Andrzej_Kolbudy
Użytkownik
- Auto
- Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125
Mam wrażenie, że wszystkie BMW 3 to 320d.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja przycinalem na wszystkim, standardowy lakier, wnetrze i kola, do tego pakiety: sport 2, komfort i asystent kierowcy, plus alarm i jakies pierdoly, wyszlo 180.000,
Moze beda rabaty dla Alfisti, proponuje 5% za kazda posiadana Alfe,
Kaza sobie zaplacic za lopatki do AT, lusterko fotochromatyczne, troche lipa.
Nigdzie nie widze LEDow![]()
epsonix Alfa chyba wybrala inna strategie, chyba chca byc egzotyczna marka i nie zalezy im na sprzedazy, stad brak kombii, obrali bardzo waski target, zobaczymy czy trafia...![]()
Albo nawet by wsadzili tego 1.4MA 170KM z Giulietty, w końcu Ford potrafi wsadzić 1.0T, a VW 1.2TSI do tej wielkości aut (jest nisko wyceniona pozycja cennikowa, i niektórym takie auta naprawdę pasują)
Teoretycznie jeszcze ,,dzielona tylna kanapa '' ale pozostaje jeszcze to ,że przy wyborze wersji podstawowej nie będziesz miał dostępu do części opcji .
Mam wrażenie, że wszystkie BMW 3 to 320d.
Ja sie nie szczypałem i wyszło mi 225 tys. To jest tylko kilkanaście tysięcy mniej niż zapłaciłem za swoje 528i a mam adaptacyjne LED-y , komfortowe fotele i prawie 50 KM więcej ( oczywiście cena z konfiguratora BMW była dużo wyższa ) .
Co do tego spalania TBi to co piszesz epsonix to jakby o V6 Busso (a nawet Vka przy 140 zdaje się mniej pali niż 11,5, no niewiele ale bliżej 10ciu raczej) , albo te 159 faktycznie tak ciężkie, albo noga cieżka bardziej w benzynce niż dieslu
Albo nawet by wsadzili tego 1.4MA 170KM z Giulietty, w końcu Ford potrafi wsadzić 1.0T, a VW 1.2TSI do tej wielkości aut (jest nisko wyceniona pozycja cennikowa, i niektórym takie auta naprawdę pasują)
epsonix Alfa chyba wybrala inna strategie, chyba chca byc egzotyczna marka i nie zalezy im na sprzedazy, stad brak kombii, obrali bardzo waski target, zobaczymy czy trafia...
Ale zgadzam się, że mogłaby być jakaś wersja 150 - 170 KM w 2 litrach.
Chcesz powiedzieć ze przy cenie auta z przyzwoitym wyposażeniem ~300.000 zaplaciles ~240.000? Auto bez przebiegu ?
Masz rację, zapomniałem o kanapie. Co do opcji, to też prawda, zapomniałem wspomnieć. Gdyby nie to, że felgi 17" (a profil 205/60 to trochę za dużo przy 16") kosztują 4.400, to nie bardzo byłoby sens dopłacać...
Moja skromna kalkulacja - 164.100, więc minimum 137 tys. po rabacie trzeba liczyć...
Skąd wiesz, jakie rabaty można uzyskać na Giulie ?
W październiku powinny się pojawić u nas wersje 2,0 280 oraz 2,2 210 KM. Obydwa silniki będą też sprzężone z Q4.
Coś nie widzę w cenniku tych wersji 2,0 za 120 tys. zł... Czyżby sprzedawca po szkoleniach się przejęzyczył?
- - - Updated - - -
Na razie żadne rabaty nie wchodzą w rachubę. Jeśli będą jakieś zniżku to tylko dla modeli, które nie konfigurujemy sami a są już w salonie. Tyle, że też na początku nie ma się co spodziewać cudów. Zamówienia na 2,0 można będzie składać od przyszłego tygodnia ale nie wszędzie.
Jakoś mnie to nie dziwi. Kto dziś kupi golasa z mocnym silnikiem? Więc trzeba dokupić pakiety, a na mocny silnik może już nie wystarczyć. Niestety taką samą drogę wybrało FCA dla GiiuliZgadza sie, wystarczy przeskanować rynek używanych 3er. Ludzie wolą dopłacić za m-pakiet niż mocniejszy silnik.
Biznes nie kieruje się elegancją, tylko ekonomią. Ja biorę Giulię w ciemo, jak mi ją ktoś sprzeda w Polsce w takiej cenie, w jakiej będzie w USAArchi jezeli AR stawia jedynie na USA i Chiny to postepuje bardzo nieelegancko w stosunku do nas![]()
W październiku powinny się pojawić u nas wersje 2,0 280 oraz 2,2 210 KM. Obydwa silniki będą też sprzężone z Q4.
Coś nie widzę w cenniku tych wersji 2,0 za 120 tys. zł... Czyżby sprzedawca po szkoleniach się przejęzyczył?![]()
Na razie żadne rabaty nie wchodzą w rachubę. Jeśli będą jakieś zniżku to tylko dla modeli, które nie konfigurujemy sami a są już w salonie. Tyle, że też na początku nie ma się co spodziewać cudów. Zamówienia na 2,0 można będzie składać od przyszłego tygodnia ale nie wszędzie.
Chcialem skonfigurowac Giulie niestety w tarkcie dwa razy wyskoczyl BLAD ktory kazal wracac na poczatek, do tego bardzo wolno dziala, to wina mojego komputera czy tez tak mieliscie?
Kwiatki w rodzaju raz pisza o ksenonach raz o xenonach pomijam bo to Alfa
Edyta:
Skonfigurowal ktos autko dla siebie, ile wam powychodzilo?![]()