[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Ja sobie czasem tak myślę, że wśród tych wszystkich wizualizacji jakie nam media podają, być może jest ta prawdziwa :D
I nawet nie wiemy, że wiemy :D

Z tego co się dowiedziałem u dealera AR to nowa Alfa ma być tylko w wersji liftback.

Z tego co się dowiedziałem u dealera AR to nowa Alfa ma być tylko w wersji liftback.

Chyba ostatnie miejsce gdzie bym pytał o nowy model AR. 156/159 też nie miały od razu wersji SW.

Większość 159 to SW ... albo przynajmniej pół na pół- w każdym razie duuużo. Czemu mieliby "urwać kurze złote jaja" jak mawia klasyk :D

Większość 159 to SW ... albo przynajmniej pół na pół- w każdym razie duuużo. Czemu mieliby "urwać kurze złote jaja" jak mawia klasyk :D

nie pojmuje tej miłości do kombi... dla mnie kazdy sedan czy hatch bije na głowe kombi... estetycznie. po co komu wielkie wozidło, jak karawan? owszem, alfy są ładne, jak na kombi, ale jednak w zestawieniu z sedankami to jednak coś estetycznie piętro niżej...
Mam nadzieje, ze nie będzie Giulii kombi:)

KRS, to nie jest kwestia miłości do kombi (a w przypadku Alfy-> SportWagon) tylko raczej kompromisu. Aczkolwiek są i tacy co kochają kombi za to, że są kombi. O gustach się nie dyskutuje.

Jak dla mnie to tylko SW a dlaczego? Bo mam sedana 406 i tam nic się nie mieści w tym bagażniku, problem jest nawet ze składanym wózkiem dla dziecka czy wyjazd na urlop a SW jest do tego idealne (w przypadku alfy też bardzo ładne). Kombi jest feee a szczególnie accord :)

Nie wypuszczenie SW to byłby dla mnie strzał w kolano. Są ludzie którzy potrzebują czasem coś przewieźć czy mają rodzinę , a chcą ładne kombi i wtedy wybór pada na Alfę :)

sedany ze względu na małą praktyczność są w Europie coraz mniej popularne, jedynie klasa premium jeszcze jakoś się trzyma. Jeśli chodzi o kombi, to niektóre rzeczywiście wyglądają koszmarnie, ale za to shooting brake są przepiękne i wcale bym się nie obraził jakby zrobili Gulię w takiej budzie

Całkowicie rozumiem ludzi kupujących ładne kombi czy hatchbacka, ale nie ma co ukrywać - to sedan jest najlepiej "prowadzącą się" budą i to powinien być podstawowy/bazowy model.

Jeśli chodzi o alfy to mi bardziej podobają się SW i taką miałem,bo nie chciałem sedana,brzydszy i mniej pakowny.

Znam gościa co do ferrari worki z ziemią pakował :-). Dla mnie oba typy nadwozia ładne są tylko muszą byc zaprojektowane z głową. Nie to co accord :P

Znam gościa co do ferrari worki z ziemią pakował :-). Dla mnie oba typy nadwozia ładne są tylko muszą byc zaprojektowane z głową. Nie to co accord :P

Zbigniew Stonoga? Jeden jakiego znam (nie osobiście) który nie przejawia oficjalnie sympatii do ferrari mimo, że takowe posiada :D. cyt. "italia bardzo plastikowa, gruchocząca, rzempoląca mimo, że nowa z salonu - stuka puka i trzeszczy" :D On raczej Giulii nie kupi :D

shooting brake są przepiękne

Zgadza się. Przykład Mercedes CLS wygląda obłędnie - szczególnie na żywo.

Accord kombi to juz szczyt :p

VII generacja napewno ale gen.VIII według mnie bardzo ładna.

Moje skojarzenie z shooting brake...
attachment.php

Lubie kombi i pewnie jak wyjdzie ladna gulia sw to bym kupil, ale za duze bedzie brzydkie. Najlepszy przyklad chyba AR 166. Sedan ladny ale SW by bylo gigant. Dlatego bardziej by chyba pasowala sylwetka w takim stylu:
attachment.php

Załączniki

• DHL-Teardrop-Trailer.jpg
    DHL-Teardrop-Trailer.jpg
    91.1 KB · Wyświetleń: 699
  • 2017-jaguar-xe-sportbrake-2_600x0w.jpg
    2017-jaguar-xe-sportbrake-2_600x0w.jpg
    89.6 KB · Wyświetleń: 729
Ten temat zaczyna być lepszy, niż "HUMOR" :D
Shooting brake by DHL jest niezły ;)

Może kogoś zainteresuje nowa dawka konkretów?

Mianowicie w Cassino zakończono już instalację linii produkcyjnych i w marcu staruje tam próbny montaż. Natomiast w Pomigliano`d Arco (około 100 km od Cassino) ma być produkowany następca Giulietty i SUV (oparty o tą samą platformę). Jeszcze ciekawszą informacją jest fakt, że linie produkcyjne kilku części karoserii "Giulii" (błotniki i bagażnik) pochodzą z... Polski.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót