[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Panowie widziałem, obejrzałem (wnętrza nie bo była akurat siesta) Piękna gablota, wspaniała linia kilka smaczków typu przetłoczenie ze zderzaka przechodzące w tylną lampę, przetłoczenie maski obejmujące scudetto w zderzaku, reflektory z napisami AR i jakby ozdobną "siateczką" wewnątrz. Przód nie do podrobienia jak już pisałem przymrużone oczy, w realu dwa razy lepiej niż na zdjęciach. Kto wymyślił to głupie porównanie do BMW-u. Co tu porównywać. Zresztą zobaczcie sami i porównajcie do AR 159. Linia bardziej miękka , subtelniejsza - elegancja i klasa.
Pozdrawiam forumowiczów

Jak tak sobie patrzę na porównanie przodów to 159 wydaje się niższa, szersza i jakaś taka trochę bardziej nieokrzesana. Gulia jest gładziutka, taka trochę "tępa" w wyrazie i jakby miała lekką akromegalię. ale to moje osobiste wrażenie na podstawie zdjęć. Pzdr.

panowie- gust gust gust! Każdy ma inny- jednym się widzą rude innym brunetki innym blondynki tak już jest. Nie ma co się oburzać na porównania z innymi autami bo tego nie unikniemy! A i z drugiej strony z opiniami pismaków bym uważał bo piszą tak jak ktoś zapłaci.
Z gustem jest tak jak że np mi się giulia podoba- także wnętrze ale czekam na ostatnią opinię aż ujrzę na żywo.
Dla alfy najważniejsze będzie jedno- bezawaryjność. Jak to sie uda to będzie sukces.

Jeździłem dzisiaj 1,5 godziny 2.2 150 koni w manualu.Tak szybko na gorąco to auto jest super.Lepiej na żywo wygląda niż na zdjęciach.Silnik jak dla mnie ciut za słaby i kultura pracy taka sobie.Jechałem trasą którą jeżdżę do pracy AR159 i w zakręty wchodzę z tymi samymi prędkościami co Giulią.Czekam na telefon jak będzie do dyspozycji 2.2 180 automat myślę,że będzie dużo lepiej.Mam 185 cm wzrostu a z tyłu miejsca w sam raz.Porównuję cały czas ze 159.Materiały w środku na dobrym poziomie.No i w końcu lusterka składają się z pilota[emoji2] Spalanie 7.4 średnie.Wrzucam kilka zdjęć na szybko.uploadfromtaptalk1466856018746.jpguploadfromtaptalk1466856039740.jpguploadfromtaptalk1466856063603.jpguploadfromtaptalk1466856082345.jpguploadfromtaptalk1466856107984.jpguploadfromtaptalk1466856182830.jpguploadfromtaptalk1466856199997.jpguploadfromtaptalk1466856218325.jpg

Ostatnia edycja:
Pokaż załącznik 204239Pokaż załącznik 204240Pokaż załącznik 204241Pokaż załącznik 204242Pokaż załącznik 204243

Panowie widziałem, obejrzałem (wnętrza nie bo była akurat siesta) Piękna gablota, wspaniała linia kilka smaczków typu przetłoczenie ze zderzaka przechodzące w tylną lampę, przetłoczenie maski obejmujące scudetto w zderzaku, reflektory z napisami AR i jakby ozdobną "siateczką" wewnątrz. Przód nie do podrobienia jak już pisałem przymrużone oczy, w realu dwa razy lepiej niż na zdjęciach. Kto wymyślił to głupie porównanie do BMW-u. Co tu porównywać. Zresztą zobaczcie sami i porównajcie do AR 159. Linia bardziej miękka , subtelniejsza - elegancja i klasa.
Pozdrawiam forumowiczów

Cały czas czekałem na zdjęcia gdzie Giulia stoi koło 159 i tylko się potwierdziło to że nowa alfa wygląda lepiej od 159. Teraz czekam aż ją w końcu zobaczę na żywo.

Cały czas czekałem na zdjęcia gdzie Giulia stoi koło 159 i tylko się potwierdziło to że nowa alfa wygląda lepiej od 159. Teraz czekam aż ją w końcu zobaczę na żywo.

Ten egzemplarz akurat, nie wiem czy mocno zmeczony zyciem lakier, czy zakurzony po podrozy postawilbys w jakim kolwiek salonie nawet innej marki obok nowego auta ze swiezym lakierem, odpicowanem to tez by wygladal tak sobie.

