[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Abstrahując już od tej absurdalnej dyskusji o targowaniu, to całkiem niezłą ofertę wynajmu długoterminowego ma Raiffeisen:

Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo 200KM AT8:
- wynajem na 12 miesięcy,
- limit przebiegu 20.000 km,
- ubezpieczenie z udziałem własnym 500 netto,
- serwis pakiet full,
- pakiet assistance,
- opłata wstępna 0%,
- koszt wynajmu - 1220 zł brutto/miesięcznie.

Jak ktoś ma działalność i interesuje się wynajmem to sugeruję zapoznać się z ofertą Raiffeisena lub Arvala.

No mi babka z raiffeisen powiedziała że giuli nie wynajmą bo rata by musiała być 2000. Ale nie wiem czy wzięła wersję biznes pod uwagę.

Tez uważam że przy rocznym wynajmie rata 1200 zl brutto jest nierealna.
Ja najlepsza ofertę jaka wiedziałem to:

1500 netto /msc
na 3 lata
limit 60 tys km
cena auta 116 tys netto tu akurat była wersja biznes doposazona nawet nieźle
wpłata 10%
Wykup opcjonalny 59%

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Zwróćcie uwagę na jedną linijkę - udział własny ubezpieczenia - 500 PLN netto. Czyż nie jest to kwota, którą trzeba dołożyć do raty? Bo tak by wychodziło około 1800 PLN miesięcznie. Czyli na rok około 20 tysięcy za samochód..

Zwróćcie uwagę na jedną linijkę - udział własny ubezpieczenia - 500 PLN netto. Czyż nie jest to kwota, którą trzeba dołożyć do raty? Bo tak by wychodziło około 1800 PLN miesięcznie. Czyli na rok około 20 tysięcy za samochód..

Udział własny dotyczy kwoty, którą musisz dopłacić gdy przychodzi do skorzystania z AC. Nie ma to nic wspólnego z miesięczną ratą.

Udział własny dotyczy kwoty, którą musisz dopłacić gdy przychodzi do skorzystania z AC. Nie ma to nic wspólnego z miesięczną ratą.
Czyli jak nic nie nabroję to teoretycznie 1200 powinienem płacić?

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
To pewnie była wersja biznes i też mi się wydawała się ta kwota 1200 zł brutto nierealna, bo musieliby naprawdę tanio takie auto kupić, no ale taką ofertę wysłali na maila...
Wolałbym tego nie wrzucać na forum, bo może faktycznie są niepoważni, albo sam nie wiedzą co sprzedają. Albo trzecia opcja - są jakieś ukryte koszty, których na wstępnej ofercie nie pokazują.

Pewnie jest dość wysoka pierwsza wpłata, np 20%, potem spłacasz po 1230 i po 36 miesiącach oddajesz auto, które z pewnością jest warte więcej niż spłacone 50% wartości początkowek, Alfa to nie Audi i nie ma gigantycznej utraty wartości.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Pewnie jest dość wysoka pierwsza wpłata, np 20%, potem spłacasz po 1230 i po 36 miesiącach oddajesz auto, które z pewnością jest warte więcej niż spłacone 50% wartości początkowek, Alfa to nie Audi i nie ma gigantycznej utraty wartości.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

W ofercie napisane, że opłata wstępna 0%.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A jesteś pewien że to nie na giuliette? Mi powiedziała że jette ma na wynajem za 1200. Weź to potwierdź :)

I tak nie uwierze jak nie zobacze umowy :D Trochę bieda wersja i przebieg za mały dla mnie, bo gdybym na podobnym poziomie znalazł ofertę na lepszą wersję, to bym już szedł na DG i brał. I tak od dawna się z tym zbieram, bo mi się podatkowo umowa o prace nie opłaca strasznie.

No kurde stary jak ci faktycznie tak oferują to ja bym się za bardzo nie zastanawiał! Ale nadal coś mi się kupy nie trzyma :)

Co to ta ostatnia opcja:

"pakiet BASIC z miesiecznym limitem tankowań do 2 000 zł"

jeszcze paliwo gratis ? :D

Po kolorystyce wnoszę że to oferta Raiffeisen Leasing? Za 2 dni PKO Leasing ich wchłonie. Też mi ciężko w te 1200 zł brutto uwierzyć, a 130 tyś netto to raczej nie jest bieda wersja. Ciekawe jak zmienia się cena gdyby wynająć np na 24 msc a nie 12.

Ostatnia edycja:
Witam
Ten samochód kosztuje 130 netto ale w cenniku. Z rabatem dla firm 124.900 brutto! Być może RL liczy na wysoka wartość odsprzedaży. Rabat to ponad 20% nie sądzę by auto straciło tyle przez rok.
Oferta rewelacyjna, samo ubezpieczenie na rok przy dobrych stawkach to blisko 4,000 .Czy mógłbym prosić o jakieś namiary? Wstępnie jestem zainteresowany.

Dzięki FXX za wyjaśnienie. Wygodna ta karta dla prowadzących działalność.

Co do ceny tego wynajmu to jest naprawdę atrakcyjna :)

Widzisz inne racjonalne wytłumaczenie tej oferty?;)
To RL będzie próbował sprzedać:D

Ja widzę. Po prostu skasują cię po zakończeniu umowy za wszelkie prawdziwe i wydumane wady lakiernicze, rysy ect.
Pewna niemiecka firma która ma bardzo popularny leasing/najem - tak właśnie robi.

Wyskoczysz z dodatkowych 10-20 tys, to się przekonasz.

Ale co ja tam wiem ... w końcu tu specjaliści od leasingów i najmów zamienili już ten wątek w zupełnie coś innego. Na pewno wiedzą lepiej.

Amortyzatory
Powrót