Alfa 156 by R156

• Autor wątku Autor wątku R156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam ponownie.

Zmiany po nowym roku:
1. Wyczyszczono układ wtryskowy metodą Liqui Moly Jet Clean Tronic. http://www.liqui-moly.pl/jct
2. Umyto podwozie po długiej zimie.
3. Zmieniłem uszczelki drzwi od kierowcy i pasażera ponieważ tamte były rozdarte w paru miejscach.
4. Kupiłem cb radio Unidena 520XL (z homologacją) i antenkę Sirio
5. Kupno alufelg 16" telefonów i opon Bridgestone Turanza ER300. Wcześniejsze 15" idą na zimę.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

Kolejne plany?
1. Montaż podłokietnika. Wszystkie części już mam tylko czasu brak...
2. Regeneracja skórzanej tapicerki.
3. Pakiet stylistyczny z AutoDS: dokładka zendera, progi cadamuro, lotka na tylną klapę. Czyli połączenie coś takiego:

album_pic (3).jpgalfaclub-democar.jpg2847ae183004b147e0c8178aec075dd2.image.750x499.jpg
4.Może lekka gleba jak w sportpacku.

Pozdrawiam.

Co by nie mówić to auto w rzeczywistości wygląda lepiej niż na fotkach :).
Felgi w polerce na zimę... bezbarwny na to musi iść bez dwóch zdań. Telefony też do polerki pójdą?

Co by nie mówić to auto w rzeczywistości wygląda lepiej niż na fotkach :).
Felgi w polerce na zimę... bezbarwny na to musi iść bez dwóch zdań. Telefony też do polerki pójdą?

Felgom 15 dostało się przez zimę. Szczególnie tył. Zrobiło się parę wżerów. Ale musiałem je założyć, bo opony zimowe zaczęły mi pękać.
Telefony 16 najprawdopodobniej na polerkę nie pójdą.
Chcę zainwestować w pakiet stylistyczny

Witam.
Ostatnio udało się zamontować oryginalny podłokietnik MOMO do fotela. (Otwory montażowe były fabrycznie już wywiercone.)
Dostałem też przesyłkę od Mariusza z AutoDS. Przyszedł pakiet stylistyczny co kilka postów wyżej zamieściłem.
Myślę , że pod koniec czerwca będzie skończone i wrzucę też zdjęcia.

Do rzeczy jakie zostały do zrobienia doszło:
-kupić panel środkowy carbon
-wymienić czujnik abs przy jednym z kół.

Pozdrawiam

ile taka lotka na klape kosztuje i czy przygotuja mi ją w konkretnym kolorze nadwozia ?

ile taka lotka na klape kosztuje i czy przygotuja mi ją w konkretnym kolorze nadwozia ?

Lotka kosztuje (po zniżce dla forumowiczów) 290 zł. i jest wstępnie przygotowany do polakierowania.
A czy wcześniej mogą już wysłać pod kolor nadwozia musisz zapytać Mariusza.

Witam.
Mam już zamontowaną dokładkę zendera oraz lotkę autodelty.
Fotki na szybko zaraz po umyciu auta.
1.jpg2 (1).jpg3.jpg4.jpg

A pod maskę trafił nowy aku: Bosch Silver S4.

5.jpg

Zostały do założenia progi Cada.

Fajna Alfa, ale nie do końca wszystkie zmiany mi pasują...
Jeśli nie montujesz zderzaków z GTA, to listwy progowe SP powinny wystarczyć, większe będą po prostu "za pancerne" do reszty nadwozia, co widać chociażby na wklejonym przez Ciebie zdjęciu srebrnej 156 z takimi właśnie "progami".
Co do zawieszenia, to SP wielkiej różnicy nie zrobi. Sam miałem w swojej 156 zamontowane sprężyny z tej wersji, ale nadal było za wysoko, więc założyłem Eibach -35/-30.
Generalnie wyglądało to tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/5875-156_wiosenna_odslona-4.html
Pozdrawiam.
-Rafał

Fajna Alfa, ale nie do końca wszystkie zmiany mi pasują...
Jeśli nie montujesz zderzaków z GTA, to listwy progowe SP powinny wystarczyć, większe będą po prostu "za pancerne" do reszty nadwozia, co widać chociażby na wklejonym przez Ciebie zdjęciu srebrnej 156 z takimi właśnie "progami".
Pozdrawiam.
-Rafał

Ty progów od sportpacka szukałem bardzo długo. Nie dość , że drogie to wszystkie popękane. W ASO cena chyba 1200 zł. Dałem sobie spokój.
Rzeczywiście z tymi progami auto byłoby bardziej subtelniejsze. Mam już polakierowane nakładki CADA. Wstępnie przykładałem i nie było tragedii.
Może na ciemniejszych lakierach aż tak źle nie wygląda.
Zobaczę jak wyjdzie . Ale też nie chce zakładać zderzaka od GTA do klekota JTD. To profanacja :stop:

Witam ponownie.
Jednak nakładek progowych cadamuro nie założę na autko.
Poluję na sportpackowe. Jak nie na rynku wtórnym to w ASO.

Udało się zregenerować domowym sposobem alu 15 po zimie.

Poluję na sportpackowe. Jak nie na rynku wtórnym to w ASO.
Odnosząc się do tej wypowiedzi jednak odpuścił bym za 1200zł te z aso. W super stanie kompletne można dorwać już za 400zł. Ja szukam w przedziale 200-300zł i tego też trochę widziałem. Teraz fakt jest jakiś przestój i trzeba zaczekać. Parę belli zostanie rozbitych, część zardzewieje i znowu będą się pojawiać :P

Następny mod to zmiana panelu środkowego z drewna na carbon.
1.jpg

Nie jest to zły zestaw, że tak powiem niższa półka, ale daje radę

Amortyzatory
Powrót