• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Giulia GTA może i powstanie, ale ten news to jest plotka wymyślona przez koleżków z autoexpressu, który nawet nie ma oficjalnego źródła. Nie było żadnego wywiadu ani oświadczenia. Zresztą ich wizualizacje przyprawiają o ból głowy. Co do wyglądu, od Włocha związanego w jakiś sposób z AR dowiedziałem się, że "Giulia" nie będzie miała za wiele wspólnego z Giuliettą i że będzie "fantastico". Oby w przenośni a nie dosłownie :) Ile w tym prawdy, mam nadzieję dowiedzieć się jeszcze w tym roku.

Moim zdaniem Sergiusz ostatnimi miesiącami stąpa po ziemi twardo jak nigdy dotąd i jeśli udziałowcy przeciwni fuzji nie będą przeszkadzać to wszystko powinno być zrobione na czas i przyszły rok jak najbardziej jest prawdopodobny na premierę pierwszego modelu "post-4C". 400K rocznie uważam za osiągalne, jeśli dwoma modelami potrafią zrobić 100K to po całkowitym odnowieniu oferty i zadomowieniu się na rynku amerykańskim powinno się udać zwiększyć odpowiednio sprzedaż.

Jakaś taka krótkawa. No chyba że to Alfieri.

No tak, bo spider 105 nie jest kultowy...
.

nie jest, niestety nie jest. Markę, ogólnie jako markę, alfa romeo, kojarzy znaczy procent ludzi, ale konkretnych modeli już nie. Kompletnie nie.

Dodano po 5 minutes:

Moim zdaniem Sergiusz ostatnimi miesiącami stąpa po ziemi twardo jak nigdy dotąd i jeśli udziałowcy przeciwni fuzji nie będą przeszkadzać to wszystko powinno być zrobione na czas i przyszły rok jak najbardziej jest prawdopodobny na premierę pierwszego modelu "post-4C". 400K rocznie uważam za osiągalne, jeśli dwoma modelami potrafią zrobić 100K to po całkowitym odnowieniu oferty i zadomowieniu się na rynku amerykańskim powinno się udać zwiększyć odpowiednio sprzedaż.

Nic na ten temat nie wiesz i puszczasz wodze fantazji. Sergiusz zapowiadał nowe modele i sprzedaż pół miliona aut rocznie już pięć lat temu. Teraz mówi dokładnie niemal to samo. Nic sie nie zmieniło poza datami. Na jakiej więc podstawie piszesz, że "Sergiusz ostatnimi miesiącami stąpa po ziemi twardo jak nigdy dotąd"?? Skąd znasz opinie udziałowców?
Dwoma modeli 100K nigdy nie robili. Kiedy było jeszcze około 100 tys, w sprzedaży była też 159, potem poszło na pysk, obecnie to są liczby około 30k.
Ameryki podbijać nie muszą, mają Chryslera i marki poboczne, one mają największy potencjał na rynku USA i o to chodziło (również) w tej fuzji. Nie ma żadnego sensu ani powodu aby pakować cieżkie miliony w promocję NOWEJ marki dla USA (wiem, wiem, alfa tam była, krótko i dawno temu, po czym wybyła).

Reasumując nic nie weisz, niczego nie rozumiesz ale "sądzisz". Twoje prawo oczywiście.

Ostatnia edycja:
nie może tak być, jesli ma trafić rowniez na rynek amerykanski

Jeżeli będzie taki sam rozstaw osi jak w 3er to dużo miejsca w środku tam nie będzie. :D

156 i 9 też nie rzucają na kolana przestrzenią :)

Swoją drogą to jednak nie Alfieri: http://www.autoedizione.com/shortened-ghibli-recognizable-alfa-romeo-progetto-952/

Wychodzi na to, że zaniechali poprzedni projekt 944 na rzecz 952. Coś się dzieję, tutaj sporo zdjęć: http://www.auto-motor-und-sport.de/...t-die-neue-mittelklasse-von-alfa-8563346.html.

Wyjątkowo brzydkie auto. Oby lepiej wyglądało gotowe.

Maserati Paskud

Ja mógłbym takim paskudem jeździć :)

Maserati-Ghibli_2014_1024x768_wallpaper_6c.jpg

Maserati-Ghibli_2014_1024x768_wallpaper_6e.jpg

O testach w NARDO we wrześniu pisałem wcześniej, dziś dostałem potwierdzenie o testach drogowych. Widziano już kilka egzemplarzy z "różnymi" karoseriami lecz z jednym szczegółem, który należy tylko do Alfy Romeo. Na zdjęciach wnętrza jest widoczny - chodzi o DNA.

Ostatnia edycja:
W Maserati tez jest coś takiego, tyle że nazywa się inaczej.

Amortyzatory
Powrót