prawda, że wprowadzenie nowej Giulietty szybko zwiększyło by sprzedaż marki, tyle że głównie w Europie. Jeśli [notranslate]Alfa[/notranslate] wprowadzi kolejny mały model to będzie to mały SUV, żeby i w Stanach się nieźle sprzedawał. Na razie nie słychać o żadnych testach nowych modeli, wygląda na to że w przyszłym roku żadna nowa [notranslate]Alfa[/notranslate] nie zostanie zaprezentowana. Sporo zależy od przyjęcia Stelvio - głównie w USA - bo Giulia jak na razie nie radzi tam sobie najlepiej.

Dzis spotkalem na trasie veloce w najlepszym kolorze. Nie chciala sie scigac, wiec obczailem z kazdej strony. Na drodze nie da sie tego pomylic z zadnym innym autem, nie wiem skad te rewelacje.
581.jpg

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Muszę się was dopytać bo może ja coś źle robię.

Jadę sobie normalnie. Hamuję do 0. System Start&Stop wyłącza silnik. Ja już skończyłem jazdę i chcę wyłączyć silnik i wyjść z samochodu. Wrzucam P. Wciskam przycisk na kierownicy i nic się nie dzieje. Nie mogę nic zrobić. Puszczam hamulec i też nic się nie dzieje. Dopiero po wciśnięciu przycisku od wyłączania systemu Start&Stop silnik się włącza i dopiero mogę go wyłączyć. Czy to normalne?

A jak otworzysz drzwi kierowcy system się nie dezaktywuje ? Może wtedy będziesz mógł wyłączyć samochód.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pytalem sie rowniez w ASO i potwierdzili, ze nie ma z tym problemu. Do Giulii jest juz dostepny Reagzzon, ktory brzmi troche jak ten juz zamontowany. Niedlugo ma byc Remus, ktory podobno ma brzmiec o wiele lepiej, cos w stylu 4C :)

Remus do Giulietty 1.4 brzmi genialnie, ale ma strasznie wiejskie końcówki wydechu :).

Wczoraj pierwszy raz widziałem Giulię (srebrny kolor) na żywo. Wyjeżdzała z parkingu i ją mijałem. Tego auta się nie da z niczym pomylić. Wygląda świetnie. I ten kolor mi się podobał. Mam nagraną ją z kamerki - za chwilę dodam.

https://gifyu.com/image/bVLG

Aha nie wiem jaki to klient docelowy ale prowadziła ją Pani ok lat 50+.

Ostatnia edycja:
Wczoraj pierwszy raz widziałem Giulię (srebrny kolor) na żywo. Wyjeżdzała z parkingu i ją mijałem. Tego auta się nie da z niczym pomylić. Wygląda świetnie. I ten kolor mi się podobał. Mam nagraną ją z kamerki - za chwilę dodam.

https://gifyu.com/image/bVLG

Aha nie wiem jaki to klient docelowy ale prowadziła ją Pani ok lat 50+.
Ja na długim weekendzie widziałem białą koło paprocan.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Ja widziałem kilka, głównie czerwone, co mnie lekko powstrzymuje przed wyborem takiego koloru (a to jednak mój ulubiony).
Widziałem tylko wersje słabsze, ani jednej Veloce czy Q. I mam takie może głupie pytanie, czy w Veloce drugi wydech to jest atrapa, czy jest wykorzystany? Bo mam takie wrażenie estetyczne, że te "jednorurowe" to tak wyglądają na biedawersje.

Ja widziałem kilka, głównie czerwone, co mnie lekko powstrzymuje przed wyborem takiego koloru (a to jednak mój ulubiony).
Widziałem tylko wersje słabsze, ani jednej Veloce czy Q. I mam takie może głupie pytanie, czy w Veloce drugi wydech to jest atrapa, czy jest wykorzystany? Bo mam takie wrażenie estetyczne, że te "jednorurowe" to tak wyglądają na biedawersje.

Jest wykorzystywany.

beżowy....fuj fuj fuj:) czarny, czerwony, a daleko daleko nic:)))

Jeździłeś czy tam jeździsz Lexusem - nie powinieneś się w ogóle o designie wypowiadać ;).

Radek, nie żartuj... :) Lexusem? Jeszcze niedawno szukał 10 letniej 159 JTD, a potem wrzucił zdjęcie mojej OPC na avatar, ale przestraszył się konsekwencji.

Co do Giulii - zatrzęsienia w Wawie wcale nie ma, ale owszem można często spotkać zarówno zwykłe wersje, jak i Veloce oraz widziałem 2xQ.

na antypodach takie felgi 19" są w opcji dla Veloce:
alfa-romeo-giulia-veloce-2017-front-wheel-detail.jpg
hmmm, chyba nie ma co żałować - nasze 19" to bajka.

czarne 19tki są tak piękne że dupsko urywa.
Słabo że nie ma czegoś tak ładnego w mniejszym rozmiarze.

te powyżej to chyba są dla ludzi którzy chcę czegoś mniej alfowskiego.

Właśnie rozmawiałem z kumplem. Pierwszy raz widział Giulie na żywo, wersja podstawowa. Jest zachwycony, a jest posiadaczem BMW e91. Tylko zdanie podsumowania jest dość wymowne: jeszcze tylko zrobią ładne kombi i będzie git.

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót