[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie mówi ale to bez znaczenia, tacy ludzie, bliscy tematom, mówią tylko to co mogą powiedzieć lub co im się każe powiedzieć
złożony proces promocji nowego modelu ma istotne znaczenie dla sprzedaży, nie jest czynnikiem decydującym ale jednym z ważnych
dlatego ja z definicji w takie przecieki nie wierzę, pewnie goście coś mówią ale ile w tym prawdy, nie wiemy

moje prognozy wyssałem z palca:)
tyle samo są warte co wasze, sorry, "pewne źródła"
to twardy biznes, nikt tam pary mailami róznym kolesiom nie puszcza

Masz namacalne fakty podane na tacy ale i tak będziesz swoje teorie na siłę przepychał. Z czym Ty chcesz polemizować? Z faktem, że linie produkcyjne już stoją? Że biuro jednego z czołowych pracowników FCA US i DE potwierdza informacje o premierze? To nie są przecieki. To wszystko jest bardzo spójne i logiczne a nie bełkot z Auto Bild lub tym podobnych brukowców motoryzacyjnych.

tacy ludzie, bliscy tematom, mówią tylko to co mogą powiedzieć
Niestety prawda. Nawet szwagier nie chce nic pokazać, nawet skraweczka, pomimo że widział całe wnętrze. Tak samo o terminach. Nie mniej jednak nie wszyscy tak sumiennie do pracy podchodzą. To raz, a dwa że pewne rzeczy tak jak Belfer napisał są już "namacalne".

Bo drobiazgi typu odpadająca gałka, czy przecierająca się wiązka to pierdoły niemające znaczenia w ogólnym rozrachunku.
Dlaczego niby teraz mieliby wypuścić gniota?

Sądzisz, że samochodowi, który ma rywalizować z Audi albo BMW wybaczy się odpadającą gałkę zmiany biegów? Nie somdzem...

a w którym aucie odpaduje gałka zmiany biegów? bo ja pamiętam taką sytuacje tylko w BMW.

Ludzie..... w innych autach też są wtopy. Naiwnie myślicie że bmw czy audi jest doskonałe. Marzenie ściętej głowy.

a w którym aucie odpaduje gałka zmiany biegów? bo ja pamiętam taką sytuacje tylko w BMW.

W Giulietcie.

Problem polega na tym, że w Audi albo BMW nie ma tak "oczywistych" wtop. Jak Audi skonstruuje silnik TFSI, który żłopie nieprzeciętne ilości oleju w wyniku wad konstrukcyjnych, to ile osób gładko łyknie wytłumaczenie w ASO, że "ten typ tak ma" i tak powinno być? Większość. Po prostu będzie częściej jeździć do ASO albo samemu dolewać... Jak będą padać wahacze (Passat B5 i równoległe Audi A4) to przez "kiepskie polskie drogi". No ale jak komuś zostanie gałka w ręce, to już nie pomyśli, że tak powinno być.

Jak Audi skonstruuje silnik TFSI, który żłopie nieprzeciętne ilości oleju w wyniku wad konstrukcyjnych, to ile osób gładko łyknie wytłumaczenie w ASO, że "ten typ tak ma" i tak powinno być? Większość.

Nie do końca tak jest. Znam kilka osób, które po silniku 2.0 TFSI uciekło od marki VAG i kilka, które po N47 uciekły od BMW.

Problem polega na tym, że w Audi albo BMW nie ma tak "oczywistych" wtop. Jak Audi skonstruuje silnik TFSI, który żłopie nieprzeciętne ilości oleju w wyniku wad konstrukcyjnych, to ile osób gładko łyknie wytłumaczenie w ASO, że "ten typ tak ma" i tak powinno być? Większość. Po prostu będzie częściej jeździć do ASO albo samemu dolewać... Jak będą padać wahacze (Passat B5 i równoległe Audi A4) to przez "kiepskie polskie drogi". No ale jak komuś zostanie gałka w ręce, to już nie pomyśli, że tak powinno być.