Jednak trzeba przyznac, ze Giulia ma w sobie cos czego 159 niema za duzo, a mianowicie duzo elegancji.
Ma o wiele lepsza palete lakierow. 159 dla wielu z nas wyglada salbo jesli nie jest w Czarnym, czerwonym lub bialym.
Giulia w odcieniach szarosci w odroznieniu od 159 wyglada swietnie.

Ale wyglądem nie urzeknie nikogo i niczym się nie wyróżni. Żebyś na rzęsach stawał i udowadniał. Inni widzieli i z zachwytu nie szlochają, również ich wpisy możesz odnaleźć w tym wątku. Wyjątkiem może być wersja QV, ona naprawdę robi wrażenie.
Ale ile tych aut wyjedzie na drogi? Możesz pół życia jeździć po Europie i ciężko Ci będzie zobaczyć na szosie QV, ale oczywiście tego Ci życzę.
Ja widziałem wczoraj. Przez parę sekund, pod Wiedniem.

Dlaczego piszesz "nikogo"? Nie decyduj za nikogo, i nie narzucaj swojego zdania czy gustu.

- - - Updated - - -

Pozdrawiam forumowiczów

Ale Andreson to ciasnota umysłowa, ma klapki na oczach, nie ma sensu z nim dyskutować.

Ja nie wiem czemu co niektórym nie podoba się scudetto z kratką. Ostatnio widziałem julkę w salonie i dla mnie wygląda obłędnie. Może straciła w ten sposób nieco elegancji ale zyskała na zadziorności. Dla mnie na plus. Czekam tylko aż będę mógł zobaczyć na żywo Giulię. Szkoda, że ze mnie biedak i mnie nie stać na nią

Popieram. Giulia wygląda kozacko, nawet w "biedzie". Przy okazji nikt tym razem nie przylepi łatki auta dla geja jak to było nie raz w przypadku AR ;)

Jeździłem dzisiaj 1,5 godziny 2.2 150 koni w manualu.Tak szybko na gorąco to auto jest super.Lepiej na żywo wygląda niż na zdjęciach.Silnik jak dla mnie ciut za słaby i kultura pracy taka sobie.Jechałem trasą którą jeżdżę do pracy AR159 i w zakręty wchodzę z tymi samymi prędkościami co Giulią.Czekam na telefon jak będzie do dyspozycji 2.2 180 automat myślę,że będzie dużo lepiej.Mam 185 cm wzrostu a z tyłu miejsca w sam raz.Porównuję cały czas ze 159.Materiały w środku na dobrym poziomie.No i w końcu lusterka składają się z pilota[emoji2] Spalanie 7.4 średnie.Wrzucam kilka zdjęć na szybko.Pokaż załącznik 204274Pokaż załącznik 204275Pokaż załącznik 204276Pokaż załącznik 204277Pokaż załącznik 204278Pokaż załącznik 204279Pokaż załącznik 204280Pokaż załącznik 204281

Kolego jak znajdziesz chwile to jechaj ze szczegółowym opisem. Co Ci się spodobało co nie. Interesuje mnie zestawienie z AR 159
Z góry dzięki!
Pozdrawiam
Paweł

Jak oceniasz materiały w dolnych partiach kokpitu?
Wygoda foteli?
jakość spasowania materiałów, nic nie trzaska?
zawieszenie i jego zestrojenie?
działanie nawigacji?
zwrotność i ukłąd jezdny w stosunku do 159? "Jechałem trasą którą jeżdżę do pracy AR159 i w zakręty wchodzę z tymi samymi prędkościami co Giulią": no nie żartuj :) nie czułeś większej pewności w Giulii??

Ostatnia edycja:
Nie czułem większej pewności niestety a jechałem sam i chciałem właśnie zobaczyć jak pojedzie Giulia po tej trasie.Większość trasy jechałem w trybie Dynamic.Narazie nic nie trzaska bo auto miało 900 kilometrow najechane.Na dole np schowek jest z twardego plastiku ale ogólnie dobrze to wygląda.W drzwiach kieszenie trochę za małe.Fotele mają lepsze trzymanie w zakrętach.Nie ma co porównywać ze 159 wnętrza bo Giulia to jest inny samochód.Większy i bardziej komfortowy.Nie jestem jakimś audiofilem i dla mnie audio dobrze brzmi.Navi obsługa intuicyjna,duży ekran,przejrzysty.Navi w 159 jest beznadziejne.3 gniazda USB tyle się doliczyłem.Dobre miejsce na kubek.Podłokietnik w drzwiach na dobrej wysokości bo w 159 dla mnie jest za nisko.Ogólnie to jak wsiadłem to poczułem się jak u siebie.Tylko ta cena wersja z automatem w Belgii około 40 tysięcy euro plus dodatki jak audio harman kardon itp.i wychodzi 47 tys.[emoji20]

