• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Akcje serwisowe.

Plus jest taki że najnowsza aktualizacja ma wreszcie ten feature, że można na tempomacie łatwo zmieniać prędkości sczytywane ze znaków. Bo ja wcześniej nie mogłem tego robić, a teraz mi się takie zielone strzałeczki pojawiają przy sczytanym znaku i jeden tick i tempomat przestawiony na nową prędkość - to jest akurat super.

Plus jest taki że najnowsza aktualizacja ma wreszcie ten feature, że można na tempomacie łatwo zmieniać prędkości sczytywane ze znaków. Bo ja wcześniej nie mogłem tego robić, a teraz mi się takie zielone strzałeczki pojawiają przy sczytanym znaku i jeden tick i tempomat przestawiony na nową prędkość - to jest akurat super.
to akurat była kampania z połowy 2020r na wczesne polifty, które mimo opcji ISC nie miały gotowego firmwaru kamery na to i trzeba było też proxi poprawić.

Gdyby tak jeszcze zrobili, że ta strzałeczka pojawia się trochę przed znakiem a nie po...

To było i wcześniej - zaryzykuję, że zawsze. W opcjach nazywa się Intelligent Speed Control. Wymagało ustawienia odpowiedniego bitu w proxi.

To było i wcześniej - zaryzykuję, że zawsze. W opcjach nazywa się Intelligent Speed Control. Wymagało ustawienia odpowiedniego bitu w proxi.
wróć 2 posty wcześniej, sprzedawali auta MY20 niby z tą opcją a nie działało - była kampania na ISC gdzieś w połowie 2020r bo wyszedł nowy firmware i proxi fabryczne poprawili. a znam boleśnie bo miałem w 2020r auto na retrofity, wczesny 2020 i się namęczyłem i nie odpaliłem ISC, tylko ACC i TSR, a potem wyszła ta kampania to już wiedziałem dlaczego

wróć 2 posty wcześniej, sprzedawali auta MY20 niby z tą opcją a nie działało - była kampania na ISC gdzieś w połowie 2020r bo wyszedł nowy firmware i proxi fabryczne poprawili. a znam boleśnie bo miałem w 2020r auto na retrofity, wczesny 2020 i się namęczyłem i nie odpaliłem ISC, tylko ACC i TSR, a potem wyszła ta kampania to już wiedziałem dlaczego
co? To jak to możliwe, że jak moje auto jest z 2025 a ja tego nie miałem?

może mieli błędne proxi na jakąś produkcję (bywało, były kampanie czasem na coś bo na parę tygodni jakieś auta jakaś opcja wylatywały z proxi) - na przestrzeni lat było kilka razy tak - zwykle auta z 1-2 mcy max, i jakaś jedna funkcja. nie chce mi się wchodzić do service newsów/kampanii i czytać co tam było ostatnio. masz teraz to dobrze. i zmieniłbyś auto w opisie, bo nie wiemy czy masz auto z 2025 czy 2017 i jakie - obecnie pokazujesz że masz fiata punto.

klik na swoim nicku na górze i ustawienia potem wybrać informacje - szybciej znalazłem niż to piszę

Byłem właśnie na kampanii F538. Opisane na kwicie "F538 - IPC Software update". Przed update miałem wersję MV/TV 145.000.083, po update mam 145.000.083 - czyli bez zmian. Czy ten update nie zmienia tych wersji? Ktoś robił w Giulia Veloce MY24?

Byłem właśnie na kampanii F538. Opisane na kwicie "F538 - IPC Software update". Przed update miałem wersję MV/TV 145.000.083, po update mam 145.000.083 - czyli bez zmian. Czy ten update nie zmienia tych wersji? Ktoś robił w Giulia Veloce MY24?
nie, to co dajesz to firmware radia a tobie aktualizowali licznik.

Zgłosiłem trzeszczenie w desce okolice zegarów. Już raz to miałem robione w ramach akcji serwisowej. Ponoć jakieś gąbki wsadzają. Zamówili ponownie bo sie chyba wyrobiły...
Z pozostalych prac serwisowych dostałem raport z filmikiem video. Fajny motyw.

A masz taki filmik z operacji gąbkowania zegarów ?
Ja tam wsadziłem dookoła sznur silikonowy chyba 3mm grubości i załatwiło sprawę.

Jak to czytam, to się cieszę, że moje Stelvio A.D.2019 jeszcze żadnych znaków nie sczytuje ;o)

Jak to czytam, to się cieszę, że moje Stelvio A.D.2019 jeszcze żadnych znaków nie sczytuje ;o)
To jest największa porażka w tym samochodzie. Dobrze, że jest ten skrót do wyłączenia pipczyka. Po gwarancji, to będzie pierwsza rzecz do zrobienia: wyprogramowanie tego i S&S. Jeżdżę raczej przepisowo ale ten powalony system wynajduje jakieś ograniczenia 10/h 20/h albo czasem w zabudowanym miałem ostatnio 140/h. Porażka!

Nie sądziłem, że aż tak. Dla porównania - jako drugiego mam Stingera. Tam jest wykrywanie znaków (z prezentacją na HUDzie).
Na szczęście - jest to tylko wykrywanie, bez żadnej "pipki" i hamowania, a znaczki są tak małe, że nie przeszkadzają. Można to zresztą jakoś wyłączyć, ale już przywykłem. Nie mniej - przyszłość motoryzacji w socjalistycznym ojro-komsomole rysuje się w coraz gorszych barwach... A wszystko - a jakże - w ramach rzekomej "troski" o bezpieczeństwo. Tak komuniści od 200-lat tłumaczą wszystkie swoje posunięcia....

Nie sądziłem, że aż tak. Dla porównania - jako drugiego mam Stingera. Tam jest wykrywanie znaków (z prezentacją na HUDzie).
Na szczęście - jest to tylko wykrywanie, bez żadnej "pipki" i hamowania, a znaczki są tak małe, że nie przeszkadzają. Można to zresztą jakoś wyłączyć, ale już przywykłem. Nie mniej - przyszłość motoryzacji w socjalistycznym ojro-komsomole rysuje się w coraz gorszych barwach... A wszystko - a jakże - w ramach rzekomej "troski" o bezpieczeństwo. Tak komuniści od 200-lat tłumaczą wszystkie swoje posunięcia....
Na szczęście sam nie hamuje bo nie mam systemu jazdy autonomicznej. Ale potrafi odczytać 10/h na parkingu Netto 5-6m obok jezdni, tak samo "strefę ruchu pieszych". Za to utrzymanie na pasie ruchu samo włącza się po każdym odpaleniu. W Jeep mam tak, że raz wyłączę i dopóki nie włączę jest OFF. Nic by się nie stało gdyba tu też tak zrobili. Tym bardziej, że ten system na bocznych drogach też średnio działa!

Amortyzatory
Powrót