[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zrobiłem szybkie zestawienie ze starymi logami. Nowe niby spoko, ale utrata jednego z podstawowego koloru (turkusu) to dość znaczna ingerencja... Trudno mi jeszcze jednoznacznie określić czy jestem na tak ;)
72.jpg

Jak dla mnie wersja 2015 jest OK, o ile ostanie taka kolorystyka, a nie np. całe czerwone.

1925 fajne, ale chyba nie na nowoczesny samochod. Bardziej by chyba podeszlo 1915. Chociaz i tak zrobia jak beda chcieli:D

Logo Alfa Romeo to nie tylko symbol marki, ale także ciekawa historia z nim związana i miast z któych wypączkowała. Osobiście byłbym przeciwko upraszczaniu tego loga, bo równocześnie zaciera się historia za nim idąca.

Dla mnie Logo Alfa Romeo to zupełnie co innego niż błyskawica w logo Opla czy okręgi w logo AUDI.

okręgi w audi też coś symbolizują ;) cztery firmy, z których powstała jedna marka

Dinozaur ;) Jeszcze ze starym napisem AUDI :)
Jeśli chodzi o design to się mocno nie zgadzam... wszystko na jedno kopyto :P Nijak się to ma do Alfy.

Osobiście byłbym przeciwko upraszczaniu tego loga, bo równocześnie zaciera się historia za nim idąca.

W propozycji najnowszego loga cały czas jest zawarta historia. Od ostatniego różni je tylko brak niebieskiego tła po stronie węża :) A z pewnością prezentuje się świeżej.

W propozycji najnowszego loga cały czas jest zawarta historia. Od ostatniego różni je tylko brak niebieskiego tła po stronie węża :) A z pewnością prezentuje się świeżej.

Jestem tego samego zdania. Dobry chwyt marketingowy którego przekazem może być odcięcie się od "dotychczasowej Alfy".
Zapewne nowe logo nie będzie też blakło i łuszczyło się po trzech latach :)

Ostatnia edycja:
attachment.php

Na włoskich forach śmiga ostatnio ta fotka. Rzekomo zrobiona w Nardò na południu Italii...

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    150.2 KB · Wyświetleń: 634
Wygląda jak połączenie Julki z GTV 916 (to dziwne "zagięcie" na tylnej klapie i ogólnie kształt tyłka), BMW coupe i Audi (tylne lampy). Raczej ściema - czy to jest w ogóle noktowizorem robione? :D

Zdjęcie jest tak spreparowane, żeby sprawiało wrażenie zrobionego w słabym świetle i z dużej odległości. Mało prawdopodobne, żeby było autentyczne. Brak kamuflażu, dobra ostrość (mimo nałożenia szumów itd)

Ostatnia edycja:
Tylko ja dostaję oczopląsu jak patrzę na przednie i tylne koło na tym zdjęciu? ;)

No właśnie, przypomina trochę nocne zdjęcia Potwora z Loch Ness ;) z drugiej strony zagięcie na tylnej klapie i przetłoczenia na bokach są podobne do projektu Thorstena:
attachment.php

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    56.1 KB · Wyświetleń: 6,633
Po co robiliby mule w kubraczku Maserati, zeby potem jeździć po Nardo bez malowania maskujacego...
To jest jakiś render- szum jest zbyt mało zróżnicowany

Ale żeby nie było- podoba się póki co ;)

Tak jak mówicie, dla mnie to też wizja z ponakładanymi milionami efektów żeby wyglądało na autentyczne. :D

Amortyzatory
Powrót