Alfa 156 górne wahacze "custom made"

dobrze to wyglada, ale przydaly by sie jakies closeup'y na wahacze :) dalo by sie zgapic jakies rozwiazania :)

Mówisz i masz :). Magia fejsbuka... W nocy napisałem i jest odpowiedź:
attachment.php

I jeszcze to:
attachment.php

Tylko jak coś się urodzi to zapisuję się na zakup pierwszej komercyjnej partii :). Chyba, że sam coś pokombinuję...:cool:

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    61.8 KB · Wyświetleń: 1,244
  • 2.jpg
    2.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 925
O ile dobrze kombinuję to te mocowania wahacza do budy są po to by ustawić mimośrody w odpowiedniej pozycji?
Ciekawe rozwiązanie.

Jeśli to w jakimś stopniu pomoże to ja mam dwa wahacze całe prawy i lewy ze 156. Mogę wysłać do kogoś, kto będzie coś próbował z nimi robić.

Również jestem przed wymianą obu górnych. Podejrzewam, że jeszcze oryginał tam siedzi. Z prawej strony jest jeszcze nawet dobry, ale jak już wymieniam, to parami. Mogę wysłać/dostarczyć komuś

poki co czekam na przesylke od kolegi dragos :) (jak nie dojda to wtedy przydadza sie od kogos innego) i jak tylko je dostane do zaczne dzialac :)

I jak doszły? Jeśli nie ja za friko mogę je wysłać tylko powiedz gdzie :)

tak wahacze juz mam :) w poniedzialek bede w intercarsie dobrac sworznie i moze w ciagu max 2 tygodni uda sie zakonczyc temat na gotowo.

podziekowania dla kolegi Dragos :)

no niestety, ale najpierw musze dobrac sworznie :) a jak pytam sie w intercarsie czy moge zobaczyc sworzen i go pomierzyc to tak troche niechetnie na to wszystko patrza ;)

no niestety, ale najpierw musze dobrac sworznie :) a jak pytam sie w intercarsie czy moge zobaczyc sworzen i go pomierzyc to tak troche niechetnie na to wszystko patrza ;)

Wytocz sworzeń a łożyskowanie zrób na unibalu. Sworzeń jeśli chcesz jednak z gotowca dobrać, powinien podejść górny z Hondy Accord ale już nie pamiętam z której generacji.

dzieki za info. sprawdzilem i z hondy accord V wyglada ze by podszedl(podaja wymiar stozka 13,5mm). we wtorek podjade znowu do ic i sprawdze/ pomierze czy podejdzie :)

pozdro

te,at nie umarl ;) ale pojawily sie bardziej priorytetowe inwestycje. rozrzad i 16 popychaczy ina i jeszcze wypowiedzialem wojne rdzy ;)

Obejrzałem post. Gra warta świeczki też bym się pisał jakby taki custom wypalił. Narazie mam zalegający lewy TRW z wybitym sworzniem. Trzymam kciuki za zrealizowanie projektu.:cool:

Amortyzatory
Powrót