[159] Aktualizacja firmware Nav Connect

Już wszystko ok po wsadzeniu kluczyka język się zmienił na angielski.

Co do różnic w oprogramowaniu:

- poprzednio pod klawiszem MAIN DARK miałem po lewej radyjko, po prawej mapkę,

- teraz pod MAIN DARK jest "okrągłe" menu i tyle - troszkę szkoda bo często jeździłem na takim ustawieniu

- szybsze włączanie Connecta - możliwość użycia map G2 (cała Europa na 9 - 11 CD, a nie na 20!) - no i oczywiście nowy interfejs
Czyli ogólnie wielkie "G" ;)

Jedyna konkretna różnica to możliwość użycia map G2, lecz ta navigacja, w której nikt nie potrafi powiedzieć mi jak ustalić trasę "PRZEZ" wybrane miejscowości, jest poprostu bezużyteczna jak dla mnie.. :)

Jeśli ktoś wyłapie jeszcze jakieś konkretne ulepszenia, piszcie tu proszę..

Nie sądzę, by była możliwość zrobienia backup'u.. bo jakoś nie bardzo jest nosnik, który by to w navi nagrał.. Trzebaby poszukac więc wersję v. 11.4.

O tym to ja wiem;-).Wówczas myślałem o zgraniu zawartości z kości pamięci z CN+ (zrobienie tzw. dumpa).Zgrywanie odbywa się przy użyciu programatora, softu i odpowiedniego złącza które zakłada się na układzie pamięci, ewentualnie wylutowuje kość pamięci u umieszcza w odpowiednim złączu programatora.Nie chce wyjaśniać szczegółów.

Ostatnia edycja:
Nie no.. porażka.. Znam się dobrze z Maćkiem Bołtowiczem.. ma salon i ASO AR w w-wie.. Mogę z nim pogadać czy daliby radę coś pokombinować z tym, choc on akurat osobiscie pewnie pojecia o tym nie ma, ale może chłopaki z jego serwisu coś by wykombinowali..

Mogę z nim pogadać czy daliby radę coś pokombinować z tym, choc on akurat osobiscie pewnie pojecia o tym nie ma, ale może chłopaki z jego serwisu coś by wykombinowali..

Byłoby zaje****czo poznać inne rozwiązanie niż rozłączanie baterii, nagrywanie nowej płyty czy wbijanie kodu:3-4-5-6 i >>.;-) po raz n-ty.

Z góry dziękuje za pomoc.

Ostatnia edycja:
Spoko.. Opisałem wszsytko Mackowi, jutro pogadam z nim i dam znac czy są w stanie coś poradzić..

Światełko nadziei

Drążąc temat zwiechy mojego sprzętu postanowiłem go rozebrać do golasa i wreszcie od spodu płyty głównej znalazłem Intelowską pamięć FLASH TE28F640 w której siedzi mój nieopatrznie zmodyfikowany firmware.Teraz szukam wsadu i stawiam pudło na nogi :D.Gdyby ktoś coś wiedział, dajcie znać:D

Jeśli ktoś ma Ci pomóc musisz wyrażać się mniej technicznie :P Ja ogólnie temat ogarniam, ale np. co to "wsad" to nie wiem.

Jeśli ktoś ma Ci pomóc musisz wyrażać się mniej technicznie :P Ja ogólnie temat ogarniam, ale np. co to "wsad" to nie wiem.

"Wsad" - to nic innego jak "obraz" zawartości kości pamięci FLASH urządzenia sprawnego zapisana w postaci specjalnego pliku (*.bin) na dysku lokalnym komputera połączonego z programatorem.

Słóń:
Ja miałem wersję 11.4 przed aktualizacją i liczą się te trzy ostatnie numery, a jeśli chodzi o aktualizację Lukasz78 miał wersję 11.2 i coś z updatem nie wyszło, trudno powiedzieć czy Tobie się uda

Ostatnia edycja:
Słóń:
...Lukasz78 miał wersję 11.2 i coś z updatem nie wyszło...

To moja wina, nie SW 11.2.Przestrzegam: nie wyłączać navi w momencie aktualizacji nawet jeśli ten cholerny komunikat (DO NOT TURN OFF THE UNIT) zniknie.Co do mnie?Cóż...umiesz liczyć, licz na siebie.Czekam na info od włocha który miał mi załatwić płytę główną.Reszta to pestka.

Hmm, niebęde ryzykował. Teraz nie bo w grudniu jedziemy do francii na narty, a bez radia by było nudno :-)
po powrotu spróbuje. A nima kogoś komu sie to jeszcze udało?
A moze ma ktoś płytke setup zebym sobie mógł zmienić język v navi???

Pudło śmiga aż miło

Drążąc temat zwiechy mojego sprzętu postanowiłem go rozebrać do golasa i wreszcie od spodu płyty głównej znalazłem Intelowską pamięć FLASH TE28F640 w której siedzi mój nieopatrznie zmodyfikowany firmware.Teraz szukam wsadu i stawiam pudło na nogi :D.Gdyby ktoś coś wiedział, dajcie znać:D

N-A-P-R-A-W-I-O-N-A w sposób który opisywałem:D

Amortyzatory
Powrót