[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Za małe felgi

Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka

Kolor taki sam jak w dostawczaku za szyba [emoji14]

No faktycznie coś jej brakuje ale prawie wszyscy którzy widzieli na żywo twierdzą że prezentuje się lepiej niż na zdjęciach.

Kolor taki sam jak w dostawczaku za szyba [emoji14]

No faktycznie coś jej brakuje ale prawie wszyscy którzy widzieli na żywo twierdzą że prezentuje się lepiej niż na zdjęciach.
Na zywo jest ladniejsza i za male za slabe felgi. Zaloz do audi lub bmki felgi slabe i super fele to sa wtedy jakby dwa inne auta. Jak szukalem auta dla siebie to ogladalem bmw e60 i te samo auto potrafilo byc brzydkie i piekne.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

https://www.netcarshow.com/alfa_romeo/2016-giulia_quadrifoglio/1280x960/wallpaper_83.htm

Ja rozumiem, że 4 rury w tyle, wielki dyfuzor, spojler na klapie, te wloty w masce silnika (swoją drogą brzydkie) i wysuwany spoiler z przodu to elementy stylistyczne wersji QV, ale w zwykłej wersji mogli zostawić te wycięcia w zderzaku z przodu auta (jak skrzela rekina) i ewentualnie tą "kratkę" za kołem w błotniku, od której ciągnie się to wgłębienie przez całą długość auta. Zabranie tych wszystkich stylistycznych smaczków powoduje, że czegoś autu brak jak pisze rafter, przynajmniej na zdjęciach.

We Wrocławiu jest biała i czerwona,
Pokaż załącznik 205210

Tyle tu pisano o braku promocji Giulii, a we Wrocławiu proszę, w tle już plakat Alfetty ;)

A co do felg, to moim zdaniem brakuje 18": "tradycyjnych telefonów" - jak w 8C lub konceptach Duettottanta lub Brera oraz pięcioramiennych - jak w GT Q2.

Alfa_Romeo_8c_Spider_wheel.jpgAlfa-Romeo-Brera-Concept-9764.jpgAlfa_Romeo_Brera_by_Ital_Design_2002_f3q.JPGalfaromeobrera-l-c4463e608131572d.jpgalfa-brera_side.jpgalfa-romeo-brera-concept_6.jpgalfa-romeo-2uettottanta-concept-by-pininfarina_100307465_l.jpgpininfarina-al-salone-di-ginevra-2010_12.jpgAlfa-Romeo-GT-Q2-ZA-spec-2008–hdwallpapers5.jpgalfa_romeo_gt_q2_za-spec_13.jpg

Dla mnie także na tego typu "podwójnych piątkach" (18-19") większość modeli różnych marek wygląda dobrze (lekko), również w bieli.

8C_8.jpg$_86 (1).JPGAlfa_GT_20090801_front.jpg$_86.JPGAlfa_GT_20090801_rear.jpg3128811263516356x236.jpg2016-bmw-5-series-535d-535d-4dr-sedan-for-sale-in-fairfax-virginia-cars-in-fairfax-va.jpg2011-BMW-5er-M-Sport-01.jpg2016-BMW-5-Series-M-Sport-Car-Modification.jpgbmw-serie-5-f10-m-sport-2011-spy-4.jpg

GT - obie w bieli - dla lepszego porównania wyglądu różnych typów felg.
A 5 na tym wzorze to w BMW mój typ :D.

Ostatnia edycja:
https://www.netcarshow.com/alfa_romeo/2016-giulia_quadrifoglio/1280x960/wallpaper_83.htm

Ja rozumiem, że 4 rury w tyle, wielki dyfuzor, spojler na klapie, te wloty w masce silnika (swoją drogą brzydkie) i wysuwany spoiler z przodu to elementy stylistyczne wersji QV, ale w zwykłej wersji mogli zostawić te wycięcia w zderzaku z przodu auta (jak skrzela rekina) i ewentualnie tą "kratkę" za kołem w błotniku, od której ciągnie się to wgłębienie przez całą długość auta. Zabranie tych wszystkich stylistycznych smaczków powoduje, że czegoś autu brak jak pisze rafter, przynajmniej na zdjęciach.

Możliwe , ze za rok czy dwa powstanie jakaś wersja TI , będąca pomostem stylistycznym miedzy wersjami cywilnymi a hardcorowym QV .

Ktos tu narzekal na podloge w bagazniku. Akumulator jest w bagazniku i to pewnie dlatego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie potrafię zdefiniować ale czegoś brakuje mi w tym aucie

Mi też i według mnie chodzi o nijakość, słabą wyrazistość powierzchni / przestrzeni zawartej między przednią częścią błotnika, scudetto i reflektorami. Jest ona wyoblona w rózne strony , ale w mało wyrazisty sposób, chyba brakuje tam ostrzejszych krawędzi, zdefiniowanych detali - jak ma to miejsce w 159 , gdzie każdy detal jest dosłowny, przemyslany a całość zachwyca i nie ma tam nic do poprawiania. Jedyne wytłumaczenie, to pozostawienie sobie furtki na facelifting...
Nie ośmielę sie poprawiać zawodowców :D ale wiem co bym zmienił...:D.

Mi też i według mnie chodzi o nijakość, słabą wyrazistość powierzchni / przestrzeni zawartej między przednią częścią błotnika, scudetto i reflektorami. Jest ona wyoblona w rózne strony , ale w mało wyrazisty sposób, chyba brakuje tam ostrzejszych krawędzi, zdefiniowanych detali - jak ma to miejsce w 159 , gdzie każdy detal jest dosłowny, przemyslany a całość zachwyca i nie ma tam nic do poprawiania. Jedyne wytłumaczenie, to pozostawienie sobie furtki na facelifting...
Nie ośmielę sie poprawiać zawodowców :D ale wiem co bym zmienił...:D.
Zawodowcy zawodowcami, ale każdy ma swój styl. To, czego nam tu brakuje, to niepowtarzalny styl Giugiaro, do którego nas przyzwyczaił, a którego tu nie ma.

Ktos tu narzekal na podloge w bagazniku. Akumulator jest w bagazniku i to pewnie dlatego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To ja narzekałem. W Audi też mam aku w bagażniku (nie pamietam jak bylo w e90), ale naokoło niego mam miejsce, żeby powkładać różne rzeczy. Tutaj jest po prostu całość wypełniona pianką.

Zawodowcy zawodowcami, ale każdy ma swój styl. To, czego nam tu brakuje, to niepowtarzalny styl Giugiaro, do którego nas przyzwyczaił, a którego tu nie ma.

Fakt, ale dziadek Giugiaro bawi teraz wnuki i nie powinno to oznaczać, że nadszedł kres pięknych i nietuzinkowych stylistycznie samochodów. Skoro młode wilki np. Mazdy potrafią być bezczelnie :) odważni w swoich projektach , które często budzą zachwyt, to tym bardziej Alfa powinna dysponować designerską śmietanką...

Fakt, ale dziadek Giugiaro bawi teraz wnuki i nie powinno to oznaczać, że nadszedł kres pięknych i nietuzinkowych stylistycznie samochodów. Skoro młode wilki np. Mazdy potrafią być bezczelnie :) odważni w swoich projektach , które często budzą zachwyt, to tym bardziej Alfa powinna dysponować designerską śmietanką...
Stylistyka mazdy budzi zachwyt?

Ogólnie w społeczeństwie raczej tak. Trzeba im oddać duży skok jakości designu względem poprzednich modeli jeżeli chodzi o taką trójkę czy szóstkę.

Ja wam powiem, że Gulia w ogóle nie jest dla mnie zachwycająca. Pamiętam jak za małolata z wypiekami na twarzy marzyłem, że jak zdam prawko to kupię sobie 156. Potem przez prawie 10 lat przeskakiwałem z nogi na nogę aż mnie w końcu będzie stać na 159.

Z Gulią w ogóle tak nie mam. Może jest to samochód bardziej kompletny niż 156 i 159. Może i tylko ja tak mam, ale ja o tym samochodzie po prostu nie marzę.

Amortyzatory
Powrót