Alfa 156 by R156

• Autor wątku Autor wątku R156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dzisiaj wymieniłem we wnętrzu:
1.elementy od 156FL.
attachment.php

2. lampkę podświetlenia od 147FL
attachment.php

Wnętrze od razu się odmłodziło:)
Fotki w pełnej okazałości dodam za parę dni.
Problem był z wyciągnięciem dyfuzorów z przodu. A podobno Alfy są słabo spasowane ;)
Myślę jeszcze nad kierownicą od FL:
attachment.php

Jak myślicie zakładać taką do wnętrza z 2000 r. czy sobie odpuścić ?

Załączniki

• IMG_3321.jpg
    IMG_3321.jpg
    79 KB · Wyświetleń: 299
  • 4050739223_1.jpg
    4050739223_1.jpg
    92 KB · Wyświetleń: 299
  • 4041027530.jpg
    4041027530.jpg
    77 KB · Wyświetleń: 305
Pokaż jak teraz wygląda wnętrze z tubami od polifta. Razem powinno pasować, ale kiera przed liftem swój urok ma.

Sent from my RM-892_eu_poland_472 using Tapatalk

Urok kiera ma ;d tylko jak masz ją ładnie obszytą skórą a takiej jeszcze nie widziałem :( lub drewnianą wiadomo ;d

Kiera po FL też jest ładna, tyle tylko, że jeśli będziesz zakładał ją, to czy podłączysz też przyciski ??

Jak już kupię to tą z przyciskami. Sterowanie do radia powinno dać się zrobić.
Obecnie mam skórzaną kierownice od sportpacka. Ładna jest ale może być jeszcze lepiej. Fotki po modach podrzucę jutro.

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    217.9 KB · Wyświetleń: 321
  • 2 (1).jpg
    2 (1).jpg
    215.9 KB · Wyświetleń: 312
  • 3.jpg
    3.jpg
    216.1 KB · Wyświetleń: 307
  • 45.jpg
    45.jpg
    231.8 KB · Wyświetleń: 302
Ostatnia edycja:
już widać, ale fakt, że są problemy nie tylko u Ciebie...

Wszystko spoko, tylko jakoś tak wizualnie nie pasuje moim zdaniem czerwony mieszek zmiany biegów.

PS: Problem ze zdjęciami będzie rozwiązany w najbliższych dniach.

Mieszek zmiany biegów - masakra :D
Powiedz mi jak powiesiłeś te koła ?
Bo cały czas myślę jak to wykombinować

Bajera. Moim zdaniem super to pasuje. Ja bym kierownicy nie ruszał. Co do mieszka, to dziwnie wygląda cały czerwony. Obszar bym czerwoną nicią i mieszek i kierownicę. Byłoby extra.

Mieszek zmiany biegów - masakra :D
Powiedz mi jak powiesiłeś te koła ?
Bo cały czas myślę jak to wykombinować

Mieszek rzeczywiście wydaje się obskurny. W rzeczywistości nie jest taki zły. Te zdjęcia z mojego telefonu są bardzo kiepskie:( , ale to swoją drogą. Mam gdzieś stary czarny. Obszyje go czerwoną nicią w jakiś wzór. Dodatkowo kierownicę jak napisał kolega Zeb. Nie będę inwestował w tą po FL są ważniejsze wydatki i plany.
Co do powieszonych kółek. W ścianie wywierciłem otwory wiertłem chyba 16. W te otwory wbiłem dużym młotkiem pręty na tą średnicę. Dodatkowo na tę pręty nałożyłem gumę ze starego węża ogrodowego by metal o felgę się nie rysował :P. Realizacja banalna, ale jest porządek w garażu i opony nie odkształcają się przez to.

P.S Dzięki wszystkim za komentarze i sugestie

To będę czekał aż zobaczę tą kierownicę po poprawkach bo ja swoją muszę oddać do obszycia skórą i niestety nie widziałem jeszcze nawet jednej ładnie obszytej kiery od 156 przed fl :( a auto przepiękne poczytałem wątek i już wiem co w mojej belli wymienić co by też tak sie prezentowała ;d

Amortyzatory
Powrót