• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Alfa 159 2.4 jtdm 200 KM

Odpowiadam w ankiecie: wywal progi. I niczego już nie naklejaj. Ogarnij te detale na przednim zderzaku, jak chcesz jej dodać uroku to zainwestuj np. w fajną felgę.
Napisz coś więcej o tym samochodzie, mechanicznie po zakupie wszytko już dopracowałes?

dzięki panowie :) po zakupie to rozrząd wymieniłem i takie podstawy porobiłem potem dpf usunięty i jak narazie tyle z mechaniki ... miałem chipować ale mieszane uczucia co do tego mam ...

Hmm jakby to napisać delikatnie? "Parę niedociągnięć jest". Jox1989 nie zastanawiaj się ani chwili - progi razem z tym napisem OUT. No i malowane na biało "nyple" na zderzaku :/

Poza tym biała bella z czarnym dachem - nice!

jak dla mnie to ta antyna ci bi pasuje jak pięść do ryja :/ jak jakies auto sterowane , wywal te progi , zamast CB polecam Janosika w tel lub jakis antyradar wstaw fajne grafitowe felgi , imo taki wzór jaki ja mam by tu pięknie pasował http://www.ladnefelgi.pl/data/gfx/pictures/large/0/6/3460_1.jpg
wymienił bym też zarówki na białe 5000K+ diody led , do tego koloru auta zółte swiatła swiateł zupełnie nie pasujeą

Ostatnia edycja:
A ja bym na Twoim miejscu napis wywalił ale progi zostawił. Fakt że wyglądają teraz trochę zbyt masywnie ale poczekałbym aż wejdzie większa felga i wtedy się zastanawiał czy je wywalać czy nie. Wywalić zawsze można a z dużą felgą może się okazać że całość jednak zagra. Do tego czasu zdążysz też się napatrzeć na nie i wyrobić sobie na ten temat zdanie.
Pamiętaj że to Tobie ma się podobać a nie innym :) Bo przeciętny użytkownik dróg a jeszcze bardziej chyba użytkownicy chodników zanim zauważą progi to będą komentować ile to razy w tym tygodniu byłeś w serwisie :D . A alfaholicy będą uważać że to ich alfa jest najpiękniejsza a Twoja ewentualnie może być tuż za :)

A ja bym na Twoim miejscu napis wywalił ale progi zostawił. Fakt że wyglądają teraz trochę zbyt masywnie ale poczekałbym aż wejdzie większa felga i wtedy się zastanawiał czy je wywalać czy nie. Wywalić zawsze można a z dużą felgą może się okazać że całość jednak zagra. Do tego czasu zdążysz też się napatrzeć na nie i wyrobić sobie na ten temat zdanie.
Pamiętaj że to Tobie ma się podobać a nie innym :) Bo przeciętny użytkownik dróg a jeszcze bardziej chyba użytkownicy chodników zanim zauważą progi to będą komentować ile to razy w tym tygodniu byłeś w serwisie :D . A alfaholicy będą uważać że to ich alfa jest najpiękniejsza a Twoja ewentualnie może być tuż za :)
lubie ten komentarz :D no nad felgami to sie zastanawiałem tez tymi http://allegro.pl/5x110-momo-alfa-romeo-giulietta-159-brera-spider-i5043528167.html http://allegro.pl/felgi-momo-sentry-b-18-5x110-opel-saab-alfa-romeo-i5039115836.html i mnie te chyba pasuja naj http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-19-8-5j-9-5j-5x110-i4880758494.html

jak dla mnie to ta antyna ci bi pasuje jak pięść do ryja :/ jak jakies auto sterowane , wywal te progi , zamast CB polecam Janosika w tel lub jakis antyradar wstaw fajne grafitowe felgi , imo taki wzór jaki ja mam by tu pięknie pasował http://www.ladnefelgi.pl/data/gfx/pictures/large/0/6/3460_1.jpg
wymienił bym też zarówki na białe 5000K+ diody led , do tego koloru auta zółte swiatła swiateł zupełnie nie pasujeą

no mysle nad zakupem jakiejs ledowej do mijania i do postoju tez wsadze dzieki za rade :)