Ostatnia edycja:
Nie czułem większej pewności niestety a jechałem sam i chciałem właśnie zobaczyć jak pojedzie Giulia po tej trasie.Większość trasy jechałem w trybie Dynamic.Narazie nic nie trzaska bo auto miało 900 kilometrow najechane.Na dole np schowek jest z twardego plastiku ale ogólnie dobrze to wygląda.W drzwiach kieszenie trochę za małe.Fotele mają lepsze trzymanie w zakrętach.Nie ma co porównywać ze 159 wnętrza bo Giulia to jest inny samochód.Większy i bardziej komfortowy.Nie jestem jakimś audiofilem i dla mnie audio dobrze brzmi.Navi obsługa intuicyjna,duży ekran,przejrzysty.Navi w 159 jest beznadziejne.3 gniazda USB tyle się doliczyłem.Dobre miejsce na kubek.Podłokietnik w drzwiach na dobrej wysokości bo w 159 dla mnie jest za nisko.Ogólnie to jak wsiadłem to poczułem się jak u siebie.Tylko ta cena wersja z automatem w Belgii około 40 tysięcy euro plus dodatki jak audio harman kardon itp.i wychodzi 47 tys.[emoji20]

Dziękuje Ci za odp.
Pytałem o układ jezdny (przesiadka z FWD na RWD) bo testowałem swojego czasu E81. Nie czuć było kompletnie, że Bawaria ma napęd na tył jednak rozkład masy itp.... pewność i precyzja prowadzenia lepsza niż w 147 - w obu autach diesle o podobnej masie.

Porównując Giulie i 159 powinna być widoczna różnica na korzyć Julki. Jeśli faktycznie tak nie jest to "kijowato".

Poprawka- E87

Ostatnia edycja:
Może w ostrych zakrętach będzie czuć dużą różnicę w prowadzeniu, bo na autostradzie szału nie było.Jedynie komfort jazdy lepszy.

Może w ostrych zakrętach będzie czuć dużą różnicę w prowadzeniu, bo na autostradzie szału nie było.Jedynie komfort jazdy lepszy.

eeee to mi chodzi tylko o prowadzenie w zakrętach. Autostradą to wszystko będzie "podobnie jechało" ;).

Nie jechałem cały czas na wprost żeby nie było haha ale jakiś mega ostrych zakrętów nie było jak to na autostradzie.[emoji38]

Firma robiąca audio produkuje dla BMW, Mercedesa, Porsche, Audi i to do modeli Premium. Znają się na rzeczy i na dodatek produkują w Polsce ;)

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Co to znaczy że szału nie było? Na autostradzie 159 jedzie bardzo dobrze więc nie wiem o co chodzi.

Porównania prowadzenia na autostradzie to ogólnie zły pomysł, rwd najlepiej sprawdzić na krętych drogach za miastem.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Wiem że 159 jedzie dobrze po autostradzie dlatego szału w Giulii nie było jak dla mnie.

No cóż, to i ja się pochwalę. W sobotę w Bergamo jeździłem Gulią (ok 35 km), wersja 2,2 180KM. Kolor zewnętrzny (granatowy) - kwestia gustu. Kolor wnętrza czarny dla mnie taki sobie, oglądałem w muzeum Alfy - jasną skórę i dla mnie to jest to.) Prowadzi się bardzo dobrze, choć mała kierownica w porównaniu z 159 robi różnicę. Trzyma się wspaniale i skręca jak po szynach. W środku bardzo ergonomiczna. Cieszy mnie zakrywany schowek (miejsce) na "kubek". Ogólnie opinia bardzo dobra, choć ceny powalają. Wersja 2,2 150KM w wersji standard 35500 Euro (+dodatkowe wyposażenie 38350), wersja 2,2 180KM podstawa 43000 Euro (+wyposażenie dodatkowe 53800).
Jakoś nie wychodzi mi wklejenie zdjęć, po powrocie do domu opiszę wersje proponowane (na razie) przez dilerów. Co od razu zwraca uwagę to cichość pracy (na zewnątrz i wewnątrz) choć to diesel.

Bardzo ładne porównanie 159 i Giulii użytkownika Bera5. Szczerze to 159 przy Giulii wypada słabo i archaicznie. O ile w zestawieniu z innymi nowymi passatami i mazdami, 159 bije ja na głowę, to tutaj Giulia pokazuje wyraźną przewagę. Teraz tylko modlić się aby auto nie zaliczylo żadnej poważnej wtopy na starcie.

Amortyzatory
Powrót