• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Gdzie V8... V6 :).

Tego nie wiem, może więcej okaże się w praniu. :)

Dodano po 16 minutes:

Jeszcze znalazłem takie inforamcje:

Również według doniesień gama silników zostanie dokładnie zbadany, spodziewane są w dodatku do 1,6 Multijet Diesel na 105-120-140 KM 1750 czterocylindrowy turbodoładowany bezpośredni wtrysk benzyny, 3.0 Multijet diesel V6 260CV, oczywiście, na rynku napędzane przez silniki eurpeo diesla. A na Nowy Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde będzie wyposażony w 3.3 TB MultiAir Pentastar V6 z bezpośrednim wtryskiem z 306 KM. Podaje się również, zgodnie z silnikiem, szeroki wybór transmisji.

Ostatnia edycja:
Oto slajd z prezentacji dla przypomnienia jakie silniki mają się pojawić w nowych modelach:

attachment.php

Załączniki

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    61.6 KB · Wyświetleń: 477
Ostatnia edycja:
@ris okej, myślałem że chodzi o benzyniaka dlatego się zapytałem czy przypadkiem nie 3.8. A diesla V8 to na pewno nie będzie. :D A w sumie szkoda.

To by oznaczało, że 1.75 TBi zostanie odstrzelony, bo dolny zakres mocy jest pewnie zarezerwowany dla 1.4 (120 - 170 KM). Może i to by było zrozumiałe w Stanach, ale robienie silnika 2.2 w Europie to trochę strzał w stopę.

attachment.php

Co to za prezentacja, można więcej??

Załączniki

• 448.jpg
    448.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 433
Świetna prezentacja!

Co do silników- jednym z celów Alfy wg powyższej prezentacji jest "cars & engines to be INDUSTRIALIZED IN ITALY". Można zatem po cichu liczyć na porządne włoskie motory.

Kurczę, a mi w przyszłym roku kończy się amortyzacja Volvo w firmie i nie wiem. Kupić 159 czy czekać do usranej śmierci?

ciekawe gdzie można jezdzić na takich oponach:)))))
tylko autostrady, do miasta zapomnijcie.....
Niemniej, ładny projekcik
chociaz bryla to Ghibli

ale co dziś mozna wymyslić oryginalnego? Masa sprzedaje się swietnie, wzorzec więc najwyraźniej jest OK

To samo ludzie mówili o erze post 156, że nic się już oryginalnego zaprojektować nie da a proszę. 159 jako design była super.

Co do powinowadztwa z Ghibli - tak by było extra, ale ten ostatni artykuł zdaje się temu przeżyć, przynajmniej w kwestii silników.

I jeszcze jedna uwaga jeśli chodzi o powinowadztwa, otóż mój kolega, który na co dzień jeździ Chrystrlerem 300 mówi, że wiele elementów z wnętrza Ghibli jest wziętych z 300 właśnie. Mnie to by jakoś szczególnie nie martwiło, gdyby nie fakt że dla mnie wnętrze Ghibli jest po prostu poprawne (co w przypadku aut włoskich oznacza nudne).

Mnie by raczej martwiło, gdyby moja włoska fura za ponad 300 tys. zł miała takie same części jak Chrysler :).

Eee tam. Alfa Romeo 4C ma lusterka boczne z Fiata 500 i nikt nie płacze :P

Mnie by raczej martwiło, gdyby moja włoska fura za ponad 300 tys. zł miała takie same części jak Chrysler :).

a mnie to lotto aby tylko prezentowaly sie nalezycie w stosunku do klasy pojazdu i nie wprowadzaly wrazenia tandety. W Ferrari tez swego czasu bywaly rozne pokretla i przyciski z Fiata :)

a mnie to lotto aby tylko prezentowaly sie nalezycie w stosunku do klasy pojazdu i nie wprowadzaly wrazenia tandety. W Ferrari tez swego czasu bywaly rozne pokretla i przyciski z Fiata :)

Dokładnie, oby to wszystko ze sobą współgrało.

Cóż, nie siedziałem we wnętrzu Ghibli, ale widziałem kilka recenzji, w których ludzie pisali, że nieco zalatuje tandetą...

Byłem kiedyś na jakiejś imprezie i maserati miało swoją wystawkę. Z zewnątrz auta wyglądają tak marnie i tandetnie, że nie odważyłem się nawet zajrzeć do środka. Brakowało tylko tuningu naklejkowego i spryskiwaczy z niebieską diodką...

No niestety, przynajmniej w moim odczuciu, kiedy jeździłem Ghibli zarówno bryła samochodu (szczególnie przód) jak i wnętrze zalatują lekką tandetą ... to znaczy wszystko wygląda bardzo poprawnie, ale na myśli mam fakt, że w przypadku włoskich aut takie elementy powinny być perfekcyjnie dopracowane. Samo "bardzo poprawnie" w tym przypadku nie wystarcza.

Amortyzatory
Powrót