[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Był tu news o Giulii QV performance edition??? Właśnie dotarłem do takiego newsa. 10szt w EU i 40szt na resztę świata. 1szt będzie miał Pan Pogea, więc znając ich możliwości powinniśmy doczekać się Giulii QV Performance Edition o mocy pewnie 570HP+

To nie jest ta wersja, która miała trafić dla tych co zamówili ją wcześniej? Tuż po premierze było info, że piersi szczesliwcyy zamawiający QV przed premierą otrzymają właśnie taką wersje.

heh dzisiaj dostałem do wypełnienia ankietę - Serdecznie dziękujemy za umówienie się na jazdę próbną samochodem Alfa Romeo Giulia. pytanie m.in czy jazda próbna odbyła się, a jak nie to dlaczego :)

Dobre :)
Cały Kazik, cały on ;)
Alfa pozostaje jednak Alfą :)

PAŃSTWA OPINIA POZWOLI NAM OCENIĆ JAKOŚĆ PRACY NASZEJ SIECI SPRZEDAŻY I PRACOWAĆ NAD PODNIESIENIEM JEJ POZIOMU.

No, no... będą podnosić poziom jakości pracy sieci sprzedaży.

- - - Updated - - -

no niestety..... ja nie wiem, jakim torem oni tam myślą...

A może to VW zhakował stronę FCA i trolował potencjalnych klientów.

no niestety..... ja nie wiem, jakim torem oni tam myślą... :(

Ale to ma swój urok, naprawdę :)
Trochę jak głupiutka ale milutka blondyneczka ;) przecież nie każe się nikt z nią żenić, czy dysput prowadzić prawda? a co opowiada, to w pewnych syt. mało istotne i puszczamy mimo uszu.
Ważne, to żeby jeździła czy dawała wrażenia jak należy, reszta w zasadzie może wraz z konfiguratorem nie istnieć (swoją drogą to te materiałowo - skórzane fotele fajnie wyglądają, ciekawe jaki to materiał będzie).
A że kazali (wymóg czasów) zrobić jakiś konfigurator - ok , proszę, jest jakiś. Pytać klientów o zadowolenie ? (tylko nie podali daty - kiedy) - to pytamy, o co chodzi , luzu trochę :)
(ja tam sobie skonfigurowałem tym "marnym" konfiguratorem co trzeba - czyli kolory bo silników nie ma i działał, to już dużo! . Nie może za dużo pokazywać, później gdzie byłoby miejsce na odkrywanie auta? nuda by była! )

Ale to ma swój urok, naprawdę :)

Dla nas. Każdy klient przychodzący z "normalnych" firm tylko się w***wi. Mnie trochę bawi, że w Peżocie siadam na białej skórzanej kanapie, dostaję kawę w filiżance i odpalam laptopa korzystając z darmowego Wi-Fi albo czytam aktualną prasę, a w Alfie siadam na znośnej, chociaż dość skromnej kanapie, muszę sobie sam zrobić kawę w plastiku (no, czasami ktoś sam się żachnie, ale raczej rzadziej niż częściej), hasła do Wi-Fi Pan z serwisu nie pamięta (a na drzwiach wielka naklejka "Free Wi-Fi"), a do czytania są jakieś stare katalogi akcesoriów do MiTo, ale myślę, że większość jednak wybrałaby Peżota.
Co się chwali, nie ma zazwyczaj problemów z zastępczakami (chociaż jakoś nie widzę klienta na Giulię, który buja się po mieście Pandą, bo już na Punto trzeba robić "zapisy"), więc najczęściej przyjeżdżam, biorę kluczyki i z serwisu znikam :D.

Konfigurator jest fatalny. Masz listę 4x 2.2, raz automat, raz manual - teraz domyśl się (nie mówię o nas, co się mocno interesują modelem), że 2.2 to pojemność silnika, że to na dodatek diesel, a i jeszcze, że 2 ostatnie pozycje to mają moc 180KM, a nie 150KM jak wyżej...
Ok, możesz wejść w szczegóły i sobie doczytać, ale takie podstawowe informacje powinny być widoczne od razu.
Chyba chcą w ten sposób zniechęcić z konfiguratora w necie i zachęcić do odwiedzin salonu i obejrzenia auta na żywo ;)

Co do serwisu, już pisałem - dla mnie liczy się jakość wykonanej usługi, a nie, czy kawę dostanę w kubeczku, czy w filiżance. Przejechałem się mocno na obsłudze w Audi, a Porsche i Mercedes nie lepsze z tego co wiem, więc takie wodotryski to nie dla mnie - tym bardziej, że tam kasy zostawia się dużo więcej.

czy ktos slyszal cokolwiek na temat wersji SW? widziałem tylko przerobki/zabawy grafikow, ale to nic oficjalnego. bedzie w ogóle Giulia SW?

Na razie oficjalnie nie będzie. To ma się sprzedawać głównie w USA i w Chinach, gdzie kombi nie jest szczególnie chodliwe.
oby weszła kiedys. jakas mocniejsza benzynka SW z automatem i napedem na 4 lapy bym sie chetnie zaopiekowal. poki co pol roku temu sprowadzilem sobie 159 SW tbi, doposazylem(podkowy na czarny chrom, xenony, b&m, pdc przod, 240koni) z malym przebiegiem i nia jakis czas sie będę cieszyl. to jyz w giulu pewnie bede udezal w FL jesli zdecyduje sie na nowa

http://carconfigurator.alfaromeo.com/pl_PL/Giulia/default.aspx

Giulia Super z AT za 155 500

vs.

Sky-D 2,2 175km z AT za 154 900

http://www.mazda.pl/modele/mazda6-sedan/ceny-i-specyfikacja/

Alfa chyba pojechala po bandzie, strasznie biedne sa podstawowe modele.. :(

p.s. AR waga 1445kg Mazda 1420kg

Przestańcie z tą mazdą porównywać! ostatnio dokładniej trochę ją odkurzałem, to to przepaść do 156/166 a co dopiero (przypuszczam) Giulii ! ta mazda to jeden odlew plastiku, zamknij jej drzwi zobaczysz o czym mowa, schyl się poniżej poziomu kolumny kierowcy, poobcuj z jej "skórą" itd.
A mazda waży więcej niż podaje, wiem bo ważyłem. Choć Alfa pewnie też będzia zaniżała wagę w papierach.
Tak czy siak, nie ta liga kompletnie.

http://carconfigurator.alfaromeo.com/pl_PL/Giulia/default.aspx

Giulia Super z AT za 155 500

vs.

Sky-D 2,2 175km z AT za 154 900

http://www.mazda.pl/modele/mazda6-sedan/ceny-i-specyfikacja/

Alfa chyba pojechala po bandzie, strasznie biedne sa podstawowe modele.. :(

p.s. AR waga 1445kg Mazda 1420kg

Tu nie ma co porównywać , gołym okiem widać ,że technologicznie Mazda 6 zostaje z tyłu :

Mazda 6 diesel 150 KM 380 Nm momentu , 9.8 sek do 100 kmh , prędkość max 204 kmh , 6 stopniowy automat oraz napęd FWD

Giulia diesel 150 KM 450 Nm momentu , 8.2 sek do 100 kmh , prędkość 220 kmh , 8 stopniowy automat oraz napęd RWD

No , poza designem, materiałami to zdecydowanie wolałbym "bida" wersję ale technologicznie w tym co istotne lata przed Mazdą , niż ot - jadące coś, ale z pierdołami typu line asissty czy inne tempomaty aktywne, przełączające się światła i itp bzdety. Ważny to jest napęd , zawieszenie i prowadzenie, reszta to galanteria. A niestety jakaś tendencja do odwracania wartości jest zauważalna - lista wyposazenia i opcje na I miejscu. Listą wyposażenia i opcjami się nie jeździ.

Ważny to jest napęd , zawieszenie i prowadzenie, reszta to galanteria. A niestety jakaś tendencja do odwracania wartości jest zauważalna - lista wyposazenia i opcje na I miejscu. Listą wyposażenia i opcjami się nie jeździ.

Jejku, są jeszcze na tym forum miłośnicy motoryzacji! Piontunia! :D

No , poza designem, materiałami to zdecydowanie wolałbym "bida" wersję ale technologicznie w tym co istotne lata przed Mazdą , niż ot - jadące coś, ale z pierdołami typu line asissty czy inne tempomaty aktywne, przełączające się światła i itp bzdety. Ważny to jest napęd , zawieszenie i prowadzenie, reszta to galanteria. A niestety jakaś tendencja do odwracania wartości jest zauważalna - lista wyposazenia i opcje na I miejscu. Listą wyposażenia i opcjami się nie jeździ.
Polac mu!

Listą wyposażenia i opcjami się nie jeździ.

No nie, ale się kupuje.... żoneczka przychodzi z panem biznesmenem i chce zobaczyć opcje i listy, jak się jej nie spodobają, powie: misiu, tu nas nie lubią, chodźmy kupić gdzieś indziej, inne autko...

I misio pójdzie. Start ma auto kiepskie, na dziś wszystko co można spitolić na wejściu, spitolili. Oni naprawdę nie pojmują, na jak ciasny, konkurencyjny i wymagajacy rynek wchodzą, a dziś takim własnie rynkiem w Europie jest motoryzacja...

Amortyzatory
Powrót