[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I to samo robi sprzedający : podając cenę w cenniku/ogłoszeniu za którą sprzeda to co sprzedaje. Przynajmniej tak powinno być, i w niektórych markach najwyraźniej jest. Ale może Japończycy mają do siebie nawzajem większy szacunek, nie wiem.

To nie kwestia szacunku tylko innej polityki cenowej. Dorabianie ideologii moralnej do cennika jest sporo nad wyrost. W czasie negocjacji zdobywasz tez kontakt z klientem i czuje się on bardziej specjalny niż ktoś kto bierze z katalogu albo półki. Wiele branż tak działa.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Ooootóż to, tu mamy odpowiedź - zakładasz że sprzedający _chce naciągnąć_ biednego kupującego.

To po prostu obraża sprzedającego - z góry, zakładanie że jest oszustem. Nie rozumiesz ?

Nie oszustem, po prostu tak jak już pisałem 3 razy - celem sprzedającego jest sprzedać jak najdrożej. Nikt ci łaski nie robi, ani prezentów sprzedając samochód. Dlatego właśnie na początek jest rzucona cena maksymalna, z której można schodzić. Jak się uda, to się uda jelenia naciągnąć. Jak się nie uda, to się da rabat i nadal zarobi. Bo jak wytłumaczysz, że sprzedają auta z 15-20% rabatem? Myślisz, ze dopłacają do interesu? :D

Twierdzisz, że jak cena kataloga nie odpowiada to spadać na drzewo. Tym sposobem nikt nie jest zadowolony. Sprzedajacy zamiast sprzedać taniej, to nei sprzeda wcale. Kupujący nie kupi tego, co chciał, bo nie chce tyle zapłacić.

A tak to dwójka ludzi, która ma rozbieżne interesy dogaduje się, i spotyka gdzieś po środku, i kazdy jest mniej lub bardziej zadowolony.

Jest to tak banalnie proste, że nie wiem skąd się wzięło kilka stron dyskusji o tym.

... Bo jak wytłumaczysz, że sprzedają auta z 15-20% rabatem? Myślisz, ze dopłacają do interesu? :D

Twierdzisz, że jak cena kataloga nie odpowiada to spadać na drzewo. Tym sposobem nikt nie jest zadowolony. Sprzedajacy zamiast sprzedać taniej, to nei sprzeda wcale. Kupujący nie kupi tego, co chciał, bo nie chce tyle zapłacić. ...

Co do pierwszego - proste - dostosowuje się do otoczenia, wolicie być jeleniami, to będziecie. Tyle że się za nich nie będziecie uważać w fałszywym mniemaniu super-negocjatora. Jednak czyściej i prościej byłoby bez tych gierek , to nie podchody damsko-męskie :)

Co do drugiego zdania - nie sprzeda to nie sprzeda. Wtedy (_wtedy_ ) obniży cenę. Lub upadnie skoro ją źle obliczył - trudno - chytry 2x traci. A kupujący jak kupi niższą wersję czy coś tańszego innej marki (czy TV o cal czy dwa mniejszy :P ) - korona mu z głowy nie spadnie.

A skąd ta dyskusja ? - z oburzenia, jak to możliwe, że rabaty dla grup zawodowych w Alfie Romeo, i to co gorsza z automatu - bez negocjacji :)

Porponuję wydzielić dyskusję o kulturze sprzedawców i nabywców prawników lekarzy i programistów a także architektów IT tudzież artystów, do innego wątku.
"Alfa tonie" to też powinien być osobny wątek a i tak jest bliżej tematu niż to.

Abstrahując już od tej absurdalnej dyskusji o targowaniu, to całkiem niezłą ofertę wynajmu długoterminowego ma Raiffeisen:

Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo 200KM AT8:
- wynajem na 12 miesięcy,
- limit przebiegu 20.000 km,
- ubezpieczenie z udziałem własnym 500 netto,
- serwis pakiet full,
- pakiet assistance,
- opłata wstępna 0%,
- koszt wynajmu - 1220 zł brutto/miesięcznie.