Tu masz niestety sporo racji. Zobaczcie ile jeździ BMW X3. Sąsiad z pracy takie ma - mają wadę konstrukcyjną w postaci sypiącej się maglownicy. Do wymiany w całości. Rekordzista w Poznaniu podobno 5 razy już zmieniał - na pewno część na gwarancji, ale nie wiem czy wszystkie. A słyszeliście o tym? Nagle mit BMW się posypał? Ktoś sobie żartuje z X3? Gdzie tam!
Jakby w Alfie takie coś się działo, to już by internet huczał a memy byłyby na każdym kroku :D

To w sumie nie wiem czemu za alfą tak chodzi ten nieszczęsny TS, przecież można ludziom wmówić że ten typ tak ma :sarcastic: w alfie nie ma znaczenia co się zepsuje. Czy to naklejka z szyby odchodzi czy tłoki wypluje to polak będzie narzekał, biadolił i wyśmiewał. Pewne rzeczy się już utarły i tego nie przeskoczymy.

A jak było z zawieszeniem? Słyszałeś, żeby ktoś narzekał na zawieszenie w Passacie? W przypadku 147/156 każdy artykuł to wylewanie żali na wielowahacz...

szwagier nie chce nic pokazać, nawet skraweczka, pomimo że widział całe wnętrze

Najbliższe miesiące to będą gorące miesiące wyczekiwania :)

Jeśli kogoś ciekawi kto odpowiada za FCA w Ameryce to można przeczytać z nim ciekawy wywiad. Reid Bigland pytany o przywracanie do życia marki AR w US&A mówi:
"Yes, bringing that legendary brand back to the North American marketplace. We’re pledging six billion dollars to have eight all-new products in the North American marketplace by 2018. The 4C is the first new example of the new Alfas, and fortunately it’s off to an incredible start. It’s red-hot and the only limitation in sales is how many we can build."

ps. Tutaj info o małym SUV od AR, który ma być konkurentem Porsche Macan http://www.clubalfa.it/6904-alfa-romeo-suv-piu-potente-della-porsche-macan.html

L.

Tu masz niestety sporo racji. Zobaczcie ile jeździ BMW X3. Sąsiad z pracy takie ma - mają wadę konstrukcyjną (....)
Jakby w Alfie takie coś się działo, to już by internet huczał a memy byłyby na każdym kroku :D

Cena jaką się płaci za dekady robienia maniany wykończeniowej a nie samochodów zrobionych dokładnie :)
Cena, jaką się płaci za cechy narodowe, że tak powiem, stereotypowe ale w dużej części prawdziwe, Włoch-Niemiec

W zamian macie bonus: jezdzicie autami nieczęstymi na drogach, budzącymi gorące sprzeczne emocje, nie tak atrakcyjnymi dla jumaczy i złodziei, autami z piękną linią a nie czołgami spod Stalingradu.

Ciężko mi uwierzyć w tę "giulię", skoro nigdzie auto nie jezdzi, szpiedzy są bezrobotni.
Linie produkcyjne Belfra to też absolutnie nie są informacje na sto procent.

No nic, czekamy.

Ostatnia edycja:
Linie produkcyjne Belfra to też absolutnie nie są informacje na sto procent.

Oczywiście Ty wiesz lepiej od osób pracujących w firmach, które je wykonywały... Mistrzostwo świata:)

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 10441204_833700406676363_9117851581868186741_n.jpg
    10441204_833700406676363_9117851581868186741_n.jpg
    71.2 KB · Wyświetleń: 851
  • 10653287_833700396676364_6546622415444946982_n.jpg
    10653287_833700396676364_6546622415444946982_n.jpg
    46.5 KB · Wyświetleń: 871
  • 10989207_833700400009697_699322844951514277_n.jpg
    10989207_833700400009697_699322844951514277_n.jpg
    40.8 KB · Wyświetleń: 771
Sądzisz, że samochodowi, który ma rywalizować z Audi albo BMW wybaczy się odpadającą gałkę zmiany biegów? Nie somdzem...

Sądzę że wybaczy (przy założeniu że w Giulii będą odpadać gałki ;)
Ja bym wybaczył na pewno ;) Nie wybaczył bym wad w konstrukcji podwozia / silnika / skrzyni itp.

Ostatnia edycja:
Zegary są z Jeepa. Było dużo wcześniej w tym temacie zdjęcie z bodajże 288 km/h.

Tak zegary są z jeepa, bo nowy suv (zbudowany na tej samej płycie) to ma być jeep cherokee stylizowany na alfę romeo (inny grill, lampy i wykończenie wnętrza). W sumie jest w tym jakaś logika tanim kosztem powstanie nowy model alfy

Amortyzatory
Powrót