• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa 159 2.2 SW black di Adalberto

I tak trzymać :) ,a za 10 lat pomyślimy o Stelvio ;)

Wysłane z mojego LG-H440n

Stelvio fajne, jednak wolę Giulię(chyba, że AR wypuści następcę 166 :D) A gdybym miał kupić SUV-a to tylko Jeep Grand Cherokee :D

Hehe ,każdy ma swoje priorytety ;)

No dokładnie, mnie często dziwi jak ktoś mi mówi, że lubi auta z koncernu np vw czy BMW bo są ładne i mają sportowe zaciecie, no moze bmw tak ale vw? No a jednak niektorzy widzą w tym jakąś logikę :D

Ja ciągle w pracy słyszę ,że najlepszy jest łopel,a Alfy nigdy w życiu :):):)

Ja sam w pracy nasłuchałem się, że tylko niemieckie i co ja widze w tej włoszczyźnie :d Na prawdę nie chce mi się tego tłumaczyć enty raz i mówię, że po prostu mi się podoba :D

Brawo Ty ,brawo Ja,brawo My :)

Czujnik poziomu oleju ,chyba budzi się z zimowego snu ;) ,bo minął miesiąc jak bella jest u mnie i tylko raz po wymianie oleju ,zadziałał elek. wyświetlacz poziomu oleju.A od kilku dni działa zawsze przy odpaleniu,więc nastąpiła chyba samonaprawa :) zabawna sprawa

Czujnik poziomu oleju ,chyba budzi się z zimowego snu ;) ,bo minął miesiąc jak bella jest u mnie i tylko raz po wymianie oleju ,zadziałał elek. wyświetlacz poziomu oleju.A od kilku dni działa zawsze przy odpaleniu,więc nastąpiła chyba samonaprawa :) zabawna sprawa

Niedługo sie z nią pożegnasz na stałe chyba ze wyjmiesz z kieszeni sporo złota :P

Niedługo sie z nią pożegnasz na stałe chyba ze wyjmiesz z kieszeni sporo złota
Chodzi ci o samonaprawę :confused:,niestety wiem,że to jest bolączka tego czujnika,i nawet jak nie będzie działał to nie zamierzam go wymieniać,są jeszcze tradycyjne metody sprawdzania :P

Chodzi ci o samonaprawę :confused:,niestety wiem,że to jest bolączka tego czujnika,i nawet jak nie będzie działał to nie zamierzam go wymieniać,są jeszcze tradycyjne metody sprawdzania :P

Mam to samo podejście i niedziałający czujnik :P choć czasami fajnie by było miec pod ręka wszystko jak nalezy zrobione

Zakupione do czarnuli filtry ,kabinowy MEYLE,powietrza UFI :P
Ten mały wymieniony,a większy musi zaczekać ;)
20170411_124741.jpg

O ile w 147/156 mających lżejszą stylistykę ten wzór wygląda świetnie, tak z ciężką 159 jakoś mi się gryzie. Ale każdy ma swój gust.

Właśnie zerknałem jak to wyglada u cCiebie i zgadzam sie z kolegą SliwusBuu dobrze to ujął może to wina rozmiaru a może koloru ale mi one jednak nie leżą

Ostatnia edycja:
Właśnie zerknałem jak to wyglada u cCiebie i zgadzam sie z kolegą SliwusBuu dobrze to ujął może to wina rozmiaru a może koloru ale mi one jednak nie leżą
Rozumiem,ale z drugiej strony to dobrze ,że nie wszystkim się podobają;) miały być trochę inne niż reszta dostępnych,trochę szkoda ,że nie podkowy (jak te co miałem w 156fl) ale tych nigdzie nie mogłem "wyhaczyć":P

Dziś bella dostała dwie rzeczy,śruby zabezpieczające felgi,oraz brelok :P
20170413_175209.jpg
20170413_175152.jpg
20170413_175531.jpg

Od dzisiaj mam działającą zmieniarkę blaupunkta w bagażniku ,standardowo wypięta była wtyczka z radia i leżała sobie na samym dole przy nogach pasażera za osłoną :D
20170414_100322.jpg

Amortyzatory
Powrót