[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Będzie pierwszy przypadek Alfy, która nie da rady nawet na lawetę wjechać :D. Typowi Włosi - w teorii miało być pięknie, a w 4 na 5 testów prasowych ludzie urwą miskę olejową i wszyscy się znowu będą z Alfy śmiać :D.

Ciekawe,ze przeszly 4 osoby i żadna nawet ni zwróciła uwagi na nowa topowa Alfe....... Moze jednak nie jest taka zjawiskowa.....

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka

Dobrze ze niska . Jak kupie to na gwint grubych talarów nie trzeba będzie wydawać :-)

Skrzynia automat?. Przy puszczeniu gazu auto samo się zatrzymuje bez naciskania pedału stop? Tylko tym tłumacze wciąż nie działające światła stopu w lampach. Dziwne to.

Ciekawe,ze przeszly 4 osoby i żadna nawet ni zwróciła uwagi na nowa topowa Alfe....... Moze jednak nie jest taka zjawiskowa.....

O, to to :).

- - - Updated - - -

Skrzynia automat?. Przy puszczeniu gazu auto samo się zatrzymuje bez naciskania pedału stop? Tylko tym tłumacze wciąż nie działające światła stopu w lampach. Dziwne to.

Raczej nie, bo jak byś miał hamować silnikiem przy zjeździe z górki albo toczyć się w korku?

Coś w tym jest :) .... to jednak nie 4c spider. Ich nie da się nie zauważyć nawet kątem oka. Stoją dwie sztuki "z tyłu" za naczepą na filmiku :) ale to całkiem inny tym auta który rzuca się w oczy.

Ale 3 stop się zaświeca. I to kolejny model tak ma. To jest dziwne :)

... przynajmniej już jest lepiej Jaboleq ;) ... na tym drugim filmiku działają światła od biegu wstecznego :D

Radosuaf wiesz może jak sytuacja z tym niemcem (?) co podobno zamówił dwie Julki??

Ostatnia edycja:

Nie 4 osoby, a 4 kobiety a to jest różnica[emoji1]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Bo to zwykly sedan a nie supercar. Moze sie podobac, ale nie wyrozni sie na tle konkurencji, no chyba, ze logiem.
Najgorsze jest to, ze mowimy o najlepszej wersji. Wersja bida bedzie chyba konkurowac z np Mazda 6 czyli pieknym autem, ale wiadomo szalu nie ma.

... przynajmniej już jest lepiej Jaboleq ;) ... na tym drugim filmiku działają światła od biegu wstecznego :D

Radosuaf wiesz może jak sytuacja z tym niemcem (?) co podobno zamówił dwie Julki??

Nie ma żadnych wieści.

Trochę dziwne, ze pół roku po debiucie nie ma Giuli QV w parkach prasowych. Nie widzialem zadnego niezależnego testu......

Trochę dziwne, ze pół roku po debiucie nie ma Giuli QV w parkach prasowych. Nie widzialem zadnego niezależnego testu......

Bedzie moze tak jak z La Ferrari - tylko dla wybrancow i zakaz robienia testow czy robienia sciganek z konkurencją :-)

Ciekawe info w artykule:
http://europe.autonews.com/article/20160205/ANE/160209894

"Supplier sources have told Automotive News Europe the Giulia failed to pass front, side and rear crash tests, which has resulted in an extensive re-engineering that has added about six months to the midsize sedan's development time."

Cóż, to zapewne oznacza, że czas na Ringu już nie będzie tak dobry...

Niekoniecznie. Może dojdzie kilka (dosłownie) kg. Żeby usztywnić konstrukcję często nie trzeba dorzucać żelastwa, tylko odpowiednio wyprofilować, zmienić materiał itd.

Poza tym ten "brejking nius" o crashtestach to na pewno akcja sprzed ładnych kilku miesięcy, więc poprawki na pewno są już jeśli nie wprowadzone, to niemalże wprowadzone.

Czego Wy się spodziewacie po Włochach? Pracowałem w firmie, która była podwykonawcą pewnej fabryki z branży lotniczej... jak mi kolega mówił jakie oni mają opóźnienia to sam nie wierzyłem, że projekt jeszcze istnieje :)

P.S. Tak jest na całym świecie... ale nie w Niemczech bo tam po prostu kłamią, że silnik jest gotowy, a tak naprawdę wgrywają jakieś czitujący soft heh :)

Amortyzatory
Powrót