Pozostalym zycze wiecej dystansu. Wiem,ze to forum alfy,ale przez ponad 6 lat mojej obecnosci tutaj,nigdy nie czytalem tak napompowanego i bezpodstawnego zachwytu.
Temat od dawna jest "pompowany", i to bardzo długo w duchu, że nic z projektu 952, nazwanego ostatecznie Giulią nie będzie.
Przychylne jej oceny wyrażane przez różnych forumowiczów są tu zwykle komentowane negatywnie przez te same osoby - stale w ten sam sposób. Czasami można więc mieć wątpliwości czy to forum Alfy. Zwłaszcza, jeśli odniesie się je do porównań z wpisami o Giulii (w wersji QV) na niektórych forach BMW.
W końcu jest, w wydaniu jakiego mało kto się spodziewał od strony technicznej (celowo nie oceniam czy to dobrze czy źle, bo to pokaże czas).
Natomiast moim zdaniem wersja
QV daje w pełni uzasadnione podstawy do
zachwytu.
Wystarczy odpowiedzieć sobie na pytanie, kiedy AR miała ostatnio model konkurencyjny (nie piszę lepszy, tylko konkurencyjny) dla BMW
M3.
To dla każdego Alfistii powinien być powód do
dumy (bez względu na jej cenę oraz to czy go na nią stać, piszę tylko i aż o dokonaniu technicznym).
Dzięki niej
cuore sportivo znowu nabrało prawdziwego znaczenia, a nie pozostaje jedynie wyblakłym wspomnieniem.
O wyglądzie celowo nie piszę nic - bo jednym się podoba, innym nie. Jak to w życiu.
Uśmiecham się tylko lekko, kiedy czytam te same wpisy odmawiające Giulii immanętnych i ikonicznych cech AR - mając pod ręką blisko 600 stronicową książkę Lorenzo Ardizio "Tutto Alfa Romeo" z 2015 zawierającą opis blisko 300 modeli, w różnych wersjach od 24 HP z 1910 r. po 4C z 2013 r. / 4C Spider z 2014 r.
Ok,powrot do rwd,fajnie,nizsza masa,fajnie,dobry automat ,fajnie,dobre osiagi tez fajnie. Wiemy tylko tyle.
Komentarz w stylu Clarksona.
Bardzo mi się podoba
Takie apele tu nie działają.
Początkowo sposób w jaki toczy się ten wątek wydawał mi się męczący w formie i często nieznośny w treści, ale...
Może i lepiej. Przynajmniej Giulia nie jest nijaka, skoro budzi tak zdecydowanie skrajne i różne emocje.
Wydzielenie w temacie
Giulii części dotyczącej
QV i pozostałych wersji być może ułatwiłoby śledzenie i moderowanie tych wątków, ale to zmartwienie moderatora.
I mam nadzieję, że 156 i 159 to nie będą Twoje ostatnie AR r-performance.
Pozdrawiam