Jak ktoś ma działalność i interesuje się wynajmem to sugeruję zapoznać się z ofertą Raiffeisena lub Arvala.

Dość oglądania pism moto , filmów YT i samego auta ale z zewnątrz ;) jutro po raz pierwszy zasiądę za kierownicą 2.0 200 KM AT8 i odbędę jazdę zapoznawczą .

Abstrahując już od tej absurdalnej dyskusji o targowaniu, to całkiem niezłą ofertę wynajmu długoterminowego ma Raiffeisen:

- serwis pakiet full,
- pakiet assistance,
- opłata wstępna 0%,

Jak ktoś ma działalność i interesuje się wynajmem to sugeruję zapoznać się z ofertą Raiffeisena lub Arvala.
A czy są Wam znane jakieś firmy oferujące wynajem długoterminy dla osób fizycznych? Pytałem Express Rent a Car i mieli ofertę.. ale drogą w porównaniu do kredytu w FCA (bo się targowałem ;) ).

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

A czy są Wam znane jakieś firmy oferujące wynajem długoterminy dla osób fizycznych? Pytałem Express Rent a Car i mieli ofertę.. ale drogą w porównaniu do kredytu w FCA (bo się targowałem ;) ).

Z osobami fizycznymi zawsze będzie drożej, firm nie obejmuje cała ochrona konsumenta przez co koszty obsługi prawnej i ewentualnych błędów i są mniejsze. Dużo firm nie oferuje sprzedaży konsumentom własnie z tego powodu.

- serwis pakiet full,
- pakiet assistance,
- opłata wstępna 0%,

Kurde jeśli faktycznie takie warunki za wersję biznes to biorę.

Wichura87, pierwsza oferta finansowa, która zrobiła na mnie wrażenie:).

Jak mojej żonie znudzi się GT, to zafunduję jej wypożyczenie na rok Giulii Veloce:).

- serwis pakiet full,
- pakiet assistance,
- opłata wstępna 0%,

Oferta faktycznie bardzo dobra Ciekawe czy sa jakies kruczki :) Jaki jest koszt przekroczenia limitu km?

- serwis pakiet full,
- pakiet assistance,
- opłata wstępna 0%,

Ta oferta jest nierealna. Giulia musiała by tracić mniej niż 10 tys. rocznie żeby tego wynajem miała sens dla banku. A gdzie ubezpieczenie i serwis?
Za wynajęcie bazowego Tipo hatchback na 11 miesięcy Fiat sobie życzy 1290 brutto. Giulia by taniej wychodziła?
Pewnie błąd w ofercie i tyle.

Z osobami fizycznymi zawsze będzie drożej, firm nie obejmuje cała ochrona konsumenta przez co koszty obsługi prawnej i ewentualnych błędów i są mniejsze. Dużo firm nie oferuje sprzedaży konsumentom własnie z tego powodu.

I tak konsumenci tracą przez prawo i instytucje chroniące konsumentów... Wielka strata dla osób na etacie, którym wynajem odpowiadałby bardziej niż kredyt.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I tak konsumenci tracą przez prawo i instytucje chroniące konsumentów... Wielka strata dla osób na etacie, którym wynajem odpowiadałby bardziej niż kredyt.

A to norma. Regulacje zwykle działają na niekorzyść konsumentów

Niestety masz racje. Brakuje rozsądnego odpowiednika leasingu dla osób prywatnych.
Jedyne co znalazłem to leasing dla prywatnych w Audi. A3 za 1250 zł brutto na 2 lata, + koszty ubezpieczenia.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Niestety masz racje. Brakuje rozsądnego odpowiednika leasingu dla osób prywatnych.
Jedyne co znalazłem to leasing dla prywatnych w Audi. A3 za 1250 zł brutto na 2 lata, + koszty ubezpieczenia.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cała grupa VW jest dostępna w leasingu dla osób prywatnych.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Cała grupa VW jest dostępna w leasingu dla osób prywatnych.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Tak jak pisałem... Express robi takie finansowania. Można pytać.. Mają różne marki, w tym AR

Amortyzatory
Powrót