Marek156/159sw
Aktywny
- Auto
- Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super
Pakiet LUX - dostępny pod koniec roku.
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak ją na żywo zobaczysz to przekonasz się że nie jest to klon BMW
A jeśli chodzi o Giulię to przyznaję, że na zdjęciach nie wygląda tak jak alfa wyglądać powinna; ale oglądane przeze mnie filmy skłaniają do zawieszenia ostatecznego sądu na później. Z dynamicznego obrazu nie wynika, że jeździ jak czołg bmw, dostrzegam lekkość i zupełnie inne pokonywanie zakrętów; więc może na żywo będzie jeszcze lepiej, przynajmniej chciałbym. No i ta deska w środku, której piękna nie zniszczył nawet ekran, za to plus na pewno.
No to jest nas tu już dwóch z takim gustem, bo jakiś czas temu też o to pytałem, ale to ty doczekałeś się odpowiedzi. Dla mnie to kolejny powód, żeby testowanie i ewentualny zakup Giulii odłożyć do przyszłego roku, gdy lista produktowa będzie już kompletna, a marketing będzie dotyczył tego, co można zamówić w salonie, a nie tylko obejrzeć na zdjęciach lub na youtubie.według katalogu nie ma w ogóle w ofercie Giulii z jasnym środkiem i drewnem - które to mi się najbardziej podoba - coś wiadomo - będzie później czy jak?
Z opisów, na które trafiłem wynika, że ten jasny materiał to alcantara. Takie wnętrze powinno być w standardzie w wersji Super podobnie jak było z alfatexem w 159-ce w wersji Distinctive. Na teraz wersja Super praktycznie niczego super nie wnosi poza niby lepszym materiałem na siedzeniach i 17" calowymi felgami zamiast 16" za jedyne 6,5 tys zł. W przypadku 159-ki wersja Distinctive w sposób istotny różniła się od podstawowej Progression, jeśli chodzi o wyposażenie w standardzie.Pakiet LUX - dostępny pod koniec roku.
Jesli chodzi o fotke to jest to typowa qv, tylko fotele opcjinalne dostepne za doplata. O wspomnianej przez Ciebie wersji pierwsze slysze.Był tu news o Giulii QV performance edition??? Właśnie dotarłem do takiego newsa. 10szt w EU i 40szt na resztę świata.
![]()

W przypadku 159-ki wersja Distinctive w sposób istotny różniła się od podstawowej Progression, jeśli chodzi o wyposażenie w standardzie.
O tej specjalnej wersji chyba gdzieś tu już było, bo taką własnie miał dostać właściciel Pogea Racing. Jest to odpowiednich Launch Edition w przypadku 4C.
Zdegustowała tkanina na fotelach w wersji podstawowej (jak w Giulietcie, nie mogli pokryć Alfatexem jak w 159 czy Brerze?), brak nawiewu klimatyzacji na tył oraz mały rozmiar podstawowych kół. Wersja Super ze skórzaną tapicerką prezentuje się o niebo lepiej!
Mam to samoProblem pojawia się wtedy, kiedy ktoś (tak jak ja) nie lubi skóry...
Beżowy alfatex będzie do wzięcia, jak kupię GiulięZa beżowy Alfatex dałbym się pociachać.
I aż jeden silnik dla Giulii, no poszaleli.Jest już konfigurator na oficjalnej stronie AR, który zawiera wszystkie auta marki:
http://carconfigurator.alfaromeo.com/pl_PL/
Poziom konfigutora jest poniżej wszelkiej krytyki. Polecam wątpiącym wejść na konfiguratory innych znanych marek i sobie auta skonfigurować, sami zobaczycie różnicę.