• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa 159 2.2 SW black di Adalberto

Ostatnia edycja:
Przy tej konsoli chyba nie warto mieć metalowego breloka ,a sam kluczyk to jakoś tak dziwnie ;)
Zmieniarkę CD miałem fabrycznie zamontowaną,ale chyba jak ktoś zakładal PARROTA nie podpiął wszystkiego :)

U mnie właściciel wcześniej chyba miał metalowego breloka, bo konsola przytarła się lettko-te emalinium;-) tez by mi się przydała taka z mieniarka, wiesz ile kosztuje?

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Da się podłączyć bez problemu seryjną zmieniarkę CD i zmieniarkę cyfrową jednocześnie?

Da się podłączyć bez problemu seryjną zmieniarkę CD i zmieniarkę cyfrową jednocześnie?
Chyba raczej się nie da(ale mogę się mylić) ponieważ cyfrową wpina się w to gniazdo co zwykłą zmieniarkę cd (niebieska wtyczka)

A w sedanie ? U mnie nie ma żadnych schowkow
W takim razie w sedanie jest na wierzchu ,ale też po prawej stronie tak jak na zdjęciu
alfa-romeo-159-sedan-siatka-do-bagaznika.jpg
A jeżeli nie masz ,to zawsze można dołożyć wraz z obudową;)

Ostatnia edycja:
U mnie po prawej jest po prostu wnęka, która została zabudowana super hiper mega siatką na rzep z aliexpress:-) czyli wmontowanie takiej zmieniarki będzie wymagało większej przeróbki?

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Na OLX czy na Allegro jest mnóstwo sedanów na części i może mają zmieniarkę wraz obudową bagażnika,ale trzeba podzwonić
Nie musisz mieć innego zasilania zmieniarki,oprócz jednego kabla podłączonego do radia

Ostatnia edycja:
Zamontowany rozdzielacz 12V+usb ,podpięty do przewodu od zapalniczki :P
20170417_155107.jpg
20170417_152936.jpg

Trochę się dzieje u Ciebie, cały czas coś dłubiesz :) ale tak jest z Alfą :) ja ostatnio swoją troszkę zaniedbałem :) ale naprawie to :)
Pzdr Łukasz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ale tak jest z Alfą
Łukasz ,raczej to ja tak mam ,że to co sobie wymyślę ,to muszę zrobić ;)
Jak pogoda się poprawi to jest jeszcze co dłubać,pomalować zaciski na czerwono,naprawić halogeny,poskręcać płytę pod silnikiem (bo trochę popękała)+wymiana filtra powietrza i czekam na koniczynki żeby przykleić :P

ja ostatnio swoją troszkę zaniedbałem ale naprawie to
Teraz jest Ktoś ważniejszy od belli,jesteś usprawiedliwiony :D
Pozdro Wojtek

Teraz i ja mam QV :D Przyklejone konieczynki"ameliniowe orginal bosch" :P
20170420_144317.jpg
20170420_144404.jpg

Nie było sesji ,mam tylko te :)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Czarna już przerejestrowana dostała nr. WPN PM28 i ubezpieczona na rok w PZU.

Można wiedziec ile cie skarali Ja PZU nie brałem pod uwagę, najtanie wyliczyli mi w MTU OC+NNW wyszło 930 zł.

- - - Updated - - -

Dzięki Łukaszowi (pcplus) mam w czarnuli działającą nawigację :)
Super sprawa,jeszcze raz wielkie dzięki ,Łukasz

Co trzeba zrobic zeby to ustrojstwo działało, jaki masz jezyk wgrany?

Posiadam wszystkie zniżki ,i przy ubezpieczaniu 147 1.6 w lutym ubezpieczieczyłem mieszkanie,to dało kolejne zniżki do OC ,co łącznie wyniosło w 159 2.2 za OC,NW,ochrona zniżek =750zł
Więc warto ,biorąc pod uwagę bez ubezpieczonego miesxkania kwotę 1000zł,a mając dwa auta korzyść jest jeszcze większa ;)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

- - - Updated - - -

Co trzeba zrobic zeby to ustrojstwo działało, jaki masz jezyk wgrany?
Język mam przestawiony na włoski (znam lepiej niż ang.) ustawienia działają dzięki płycie CD (ogarniał wszystko Łukasz "PCPLUS"),później wgrywanie map i wsio śmiga (ale według mnie to wcale nie było takie proste) :P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót