• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Alfa 159 2.0jtdm by Rolen

Oj Rolen, Rolen...Nieładnie się zachowałeś! Pan przeprosił, wiec powinno być mu "przebaczone", a z tym, że wciął Ci się pod zderzak to całkowicie się nie zgodzę, ponieważ przed nim (a raczej przed Tobą na lewym pasie) były przecież inne auta, które jechały z taką prędkością jak wspomniana Astra, więc i tak byś musiał za moment redukować prędkość do tej, którą miał niby wyhamowujący Cię Opel. Jedynym mankamentem było hamowanie rozpoczęte odrobinę wcześniej niż gdyby Astra nie pojawiła się przed Tobą, a jeśli miałeś zamiar jechać na ostro i dopiero nagle hamować przed zderzakiem auta poprzedzającego opla to chyba sam przyznasz, że coś tu było chyba nie tak...I na koniec... Nie ma chyba bardziej wkur... zachowań jak miganie światłami komuś kto rozpoczął manewr wyprzedzania...Tak jak napisali koledzy...snop światła nie popchnie auta...

Oj Rolen, Rolen...Nieładnie się zachowałeś! Pan przeprosił, wiec powinno być mu "przebaczone", a z tym, że wciął Ci się pod zderzak to całkowicie się nie zgodzę, ponieważ przed nim (a raczej przed Tobą na lewym pasie) były przecież inne auta, które jechały z taką prędkością jak wspomniana Astra, więc i tak byś musiał za moment redukować prędkość do tej, którą miał niby wyhamowujący Cię Opel. Jedynym mankamentem było hamowanie rozpoczęte odrobinę wcześniej niż gdyby Astra nie pojawiła się przed Tobą, a jeśli miałeś zamiar jechać na ostro i dopiero nagle hamować przed zderzakiem auta poprzedzającego opla to chyba sam przyznasz, że coś tu było chyba nie tak...I na koniec... Nie ma chyba bardziej wkur... zachowań jak miganie światłami komuś kto rozpoczął manewr wyprzedzania...Tak jak napisali koledzy...snop światła nie popchnie auta...

Zgadzam się całkowicie, że gdyby rozpoczął manewr wyprzedzania to bym mu odpuścił, ale po wjechaniu przede mnie i mrugnięciu światłami nadal jechał z tą samą prędkością co prawym pasem. To nie wyglądało na wyprzedzanie a tylko na wybór pasa, bo lewy lepszy, nie? Jak się dobrze przyjrzysz na filmiku widać że ludzie sprzed astry już dawno pojechali dalej a ten się toczy. Dopiero wtedy zacząłem mrugać, żeby wybrał albo toczymy się na prawym albo wyprzedzam i nie wkurwiam innych. Trochę mnie zdenerwował ale już trudno, było minęło, mogłem odpuścić ale tego nie zrobiłem.

Wracając do tematu, co myślicie o oklejeniu dachu?

Wracając do tematu, co myślicie o oklejeniu dachu?
Co do oklejania...pomysł i efekt może być fajny, ale niektórzy mówią, że przy próbach późniejszego odklejenia folii mogą pojawić się problemy, które w efekcie końcowym zmuszają do malowania elementu. Z tego co czytałem masz delikatny problem z porysowanym dachem, więc teoretycznie malowanie u Ciebie wchodzi w grę;) i nie masz się czego bać:cool:

Bardzo ładna bella. Też myślę o przyciemnieniu szyb, gdzie przyciemniałeś szyby

RoLen ,oklej dach ,maske i tylna klape na czarny mat,sam mysle o takiej kombinacji wiec mialbym poglad:)no a felga rzeczywiscie przydalaby sie wieksza:)

felgi nie zmienie bo nowe letnie opony kupiłem. Co do oklejenia w czarny mat znajomy który okleja szyby odradził mi bo na dużych powierzchniach okleina się sporo rysuje. Jedyny rozsądny pomysł to carbon. Co wy na to?
RoLen ,oklej dach ,maske i tylna klape na czarny mat,sam mysle o takiej kombinacji wiec mialbym pogladno a felga rzeczywiscie przydalaby sie wieksza
Sam oklej a ja zobaczę jak to wygląda :D :)

Wymieniłem dzisiaj olej, filtr oleju i powietrza po przejechaniu pierwszych 10 tys km. Niestety po ściągnięciu osłony pod silnikiem zobaczyłem coś niemiłego. Mianowicie wyciek oleju. Podobno wycieka on z węża którędy olej wraca z turbiny, czy jest to poważna usterka? dodam że znacznych ubytków oleju przez te 10 tys km nie było, nie musiałem nawet dolewać. W tej chwili przebieg wynosi prawie 130 tys. Co o tym myślicie?

Może, chociaż to było przed wymianą oleju. Będę teraz obserwował czy mi gdzieś ucieka czy nie. Mam nadzieję że nic poważnego :)

DSCN3466.jpgDSCN2972.jpg
Co myślicie, żeby tak pomalować grill? Myślę nad plasti dipem, albo czarny albo gunmetal :)

Zawsze to jakiś sposób na odratowanie zniszczonego scudetto. Mnie się nawet podoba, motylka mam już czarnego z brery to wystarczyłoby poprzeczki okleić folią i byłoby jak na fotce.

Alfafelgi1.jpg
A to moja wizja. Raczej nie folią tylko plasti dipem. Może mi się uda dorwać motylek z brery, a jak nie to będę kombinował :)

czarna felga,miod malina,jeszcze klamki i wszystko co srebrne.tylko czarny:)

A o ktorych piszesz?podkowy?wrzucilem w dzial 159 linka ze 159 na czarnej podkowie i moim zdaniem miodzio,turbiny zreszta tez ekstra wygladaja:)ogolnie to czarny rzadzi:)Ja mam plan zaciski na czarno pomalowac,a jesli bede mial chwile slabosci to moze czarne brembo:)

Zgadzam się z przedmówcami - czarny rządzi! Też planuje na wiosnę jakieś czarne 18'', może do tego Eibachy -30mm na seryjnych amorach, a do tego myślę nad zabawą z plasti dipem i tak jak pisze misiu7911 wszystko w czerń :D a propos Rolen ta czarna w kombi to VT czy czyjaś maszyna? wygląda bardzo zacnie. Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót