[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Bo zaawansowaną technologię, napęd na tył i rozkład mas ma już BMW. Maserati ma to coś, czego BMW nie ma. Czy Giulia będzie miała? Nie widzę tego.

Technicznie na pewno jest to ogromny krok do przodu por. do 159 i 156. Stylistycznie (zew.) niestety nie.

Narzekacze najbardziej byliby zadowoleni, jakby dzisiaj Sergio pokazał tekturę i powiedział, że auto gotowe będzie w 2018.
Moim zdaniem z tym autem w tej klasie może konkurować stylistycznie jedynie Mercedes CLA.

CLA to kompakt.
BTW Gdzie z przodu rejestracja?

Panowie czy wie ktos czy na IAA Frankfurt alfa pokaze Gulie?jest jakas szansa?IAA juz niedlugo...

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka

Uważam że na pewno. Potem jest jeszcze Paryż. Tam też na pewno będą.

Trzeba spojrzeć na to z innej strony. Wygląd został podporządkowany tylnemu napędowi i rozkładowi masy. Mamy tak jak w BMW krótki trochę płaski przód i większy rozstaw osi. W 159 był długi ryj i silnik w poprzek tutaj klasyczny RWD i silnik wzdłużnie. Ciekawe jak będzie wyglądał Sportwagon.

Moim skromnym zdaniem, przez 4 lata płakaliście na forum że nic nie produkują i oczekiwaliście cudów,jak wreszcie pokazali bardzo ładne auto z tym z czego alfa zawsze słynęła czyli napęd na tył,idealny rozkład mas i zaawansowana technologia to wy dalej swoje.

Wyrażam moją subiektywną opinię. Napęd na tył - super, brzmienie topowej V6 biturbo - super, rozkład mas + aktywna aerodynamika - super, bryła - super, ale niestety design poszczególnych partii nadwozia pozostawia niedosyt. I tyle. Tragedii nie ma. Ale dupy nie urywa. Po prostu clou wszystkiego w AR to właśnie design. Gdybym chciał techniczne cudo kupić, to kilka znajdę na rynku. W mojej AR jestem w stanie przymknąć oko na "techniczną" stronę, w zamian za design, brzmienie V6 i ogólny klimat. W przypadku Giulii mam wrażenie, że będę musiał przymykać oko na design ;)

Szukam swojego tyłka. Urwało i nie umiem znaleźć. Filmiki mnie tylko dobiły. Szczególnie ten z białą wersją. Jak widzę ten przód od boku to aż chce sprzedać mieszkanie i kupić samochód :P

Panowie , masturbacja nie jest niczym złym i nienormalnym w dzisiejszych czasach :) . Jak patrze na fotki ,które wkleił Uki to naprawdę próbuję i próbuję ale postawić kołot tego BMW czy A4 to grzech . Może i jestem fanatykiem koniobijcą ale no nie potrafie . Tak jak na początku miałem obawy do przodu tak teraz z całością , z tymi przetłoczeniami tworzy piękną całość . I ten dłuuuggggiii przód - lubię już!!!

Skończcie pierdoli ...ć.
Jest piękna, V6 brzmi prawie jak Busso.
IMO sporo namiesza w klasie M3/M5 RS4.
Koniec przekazu.

Amortyzatory
Powrót