[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Mowa o Giulii, a nie jej wersji QV. A i te zapewne nie rozplemią sie jak sławetne "M"power
haha na forum od razu skoczy sprzedaż "koniczynek" i wlotów z allegro. Panie ile te koniczynki mocy dodajo ;P . Kolega miał w E36 końcówkę wydechu z "paketu" co musiało być udokumentowane odpowiednią wlepą na klapie. +20punktów do Rispektu na dzielnicy i od razu inaczej do auta się wchdzi:)

Qooba, w zalinkowanym przez Ciebie artykule piszą o takim silniku:
3.0-liter twin-turbo all-aluminum V6 lump 'with Ferrari technologies' capable of delivering 510PS or 503hp towards the rear wheels through a 6sp manual gearbox

Czy all-alumium V6 to pentastar? W zasadzie mogłoby to się zgadzać:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_Pentastar_engine

Ktoś miał do czynienia z jakimś pentastarem? To bardzo młoda linia silników, podobno bardzo dużo zostało w nie zainwestowane.

Czy Alfa będzie miała blokadę na top speed? Nie, ta dżentelmeńska umowa wiąże tylko niemieckie marki. Włoskie marki zawsze chętnie podgryzały Niemców właśnie jeśli chodzi o niezblokowany top speed :)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Czy Alfa będzie miała blokadę na top speed? Nie, ta dżentelmeńska umowa wiąże tylko niemieckie marki. Włoskie marki zawsze chętnie podgryzały Niemców właśnie jeśli chodzi o niezblokowany top speed :)
z tego co wyczytałem, wynika, że może będzie ogranicznik :D

As a matter of fact, an Italian magazine has learnt that during testing at the Nardo Ring, Alfa Romeo engineers managed to get the Giulia QV up to 321 km/h (200 mph). When the car reaches the market, it is likely that it will be electronically limited to 250 km/h (155 mph) like all of its rivals are from the factory.

Even if that is the case, the Giulia QV is still an immensely impressive performance machine. Powering it is a Ferrari-derived twin-turbocharged V6 engine delivering 510 hp therefore giving it significantly more power than the BMW M3 and slightly more than the Mercedes-AMG C63 S. Thanks to this power, the car sprints to 100 km/h in just 3.9 seconds.

Tutaj jakaś grafika normalnej wersji
attachment.php

Załączniki

• 20002_901274953252241_8120879543358905452_n.jpg
    20002_901274953252241_8120879543358905452_n.jpg
    30.9 KB · Wyświetleń: 798
z tego co wyczytałem, wynika, że może będzie ogranicznik :D

As a matter of fact, an Italian magazine has learnt that during testing at the Nardo Ring, Alfa Romeo engineers managed to get the Giulia QV up to 321 km/h (200 mph). When the car reaches the market, it is likely that it will be electronically limited to 250 km/h (155 mph) like all of its rivals are from the factory.

Nie jestem bardzo na czasie, ale które włoskie auto miało kiedykolwiek ogranicznik do 250 km/h?

A ile alf "dla ludu" bylo w przeszlosci w stanie pojechac ponad 250? Przeciez nawet dla gta to byly ostatnie soki...

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Ale włoskie auta to nie tylko Alfa Romeo. W koncernie Fiata trochę takich aut by się znalazło, a ogranicznika raczej nie miały.

No tak ale te inne auta to tzw. Supercars a tam nikt nigdy nie dawal ogranicznikow. Natomiast auta niemieckiej trojcy to auta dla bogatego Kowalskiego. Porownywalne auta z palety fiata/alfy/lancii i tak nie przekraczaly 250km/h.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

No mi też się bardzo podoba... Ciekawe jak dużo ich będzie na rynku wtórnym i jak będzie z utratą wartości, bo nie ukrywam że taką 4-5 letnią Giulie chętnie bym sobie kupił. :)

Moja żona powiedziała "po moim trupie", więc pole do negocjacji jest :)
pzdr,tadzikpl

No powiem tak, wersja dla ludu podoba mi się nawet bardziej !

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Jeśli nawet to render to samochód prezentuje się nieźle, mniej siatexu byłby imho krokiem w dobrą stronę :-)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

To jest render jakiegoś fana. Ale wysoce prawdopodobne, że tak to właśnie będzie wyglądać.
Scudetto rzeczywiście wygląda przyjemniej. Tylko nie wiem czemu na tym renderze ktoś usunął prawdopodobnie radar od tempomatu aktywnego... ktoś chyba chciał zrobić "golasa" albo się nie zna i nie wie co to.

Panowie, wy to gadacie o prd typu cywil vs. QV, a ja od 2 tygodni dumam jak tu za rok wyciągnąć z firmy te 220 koła na coś pośredniego (tak przy okazji sprawozdań, dzisiaj deadline). Bo jeśli z Giulią nie przyjdą dobre opcje finansowania, to rzeczywiście zostaną tylko zapaleńcy. Merc, OOOO, BMW, JEEP (!) mają duże wsparcie finansowe, fajne leasingi. Alfa z tym leży.

Panowie, wy to gadacie o prd typu cywil vs. QV, a ja od 2 tygodni dumam jak tu za rok wyciągnąć z firmy te 220 koła na coś pośredniego (tak przy okazji sprawozdań, dzisiaj deadline). Bo jeśli z Giulią nie przyjdą dobre opcje finansowania, to rzeczywiście zostaną tylko zapaleńcy. Merc, OOOO, BMW, JEEP (!) mają duże wsparcie finansowe, fajne leasingi. Alfa z tym leży.

Są tego plusy i minusy. Kupując Alfe na rynku wtórnym masz 99%pewności ,że to nie firmowe auto z przebiegiem 0,5mln km. Potem w komisie czy na Otomoto same auta "po pierwszym właścicielu" jak Skody i Fordy Mondeo:)

Amortyzatory
Powrót