[159] Alfa 159 2.4 jtdm 200 KM

Sporo osób poleca sprężyny Eibach Pro Kit. Są chyba najpopularniejsze na forum... A tak w ogóle to jak tam mechanicznie sprawa wygląda z samochodem, zaślepiałeś EGR, robiłeś coś z kolektorem, rozrząd itp. chyba wymieniałeś, bo rozumiem, że chwilę już jeździsz od zakupu skoro tak ostro idziesz w visual? :)
dzięki :) no tak chwile jeżdżę bo juz 2 roczek leci egr wyłączony dpf wycięty i wyłączony z kolektorem narazie nic le w tym roku sie nim zajmę napewno no i rozrząd oczywiście te wymieniony i kilka razy olej :)

Dodano po 6 minutes:

latem pewnie tak , ale zima na Podhalu raczej potrafi dać się we znaki i mi osobiście nie chciało by się uważać na każdym kroku czy akurat czegoś nie zahaczę , nie urwę :)

fakt faktem z zimami to nie myslałem jak to pisałem :D

Tak obszerny że nawet nie próbowałem go zgłębić :D Szkoda czasu , polecam polegać na własnym guście. Moje auto ma się przede wszystkim mi podobać. U mnie ze względu na zaciski wybór był dosyć ograniczony ale i tak głównym kryterium było to że mi się mają podobać. Pozdrawiam alces1 :) felgi się sprawdziły :)

:D pewnie gdybym inaczej uważał od Ciebie to zanim zakupiłbym te fele to bym zapytał czy im sie podobają :D

Ostatnia edycja:
a gdyby tak troche przerobic rant felgi?

attachment.php

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    67.9 KB · Wyświetleń: 278
Gram lepiej ;-)

Może narazie nic nie naklejaj... :-)

Witam!
Jak dla mnie kolor biały ładnie w połączeniu z czarnymi elementami, dobrze ze nie masz już tych progów (nie mój gust) i przerobiłeś malowanie pod lampami...co do felg...nie wiem ale mam wrażenie że nie masz odpowiedniego rozmiaru opon..może się mylę, ale za duża jest przerwa miedzy oponą a błotnikiem...co do dystansów to zdejmij je i zostaw w serii...fabryczne osadzenie kół i tak jest dość szerokie i w serii ładnie wygląda. Jeżeli chodzi o felgi...cóż...są gusta i guściki...jeżeli tylko Ty jesteś zadowolony to ciesz się i jeździj dalej :) Ja wiem że 19 od Ti są ładne, ale nie każdemu się muszą podobać (zresztą ja sam sprzedałem właśnie takie 19 czarne koledze z formum i zamieniłem na 17 i jak dla mnie pasują dobrze...a to że niektórzy krytykują...:P)
Co do tylnych lamp to są jak dla mnie na tyle ładne że nie wiem czy robić je na czarno ale może i się mylę...
Pozdrawiam i ciesz się Bellą :)

no to moze tak zrobie :D

Dodano po 3 minutes:

Witam!
Jak dla mnie kolor biały ładnie w połączeniu z czarnymi elementami, dobrze ze nie masz już tych progów (nie mój gust) i przerobiłeś malowanie pod lampami...co do felg...nie wiem ale mam wrażenie że nie masz odpowiedniego rozmiaru opon..może się mylę, ale za duża jest przerwa miedzy oponą a błotnikiem...co do dystansów to zdejmij je i zostaw w serii...fabryczne osadzenie kół i tak jest dość szerokie i w serii ładnie wygląda. Jeżeli chodzi o felgi...cóż...są gusta i guściki...jeżeli tylko Ty jesteś zadowolony to ciesz się i jeździj dalej :) Ja wiem że 19 od Ti są ładne, ale nie każdemu się muszą podobać (zresztą ja sam sprzedałem właśnie takie 19 czarne koledze z formum i zamieniłem na 17 i jak dla mnie pasują dobrze...a to że niektórzy krytykują...:P)
Co do tylnych lamp to są jak dla mnie na tyle ładne że nie wiem czy robić je na czarno ale może i się mylę...
Pozdrawiam i ciesz się Bellą :)

:yes4: równiez pozdrawiam :)

Dodano po 2 minutes:

a za duza przerwe w nadkolu zniweluja w niedalekiej przyszłosci http://www.novitec-sportiva.com/en/208-Novitec-Sports-Spring-Kit?c=154 lub cos tego rodzaju jak kolega kilka postów wyzej polecał :)

Ostatnia edycja:
Bardzo ciekawe 14" felgi :cool: Sprzedawaj je czym prędzej, szkoda psuć ładną (po usunięciu progów) 159

Kolego, bez urazy, ale ja Ci proponuje taki harmonogram dalszych działań związanych z Twoją 159:

1) czym prędzej wywal na śmietnik te felgi, bo nie sądzę, aby ktoś je odkupił (no chyba, że ktoś się skusi w pakiecie z progami),
2) sprzedaj tę Alfę, bo tak kaleczysz taki piękny wóz, że aż serce krwawi,
3) kup BMW trójeczkę lub ewentualnie Golfa TDI i hulaj dusza (ewentualnie wsadź do któregoś z nich te felgi, jeśli jednak nie wywalisz ich na śmietnik).

Tak będzie lepiej - zarówno dla nas, jak i dla marki Alfa Romeo :)

Kolego, bez urazy, ale ja Ci proponuje taki harmonogram dalszych działań związanych z Twoją 159:

1) czym prędzej wywal na śmietnik te felgi, bo nie sądzę, aby ktoś je odkupił (no chyba, że ktoś się skusi w pakiecie z progami),
2) sprzedaj tę Alfę, bo tak kaleczysz taki piękny wóz, że aż serce krwawi,
3) kup BMW trójeczkę lub ewentualnie Golfa TDI i hulaj dusza (ewentualnie wsadź do któregoś z nich te felgi, jeśli jednak nie wywalisz ich na śmietnik).

Tak będzie lepiej - zarówno dla nas, jak i dla marki Alfa Romeo :)

dziekuje kolego Wichura87 za bardzo cenne uwagi jestes dla mnie wzorem ... twoje zdanie jest dla mnie tak ważne jak papier toaletowy który odpływa po wizycie w wc :) Pozdrawiam pasjonata (bez urazy co mozna to mozna ale z golfem przesadziłes...)

Dodano po 4 minutes:

a tak serio to za bardzo wpływacie na moja psychike i sobie z tym nie poradze... i bede musiał jechac wymienic te felgi :D

Ostatnia edycja:
Zrobisz jak zechcesz, Twój samochód ;-)
Na jakie chcesz je wymienić?

Dajcie koledze zrobić niespodziankę :) Liczę na to że nas zaskoczy i nie pójdzie w utarte schematy :D

umówiłem sie na jutro rano i bede oglądał co tam mają tylko mysle ze tym razem wyląduje 19 :) (ale taka żeby była widoczna ze 19 a nie to co ta 18 znaczy 14 :D )

To zrób najpierw foty kilku i wrzuć tutaj, zrobimy sondę :-D

a bedziecie koło 9 rano by na bierzaco komentowac ? :D

Myślę, że ktoś będzie :-)

poogladam i zobacze napewno z rantem i dwukolorowych juz nie kupie :) takze gorzej mam nadzieje nie bedzie :)

Załączniki

• oO nn h cuz ww xt.jpg
    oO nn h cuz ww xt.jpg
    52.1 KB · Wyświetleń: 133
  • CAM00023.jpg
    CAM00023.jpg
    57.3 KB · Wyświetleń: 133
Amortyzatory
Powrót