[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mnie nie tyle przeraża fakt, że produkcja jest przez to opóźniona, bo pewnie masz rację, że sprawa wypłynęła jakiś czas temu, tylko to, że w dość fundamentalnej sprawie znowu ktoś nawalił. Ten samochód musi być idealny, żeby Alfa miała jakąkolwiek przyszłość. To nie będzie jeden nieudany model w gamie 20, tylko jeden nieudany w gamie... dwóch (MiTo i 4C możemy nie liczyć).

No ale zeby stworzyc auto na bazie zywicy i kartona po mleku to panie ja myslał ,że ino w Chinach. Kontrolowana strefa zgniotu kończy się na tylnej wycieraczce. Jaja w uj. Pierw się stresowałem teraz traktuje ten temat jak "demotywatory" - zawsze cos ciekawego.

Cóż, pozytywny wydźwięk artykułu jest taki, że szefem technicznym w Alfie i Maserati zostaje gość z 26-letnim doświadczeniem w Ferrari, pytanie tylko, co da się zrobić na tym etapie projektu, bo to już raczej pudrowanie syfa :(. Swoją drogą, Julka, jak wychodziła na rynek, miała najlepszy wynik NCAP w klasie :D.

Lepiej poczekać, a mieć bezpieczne i dobre autko. Możemy klnąć na Sergio, a i tak to nic nie pomoże... ani nie pogorszy.
Chłopaki w biurze konstrukcyjnym i tak dokonują niemożliwego. W tak krótkim czasie stworzyć auto od zera? Przecież wszyscy wiemy kiedy tak naprawdę zaczęto projekt i budowę prototypu.

Poza tym oblanie testu zderzeniowego wcale nie oznacza, że auto się składa jak domek z kart. Równie dobrze może to być kilka szczegółów, które nie zagrały, a przesądziły o wyniku. No ale oczywiście teoretycznie może tak być, że fura się rozpada na 3 części :) Tego nie wiemy póki co.

Keep calm and just wait :)

Naturalnie, że nie. Ale gadanie, że ktoś kto chce teraz kupić auto nie będzie czekał i kupi A4 jest bez sensu. Tzn oczywiście, że tak będzie, ale w przyszłym roku będzie również spora grupa osób, które będą na etapie zakupu auta... i na pewno spojrzą na Giulię. Być może się przekonają... być może nie.

Wiadomo, że wszyscy byśmy chcieli już, teraz... i na wypasie. Nie ma i kropka, możemy tylko czekać.

Wiecie... możemy tu gdybać, psioczyć, ciskać się itd. Pamiętajmy jednak, że to AR produkuje samochody, a nie my. Na pewno nie robią tego najlepiej, ale na pewno lepiej niż my wszyscy forumowicze razem wzięci :)

Ciekawe info w artykule:
http://europe.autonews.com/article/20160205/ANE/160209894

"Supplier sources have told Automotive News Europe the Giulia failed to pass front, side and rear crash tests, which has resulted in an extensive re-engineering that has added about six months to the midsize sedan's development time."

Cóż, to zapewne oznacza, że czas na Ringu już nie będzie tak dobry...

pozostaje jeszcze pytanie o wiarygodność źródła tych fantastycznych doniesień... "sources..."

Ciekawe info w artykule:
http://europe.autonews.com/article/20160205/ANE/160209894

"Supplier sources have told Automotive News Europe the Giulia failed to pass front, side and rear crash tests, which has resulted in an extensive re-engineering that has added about six months to the midsize sedan's development time."

Cóż, to zapewne oznacza, że czas na Ringu już nie będzie tak dobry...
Ciekawe czy to się tyczy tylko QV czy wszystkich wersji?
Teraz już wiadomo skąd te opóźnienia...

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
GS to klasa wyżej.

Od jutra nagłówki gazet będą głosić: "Alfa Giulia test zabezpieczenia P.POŻ failed";P
Wszyscy w koło bardziej interesują się Giulią niż sam FCA. W takiej atmosferze ciężko się pracuje i łatwo coś spieprzyć. Mimo wszystko wierze w nich.

Sądząc po hamulcach to chyba nie QV płonie ;)

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

W stylu - kurde cofałem i nie zauważyłem pieszego. Dobrze że jeżdze Alfą - nic mu się nie stało :-) Giulia crash tests :-P uploadfromtaptalk1454743057821.jpg

Amortyzatory
Powrót