Dodano po 2 minutes:

Hmm jakby to napisać delikatnie? "Parę niedociągnięć jest". Jox1989 nie zastanawiaj się ani chwili - progi razem z tym napisem OUT. No i malowane na biało "nyple" na zderzaku :/

Poza tym biała bella z czarnym dachem - nice!

thx :) poprawie ten zakichany zderzak a progi pojezdze i zobacze najchetniej bym z ti wsadził ale ciezko dostac...

Ostatnia edycja:
ja moge polecić te zarówki
http://allegro.pl/osram-zarowki-2x-h7-cool-blue-hyper-5000k-xenon-fv-i4814451528.html
a co do felg to obczaj te :) wg mnie pasowały by idealnie
barwa naprawde biała,
attachment.php

Załączniki

• Giulietta_5.jpg
    Giulietta_5.jpg
    95.2 KB · Wyświetleń: 257
bardzo ładne felgi :) i dzieki za link :) a gdzie dostane takie felgi i za ile? :)

no to panowie wg ankiety progi out ... i sam niewiem mam mieszane uczucia
attachment.php

ewentualnie sprzedam :D
attachment.php

Załączniki

• CAM00008.jpg
    CAM00008.jpg
    91.9 KB · Wyświetleń: 193
  • CAM00007.jpg
    CAM00007.jpg
    89.4 KB · Wyświetleń: 197
Jak dla mnie zmiana na duży plus.
Nie wiem jaki byłby efekt ale spróbuj przyciemnić jakimś tymczasowym czernidłem kierunki, klamki, tuby reflektorów, oprawki halogenów i obie strzałki obok nich, ewentualnie oba lusterka :-) O detalach na zderzaku była już mowa. Plus min. 18 cali grafit albo czarnej felgi i będzie full malina black&white style ;-)
I pozbądź się progów coby nie kusiło Cie ich ponowne założenie :-D

Jak dla mnie zmiana na duży plus.
Nie wiem jaki byłby efekt ale spróbuj przyciemnić jakimś tymczasowym czernidłem kierunki, klamki, tuby reflektorów, oprawki halogenów i obie strzałki obok nich, ewentualnie oba lusterka :-) O detalach na zderzaku była już mowa. Plus min. 18 cali grafit albo czarnej felgi i będzie full malina black&white style ;-)

I pozbądź się progów coby nie kusiło Cie ich ponowne założenie :-D

progi progi...fuj musze sobie powtarzać :D tak myślałem właśnie wszystkie chromy na czarnidło zmienić i tak jak piszesz kierunki zadymić i może tylne lampy...i jeszcze posadzić go niżej :) a na marginesie PROGI SPRZEDAM !!!

a detalami na zderzaku zajmę sie jutro :)

Zorganizuj jeszcze jakieś końcówki tłumików, najlepiej w ciemnym chromie ;-)

powolutku sie postaram to wszystko zrobić żeby grało i pasowało i w oczy pieknie wpadało :) jak coś zrobie to wrzuce foty ...

wreszcie udało mi sie poprawic zderzak kolejny krok to spróbuje okleic gril na czarno i zobaczymy jak sie bedzie prezentowac :)
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• CAM00010.jpg
    CAM00010.jpg
    58.4 KB · Wyświetleń: 228
  • CAM00011.jpg
    CAM00011.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 232
  • CAM00012.jpg
    CAM00012.jpg
    38.4 KB · Wyświetleń: 226
Noooo
O wiele lepsza morda z tym czarnym :-)

Teraz jest zdecydowanie lepiej :) Czarny grill/scudetto zepsuje efekt moim zdaniem, jedyne co bym jeszcze w tym przodzie zmienił to emblemat na nowy.

Ostatnia edycja:
emblemant juz sie kupuje :) no bocian to fakt mordka teraz piękniejsza :D

Amortyzatory
Powrót