[Giulia] Alfa Giulia- 2015

nie zadziała podobnie jak automatycznie wysuwająca się antena, wątpię by mechanizm był wyposażony w grzałki, chroniący siłowniki przed zamarznięciem. Tylko z podgrzewaniem, mechanizm mógłby działać w zimie jako tako;] a tak na marginesie to ja bym zastosował czujnik temp. odcinający zasilanie do urządzenia przy zerowej temperaturce, bo o przełączniku można by było zapomnieć;]

Według sondażu AutoExpress-u Giulia QV została ogłoszona królową Frankfurt Motor Show w 2015 roku. :)
Rrestyling Giulietty i MiTo prawdopodobnie zadebiutuje dopiero w Genewie w 2016r.

- - - Updated - - -

Według sondażu AutoExpress-u Giulia QV została ogłoszona królową Frankfurt Motor Show w 2015 roku. :)
Rrestyling Giulietty i MiTo prawdopodobnie zadebiutuje dopiero w Genewie w 2016r.

No wlasnie tez mialem pisac, ze z tego co ten gosc mowil ze prezentacji to spojler jest opcjonalny i nie wysuwa sie automatycznie

Jest sterowany ręcznie? ... jak klapy w samolotach z Drugiej Wojny Światowej?!

W sumie odpowiedź dotycząca stylu użytkowania QV jest bardzo rozsądna. Jeśli auto ma być dobre na torze, nie będzie dobre w codziennym użytkowaniu i odwrotnie, trzeba coś poświęcić dla tych ułamków sekund. I naprawdę w warunkach gołoledzi najmniej istotny będzie spojler :)

Powtórzę pytanie, bo może już ktoś na wystawie zaczerpnął informacji w tym temacie. Czy ktos wie już jak rozwiązano problem potencjalnej awaryjności aktywnego spojlera w warunkach zimowych? Cały czas mnie to nurtuje. W głowie nadal mam obrazki z poprzednich zim i trudu z jakim znosiły to moje poprzednie alfy. Czy jest jakiś przycisk lub system dezaktywujący ten spojler w niekorzystnych warunkach atmosferycznych?

178586-alfa_giulia_2015_a-luty_2003_1.jpg
178588-alfa_giulia_2015_a-dsc02308.jpg

Z tego co widać to i tak chyba tylko stoją i cokolwiek je odśnieżasz to jakby co nie będziesz miał często problemu.:D

Powtórzę pytanie, bo może już ktoś na wystawie zaczerpnął informacji w tym temacie. Czy ktos wie już jak rozwiązano problem potencjalnej awaryjności aktywnego spojlera w warunkach zimowych? Cały czas mnie to nurtuje. W głowie nadal mam obrazki z poprzednich zim i trudu z jakim znosiły to moje poprzednie alfy. Czy jest jakiś przycisk lub system dezaktywujący ten spojler w niekorzystnych warunkach atmosferycznych?

178586-alfa_giulia_2015_a-luty_2003_1.jpg
178588-alfa_giulia_2015_a-dsc02308.jpg

Problem rozwiązuje sie bardzo prosto :)

http://www.projektydomownowoczesnyc...ndach-g2,1080,domy-z-garazem-dwustanowiskowym

Ludziom, którzy się przyglądają tym zdjęciom objaśniam jeszcze raz :) : na obu zdjęciach widać samochód marki Alfa Romeo, który stoi przed moim garażem i czeka na wjazd. W obu przypadkach wracałem tymi samochodami z dalekiej podróży w warunkach gołoledzi.

W związku z tym powstało w mojej głowie pytanie: jak się zachowa spojler w Giulii w takich właśnie warunkach?

Dla tych, którzy nadal nie rozumieją o so chosi zapraszam "na jednego" do mojego garażu :D

na jednego ??
....................... - nie jade
nie oplaca sie
:D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ludziom, którzy się przyglądają tym zdjęciom objaśniam jeszcze raz :) : na obu zdjęciach widać samochód marki Alfa Romeo, który stoi przed moim garażem i czeka na wjazd. W obu przypadkach wracałem tymi samochodami z dalekiej podróży w warunkach gołoledzi.

W związku z tym powstało w mojej głowie pytanie: jak się zachowa spojler w Giulii w takich właśnie warunkach?

Dla tych, którzy nadal nie rozumieją o so chosi zapraszam "na jednego" do mojego garażu :D

Jednak nie zrozumiałeś do końca mojej odpowiedzi. Nie bez kozery pokazałem dom z garażem dwustanowiskowym. Musiałbym na głowę upaść, żeby autem za 90000 euro jeździć w w zimie a tym bardziej w warunkach gołoledzi. :)

czyli ze co ?
tyle kasy na autko tylko na sezon ?
bez sensu :-)

skoro producent nie zabrania jazdy w zime to jezdzilbym :D

gdybym mial :p

Jednak nie zrozumiałeś do końca mojej odpowiedzi. Nie bez kozery pokazałem dom z garażem dwustanowiskowym. Musiałbym na głowę upaść, żeby autem za 90000 euro jeździć w w zimie a tym bardziej w warunkach gołoledzi. :)

Wszystkim klientom ze Szwajcarii właśnie odebrałeś ostatni promyk nadziei.

A tak bardziej na serio, to powiem Ci właśnie, że ze wszystkich samochodów które prowadziłem w trudnych warunkach zimowych, najpewniej i najbezpieczniej czułem się w 159 ti Q4. Choć na zimówkach "17 była jeszcze niższa niż na letnich "19 to zarówno na szybkich ośnieżonych trasach jak i na krętych górskich drogach z zaspami sprawdzała się wyśmienicie. Nawet przez chwilę nie myślałem o wyciągnięciu swojej terenówki z garażu i pojechaniem nią właśnie na ferie.

Ostatnia edycja:
bociek ale Ty i tak nie masz tego problemu bo gdy w PL jest zima Ty i tak juz kilka miesiecy wczesniej odleciales do cieplych krajow no chyba, ze miales jakis nieprzewidziany wypadek(zlamane skrzydlo etc.) to neistety musisz przezimowac w PL ale najczesciej zajmuje sie Toba i tak jakas klinika weterynaryjna :D

wolontariusze
p.s.
musze jaks akcje zrobic zeby mieli ta żulie :-)

Amortyzatory
Powrót