[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kiedy w końcu pojawi się pierwszy właściciel i wypowie się na temat tego modelu?? Chciałbym nim być, ale no cóż cena. Czekam na second hand i zastanawiam się jakie będą ceny na rynku wtórnym. :D

Czyżby odblokowali ci konto? Dawno się tu nie udzielałeś :D

Z tego co widziałem w danych technicznych to Giulia w najsłabszej wersji z dieslem 2.2 objedzie 166 z najmocniejszym 2.4 jtd także swoje farmazony schowaj do szuflady, bo się tego czytać nie da...

Żaden samochód nie objeżdża sam innego samochodu. Pomijam bezzałogowe auta google:) jak za kierownica takiej 166 siedzi sensowny kierowca za kierownica Giulii niekumata dziunia, to nie objedzie. I odpuść ten agresywny bełkot, bo jesteś kolejnym tutaj, który nie rozumie sensu dyskusji.
Ma być tylko super i wspaniale. Wszelkie inne opinie traktowane są groteskową agresją.

- - - Updated - - -

Kiedy w końcu pojawi się pierwszy właściciel i wypowie się na temat tego modelu?? C :D

zapewne musi się najeździć, żeby wyrobić sobie jakieś zdanie.

Żaden samochód nie objeżdża sam innego samochodu. Pomijam bezzałogowe auta google:) jak za kierownica takiej 166 siedzi sensowny kierowca za kierownica Giulii niekumata dziunia, to nie objedzie. I odpuść ten agresywny bełkot, bo jesteś kolejnym tutaj, który nie rozumie sensu dyskusji.
Ma być tylko super i wspaniale. Wszelkie inne opinie traktowane są groteskową agresją.

- - - Updated - - -

zapewne musi się najeździć, żeby wyrobić sobie jakieś zdanie.
Przy automacie w Giulii to nawet cegła na pedale objedzie 166. Wybacz ton mojej wypowiedzi ale jak czytam Twoje posty to aż z czasem zaczyna mnie krew zalewać...

Nie nie musi, sporo userów napisało swoje opinie, czasem je motywując, ale Ty to jakiś krzyżowiec jesteś. Coś tak sobie myślę że to cel twojego istnienia, i mam nieodparte wrażenie że twoja toksyczność zatruwa niejedno forum motoryzacyjne.
Tobie coś w ogóle się podoba? Po za odbiciem w lustrze? Co ten świat ci uczynił? ;)

Dzisiaj jak ktoś chce większe auto, to w 80% przypadków kupuje suva/crossovera a nie karawan pogrzebowy, przepraszam kombi. Alfa jest w na tyle cięzkiej sytuacji że nie zrobi kombiaka do promilowej części społeczeństwa.

Ponad 50% sprzedaży BMW3 i A4 w Europie to wersje kombi. Dziękuję za uwagę.

Od nowego roku akcyza na duże diesle ma być obniżona z ponad 18% ( minimum 20000zł) do ok. 1800zł. Ciekawe czy FCA obniży ceny.

Ostatnia edycja:
Od nowego roku akcyza na duże diesle ma być obniżona z ponad 18% ( minimum 20000zł) do ok. 1800zł. Ciekawe czy FCA obniży ceny.

Nikt ich nie zmusi ale raczej nie mają wyjścia , nie są monopolistami na rynku , auta koncernu FCA można nabyć także u brokerów a Ci na pewno obniżą ceny o wartość akcyzy a wtedy jeszcze bardziej pogłębiłyby się różnice w cenach między dealerami a brokerami .

No nie do końca - Polak po prostu woli prestiżowe 6-letnie Ałdi on nowego Hyundaia np.

A żebyś wiedział :D Ja mogę iść i kupić teraz Giulię za gotówkę, ale uważam, że nowe auto to zbyt duża strata kasy i mnie na to nie stać. Stare 166 ma wszystko, czego potrzebuję. Jakąś 4-5 letnią może bym kupił, ale chyba jednak wolę poczekać na Alfettę, też z drugiej ręki :P

Ostatnia edycja:
Wiadomo, że utrata wartości nowego samochodu tej klasy jest tak duża, że z punktu widzenia finansowego taki zakup jest mało opłacalny. Z drugiej strony jeżdżenie tak starym samochodem jak Twój gdy ma się kasę na coś młodszego to przegięcie w drugą stronę…
Oczywiście zakładając, że to jedyny samochód a nie zabawka na weekendy.
Zakup Giulii można jednak usprawiedliwić wtedy , gdy planujemy jeździć takim samochodem 8-10 lat, wtedy utrata wartości jakoś nam się rozłoży na wiele lat i zawsze wiemy co mamy, nawet jak samochód ma te 10 lat. I co ważne - nawet za 10 lat to nie będzie wcale zły samochód.
Druga opcja to zakup samochodu na firmę, co obniży koszty utraty wartości i inne.
Nie wyobrażam sobie jednak zakupu takiego samochodu prywatnie na np 3 lata i sprzedaż za połowę wartości...

Dla niektórych to pikus.

Ostatnia edycja:
Model sprzedaży ewoluuje w kierunku zakupu lub wynajmu nowych samochodów przez firmy /w tym jednoosobowe, co umożliwia sensowny ekonomicznie zakup zwykłemu śmiertelnikowi/ i przejmowaniu tych używanych - zwykle 3-5-letnich przez tę część społeczeństwa którą na nowe pojazdy zwyczajnie nie stać. Zwłaszcza, że odpada tu problem akcyzy.

Ze strony www.left-lane.com
Sprzedaz Giulii we wrzesniu 1718 szt. w Europie.
Tak dla porownania BMW seria 3: 15816 szt.

Ostatnia edycja:
Z drugiej strony jeżdżenie tak starym samochodem jak Twój gdy ma się kasę na coś młodszego to przegięcie w drugą stronę…
A to czemu? Czego brakuje sprawnemu 10-letniemu autu w stosunku do nowego? Szczególnie że w przypadku 166 jest to dobrze wyposażona limuzyna której wypas w niczym szczególnym nie odbiega od Giulii. Jedyny poruszony na forum sensowny argument to bezpieczeństwo w razie wypadku.

Amortyzatory
Powrót