• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa 156 by R156

• Autor wątku Autor wątku R156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam,

dziś odebrałem Alfę z wymiany rozrządu. Po powrocie do domu z Łodzi ukazał się taki widok:mad::
attachment.php
attachment.php

W poniedziałek powtórka z wymiany. Tym razem zaprowadzam do mojego sprawdzonego mechanika.
Szkoda tylko, że jutro nie pojadę do spot do Łodzi :mad: a tym bardziej straconego czasu....

Fotki z ostatnich modów:

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

P.S Na żywo prezentuje się o wiele lepiej.

Dodatkowo: Wymieniłem przedni i tylny emblemat z logo.

Pozdrawiam

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    246.4 KB · Wyświetleń: 280
  • 2.jpg
    2.jpg
    242 KB · Wyświetleń: 291
  • n66zwa.jpg
    n66zwa.jpg
    234.6 KB · Wyświetleń: 281
  • 4523.jpg
    4523.jpg
    195.5 KB · Wyświetleń: 269
  • 78.jpg
    78.jpg
    213.1 KB · Wyświetleń: 282
  • 53.jpg
    53.jpg
    226.8 KB · Wyświetleń: 278
  • 53 (1).jpg
    53 (1).jpg
    245.8 KB · Wyświetleń: 274
  • 43zw3a.jpg
    43zw3a.jpg
    209.7 KB · Wyświetleń: 282
  • 4332.jpg
    4332.jpg
    209.1 KB · Wyświetleń: 277
  • 445.jpg
    445.jpg
    233.4 KB · Wyświetleń: 283
  • 4.jpg
    4.jpg
    205.4 KB · Wyświetleń: 276
  • 323.jpg
    323.jpg
    215.9 KB · Wyświetleń: 100
Ostatnia edycja:
Lipa straszna. Gdzie w Łodzi robiłeś rozrząd? Może być PW.

Ps. Jak chcesz zrobię Ci przyciski na kierownicy bo to widzę że już są zmęczone ;)

Lipa straszna. Gdzie w Łodzi robiłeś rozrząd? Może być PW.

Ps. Jak chcesz zrobię Ci przyciski na kierownicy bo to widzę że już są zmęczone ;)

Rozrząd był robiony na BK Serwis na Wydawniczej. Czytałem odnośnie tego warsztatu to same pozytywne komentarze mieli.
Akurat musiało trafić na mnie :(
Odnośnie przycisków, to najpierw muszę zrobić podłączenie do radia. W odpowiednim czasie zgłoszę się Ciebie na regenerację.
Dzięki i Pozdrawiam

Kurde partacz partacza pogania....dobrze że tam zajrzałeś , czekam w kolejce do blacharza spawanie podłogi , wymiana błotnika i progów a w pudełku prawie cała nowa zawiecha czeka w kolejce....aż ciarki mi sie robią jak pomyślę czy mi to dobrze zrobia...

Ja jestem techniczny lamer, ale nie sądziłem, że aż taki. Co z tym rozrządem jest nie tak?

Kurde partacz partacza pogania....dobrze że tam zajrzałeś , czekam w kolejce do blacharza spawanie podłogi , wymiana błotnika i progów a w pudełku prawie cała nowa zawiecha czeka w kolejce....aż ciarki mi sie robią jak pomyślę czy mi to dobrze zrobia...

O dobrego mechanika naprawdę trudno. Przeglądam Twój temat. Jak przy swojej robiłem blacharkę, to co dzień jeździłem do blacharza, oglądałem postępy w pracach i trułem mu głowę. :)

No właśnie niedaleko mam do niego i chyba tak będzie ....bo chyba mnie by szlag trafił j a k by mi fuszere odwalil. ..uprzedzilem go na wszelki wypadek ze sam też spawam. ...żeby wiedział. ..

Ja jestem techniczny lamer, ale nie sądziłem, że aż taki. Co z tym rozrządem jest nie tak?

Nieprawidłowo założony simering. Widać ślady oleju na kole pasowym i nie tylko. Grozi tym ,że pasek może przeskoczyć na zaolejonej powierzchni.

Dodano po 10 minutes:

Wczoraj zapomniałem dopisać ,że wymieniono olej w skrzyni biegów. Także gdy wymieniałem tarcze hamulcowe z tyłu zamontowano osłonki :)

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• olej-przekladniowy-petronas-tutela-car-zc-75-synth-1l.jpg
    olej-przekladniowy-petronas-tutela-car-zc-75-synth-1l.jpg
    25.9 KB · Wyświetleń: 226
  • 0_0_productGfx_9fda1b37f3a10bcf04b8324c565e8ef9.jpg
    0_0_productGfx_9fda1b37f3a10bcf04b8324c565e8ef9.jpg
    24.5 KB · Wyświetleń: 213
Ostatnia edycja:
Bardzo fajne mody i Bella także śliczna, co do mechaniorów to co tylko to robię sam... ciekawe skąd ten olej...

