• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Alfa 156 by R156

• Autor wątku Autor wątku R156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na konsoli to folia czy hydrografika....? Ładnie wygląda też muszę tak zrobić bo ten brąz który mam w ogóle mi nie pasuje , chyba zdecyduję się na hydrografikę .

Na konsoli to folia czy hydrografika....? Ładnie wygląda też muszę tak zrobić bo ten brąz który mam w ogóle mi nie pasuje , chyba zdecyduję się na hydrografikę .

Hej, to jest ori konsola środkowa od wersji sportpack (imitacja karbonu :P). Na allegro jest masa tego.....

Dodano po 15 minutes:

Ostatnio wymieniłem filtr kabinowy, podstopnice, oraz kierownice po FL.
Uprzedzając komentarze będę montował cały środek po FL więc jest kierownica jest przyszłościowa.
Dodatkowo Alfa ma u mnie dożywocie.
Planuję za parę lat kupić jakąś V6 Alfy jako drugi samochód....

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 20150222_152039.jpg
    20150222_152039.jpg
    70.2 KB · Wyświetleń: 314
  • 20150222_152048.jpg
    20150222_152048.jpg
    59.2 KB · Wyświetleń: 315
Ostatnia edycja:
Dodatkowo Alfa ma u mnie dożywocie.
Planuję za parę lat kupić jakąś V6 Alfy jako drugi samochód....

To tak jak u mnie... :)

A powiedz kolego co z przyciskami na kierownicy ?
Będziesz podpinał pod radio, czy tylko chodzi Tobie o wygląd ?

To tak jak u mnie... :)

A powiedz kolego co z przyciskami na kierownicy ?
Będziesz podpinał pod radio, czy tylko chodzi Tobie o wygląd ?

Planuje zrobić środek po Fl, więc kierownica z przyciskami jest inwestycją w przyszłość.

Dodano po 11 minutes:

To raczej v6 powinno być autem na dłuższy czas niż jtd . ...

Również planuje z v6 związać daaaaaaaalekie plany. Ma to być troszkę auto kolekcjonerskie. :P
156 z racji wersji jtd będzie autem do pracy. Trochę będzie szkoda mnie sprzedawać. Sporo w aucie zrobiłem. Także włożonej kasy już nie odzyskam, ale i tak nie żałuje każdej złotówki.
Przed 156 miałem 33-ke 1.4 imola. Auto bezawaryjne. Miałem ją praktycznie do końca gdyż korozja zrobiła swoje :mad:

Ostatnia edycja:
Witam ponownie.
Ostatnio Alfa zaliczyła przegląd na następny rok.
attachment.php
attachment.php

Korzystając z chwili wolnego odnowiłem felgi zimowe 15'' po zimie. Tym razem przed zimą zastosuje lakier bezbarwny.
To efekty pracy (jeszcze przed bezbarwnym)....
attachment.php

Przed regeneracją:

attachment.php

Już niedługo Alfa zostanie delikatnie obniżona na springach Eibacha od sportpacka.
Oraz zostanie poddana regeneracja skórzanej tapicerki.
Pod koniec marca wrzucę efekty zmian.

Pozdrawiam

Załączniki

• przeglad.jpg
    przeglad.jpg
    191.9 KB · Wyświetleń: 235
  • przegl-d.jpg
    przegl-d.jpg
    225 KB · Wyświetleń: 233
  • 15-.jpg
    15-.jpg
    243.4 KB · Wyświetleń: 237
  • 20150312_075512.jpg
    20150312_075512.jpg
    50.4 KB · Wyświetleń: 238
Ostatnia edycja:
U mnie widać. Znów jest lustro - super )

Poświęciłem twojemu blogowi dłuższą chwilkę, czytając wszystko :)
Muszę powiedzieć że wygląda świetnie. Kolor, stan wizualny i wszystkie zmiany które wprowadziłeś sa idealne :)
Do odświeżania felg polecam paste AUTOSOL. Testowałem większość dostępnych na rynku a ta jest bezkonkurencyjna.
Jesli chodzi o lakierowanie felg polerowanych. Lakier bezbarwny nie będzie się dobrze trzymać wypolerowanej powierzchni i aluminium. Temat przerabiany.

Witam,

Były plany, jest i ich realizacja. Wykonano:

1. Regeneracja skórzanej tapicerki MOMO.
2. Założone Sprężyny od Sportpacka.
3. Konserwacja podłogi, profili itp.
4. Ceramika :D na lakierze. Polakierowano lusterka, kratki halogenów, odbojniki? przy zderzakach.
Alfa odmłodniała. Przynajmniej z 2 lata, bo chyba w 2002r zaczęto malować te elementy w fabryce.

Zdjęcia wkrótce......

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Gdzie robiłeś konserwację?

I jak wrażenia? Bo myślę o tym ale będę upierdliwy i wymagający :)

I jak wrażenia? Bo myślę o tym ale będę upierdliwy i wymagający :)

Konserwacją zajmował się Przemek z ERBE. Przy odbieraniu zaproponował mi wjazd na kanał i pokazaniu zrobionej pracy. Niestety mnie troszkę czas naglił więc nie skorzystałem. Wcześniej widziałem jak robił konserwacje w swojej VW Jetta i byłem pod ogromnym wrażeniem. Swojej Alfy jestem spokojny.
Na konserwacje dał mi gwarancje na około 3 lata.
Wcześniej przede mną konserwację robił u nich Adi więc jeszcze jego zapytaj.
Mamy też (klub alfaholicy) fajny rabat.

Przeczytałem cały temat. Piękne auto, piękny kolor, właściciel pierwsza klasa za takie dbanie o auto :D

Tak swoją drogą - koledzy toć to "byle" JTD, a bardziej wypieszczone niż większość V6. WSTYD :P

Przeczytałem cały temat. Piękne auto, piękny kolor, właściciel pierwsza klasa za takie dbanie o auto :D

Tak swoją drogą - koledzy toć to "byle" JTD, a bardziej wypieszczone niż większość V6. WSTYD [emoji14]
Niech się wstydzą Ci co nie dbają. Jak ktoś ma dbanie w nosie to i Ferrari zapuści.

ale gdzie te foty? Lubię w Twoim temacia mody i foty. Jak już wczesniej pisałem, dobrze się ogląda...

Tak swoją drogą - koledzy toć to "byle" JTD, a bardziej wypieszczone niż większość V6. WSTYD :P

Dzięki Kolego , ale bez przesady. :o

Zdjęcia wrzucę za parę dni

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót