Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I tutaj też się nie zgodzę... (nie żebym się uwziął na Ciebie, ale serio mam totalnie inne doświadczeniaJak ktos slusznie napisal,rwd w giulii to marketing,a dopiero pozniej powrot do korzeni.
Jest jeszcze cos o czym nikt nie wspomina. Esp w rwd jest o wiele bardziej restrykcyjne. Lekki uslizg,przechyl i natychmiast kontrola sie zalacza. Porownojac 159 do f10,esp w alfie reaguje pozniej.
Gdzie tu fun ,skoro przy sportowym ,dajacym radoche napedzie ( bo tez i prawda,ze to naped z najwieksza doza adrenaliny) ,systemy sa jeszcze bardziej wyostrzone ?
I jeszcze taki kwiatek:I tak zupełnie na marginesie – polski dział marketingu AR właśnie awansował do kategorii „Janusze marketingu”. Złożyli polski cennik fontem Comic Sans...
"Meanwhile, with the production version of the Giulia Quadrifoglio with manual transmission already surpassed the old record by 3 seconds. However, the time of 7'36 is not even officially brought out. Reason; will the machine (or has been) made an attempt (be) to provide an even greater margin. Between 8 and 10 seconds under the time of last year. So one time between 7'26 "and 7'29".The exact time of that round will end this month to be officially published".7:39 taki czas widnieje na https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/ od zeszłego roku. Zejść do 7;30 było by bardzo cięzko...
Dlaczego na marginesie? Toż to kpina. Wszędzie ochy i achy o wyjątkowym dizajnie Giulii, aspiracje do klasy premium, a tu Janusz wstawia Comic Sans - symbol kiczu lat 90-tych. To samo jest w cenniku Giulietty.I tak zupełnie na marginesie – polski dział marketingu AR właśnie awansował do kategorii „Janusze marketingu”. Złożyli polski cennik fontem Comic Sans...
...
Dobrze, że nowa AR ma RWD bo dzięki temu kupią ją ludzie, którzy kupują teraz BMW dla RWD i tylko dla RWD. AWD ma być pewnie dla tych co teraz kupują Audi RS4Ale gloryfikowanie tego rodzaju napędu to lekka przesada. Zwłaszcza, że nawet BMW rozważa (czy rozważało) FWD w BMW serii 1
![]()
Marcin,nie porownuj swojej mocnej bmw do czegos 150 czy nawet 200 konnego.W kwestii napędu nie zgodzę się z przedmówca. RWD daje lepsze czucie samochodu, po prostu kierujesz przodem a napędzasz tyłem. FWD to trochę tak jakby chodzić na rękach - glupie porownanie ale coś w tym jestdlatego wg mnie to zaden marketing i bardzo dobrze ze Giulia bedzie miała RWD w podstawie.
Rozumiem, że ty oczekujesz paskudnego dizajnu, tylnonapędowego, wolnoobrotowego diesla, cennika wydrukowanego na kawałku srajtaśmy i ceną na poziomie Ferrari?Czyli reasumując. Giulia powinna być przednionapedowym wysokktecacym się benzyniakiem z pięknym dizajnem cennik czcionka aktualna i cena na poziomie Tipo ??
Dobrze odczytuje wasze intencje ?!?![]()
@jersey: a wiesz czym okupione są te wspaniałe osiągi tych FWD hot-hatchy? Komfortem - to są taczki, a nie auta na codzień... Coś za coś. Giulia ma pozostać autem na codzień, ale przy okazji dawać trochę sportowych doznań. A do zabawy wcale nie potrzeba dużych mocy co pokazało Subaru/Toyota ze swoim GT86
cennik czcionka aktualna
Marcin,nie porownuj swojej mocnej bmw do czegos 150 czy nawet 200 konnego.
Inaczej sie czuje jazde wciskajac 300 km do dechy z napedem na tyl,a inaczej 150 km.
Ludzie gloryfikuja tu tylny naped. Ok ,jest to bardzo ciekawe rozwiazanie,wybitnie sportowe i dajace frajde kierujacemu,ale w mocnym aucie. Majac 150km ,tej frajdy nie z
zaznamy w takiej budzie jak giulia. Nie bedzie,ani tego kopa w plecy,ani poczucia uslizgu przy zakrecie,bo elektronika szybko zdlawi jakiekolwiek przeciazenie,a nawet bez elektroniki przeciazenie bedzie znikome. W e92 jest totalnie inna charakterystyka rozwijania mocy,malo tego,nawet zaawansowana elektronika nie stlamsi tak duzej mocy ,dajac wlasnie ta przyjemnosc kontroli nad autem podczas szybszych manewrow ,uzywajac tylko gazu. Stad wlasnie uwazam,ze rwd ma uzasadnienie od wersji 280 km.
Ok, może rzeczywiście te naj najnowsze modele mają już lepszy komfort.Nie jeździłem nowym Civiciem R, ale z tego co czytałem (a czytałem sporo bo mnie ten wóz interesował, zresztą nadal interesuje) to zbierał dość wysokie noty za komfort. Głównie dzięki elektronicznie sterowanemu zawieszeniu które w trybie codziennym jest bardzo ok, dopiero w trybie "R+" taczkuje i wtedy jest trochę zbyt twarde do codziennej jazdy.