Witam
Ostatnio zrobiłem:
1.założona tablica rejestracyjna typu włoskiego 340x110 mm
2. folia na halogeny
http://allegro.pl/show_item.php?item=5477280092
3. Nabito klimę :)

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Niestety wyszły też niespodziewane wydatki:
1. mechanizm podnoszenia szyb się popsuł.
2. regeneracja wtryskiwaczy :mad:

Załączniki

• 1_.jpg
    1_.jpg
    227.2 KB · Wyświetleń: 328
  • 2.jpg
    2.jpg
    222.6 KB · Wyświetleń: 304
  • 3.jpg
    3.jpg
    233.9 KB · Wyświetleń: 306
  • 4.jpg
    4.jpg
    236.8 KB · Wyświetleń: 310
Co było powodem, że regenerowałes wtryski ?

Witam,
Wtryskiwacze zostały zregenerowane, jeden z nich nie otwierał się na biegu jałowym, pozostałe wymagały uszczelnień.
Obecnie Alfa czeka na komplet felg na zimę, który sobie szykuję.
attachment.php

Felga po polerce pokryta lakierem bezbarwnym. Mam nadzieję, że zda to egzamin...
attachment.php

Załączniki

• felga_zima.jpg
    felga_zima.jpg
    244.7 KB · Wyświetleń: 202
  • 1_.jpg
    1_.jpg
    190.9 KB · Wyświetleń: 208
Tak felgi prezentują na aucie:
attachment.php

Pozdrawiam

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    239.8 KB · Wyświetleń: 151
Fajny temat, własnie cały przeczytałem.
Brawo za wkład w auto.
Na plus cudowny kolor.
To w AR lubię najbardziej.
Szukam takich samych "alu" osłonek tylnych nawiewów oraz wszystkich klamek wewnętrznych. Może ktoś coś?
Na plus również kokpit w carbonie. Choć na zdjęciach jest zbyt ciemno teraz.
Czy ta podstopnica nie jest w komplecie z resztą "alu" pedałów? jakie są wymiary tej podstopnicy? Na pierwszy rzut oka wydaje się dość szeroka.
Czy ta dokładka z przodu, to ona klejona? Skręcana? widać jakieś szczeliny czy przylega idealnie?

Pozdrawiam

Czy ta podstopnica nie jest w komplecie z resztą "alu" pedałów? jakie są wymiary tej podstopnicy? Na pierwszy rzut oka wydaje się dość szeroka.
Czy ta dokładka z przodu, to ona klejona? Skręcana? widać jakieś szczeliny czy przylega idealnie?

Pozdrawiam

Tak, podstopnice można kupić z całym kompletem. Ja zdecydowałem się na samą podstopnicę. Bałem się jazdy w czasie zimy i deszczowej pogody o to ,że stopa spadnie z pedału...
Podstopnice kupiłem od kolegi misiu7911 http://www.forum.alfaholicy.org/usl...adki_na_pedaly_podkladki_pod_kubek_inne_.html

Dokładka przednia to Zender. Kupiona od AutoDS. Jest świetnie spasowana. Ładnie przylega do zderzaka. Jest ona przykręcona do zderzaka.
Link http://www.shop.autods.net/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=118

Pozdrawiam

Witam ponownie.

W alfie został ostatnio zregenerowany rozrusznik.
Jeżeli ktoś ma problemy z alternatorem/rozrusznikiem to polecam http://auto-bendix.pl/ firmę z Łodzi.

Przeglądając ostatnio net natrafiłem na zdjęcia Disco Volante w kolorze zielonym i złotymi felgami.
alfa-disco-volante-5.jpg
Pomyślałem i pomalowałem komplet na lato komplet 16'' aby zobaczyć jak to będzie wyglądać u mnie.
Pomalowana folią w sprey'u producenta Plasti Skin.
300_300_productGfx_77e8b514b7df243b6fc6b025a0dd1289.jpg
Poglądowe zdjęcia jak się na aucie.
P.S Zdjęcia słabej jakości. Za parę dni wrzucę w całej okazałości.
alfa_2016.jpgalfa_2016_b.jpg

Czekam na opinię. Mam nadzieję, że nie znajdzie się na portalu wiocha.pl :P

Pozdrawiam.

Oooo ładna konfiguracja. Jestem na tak ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót