[Giulia] Akcesoria Giulia

• Autor wątku Autor wątku osy4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Cześć, głupia sprawa, ale wolę się upewnić- czy ktoś z Was ma dywaniki gumowe wraz z matą do bagażnika polskiego producenta "REZAW-PLAST" i może podzielić się opinią na ich temat? Kolejna sprawa, pokrowiec na samochód. Za niecały miesiąc wyjeżdżam do Chorwacji i samochód będzie stał na słońcu. Macie jakieś godne polecenia pokrowce, które uchronią auto przed słońcem i niesionym przez wiatr piachem/żwirem i nie rozpadną się po jednym sezonie? :)

Za niecały miesiąc wyjeżdżam do Chorwacji i samochód będzie stał na słońcu. Macie jakieś godne polecenia pokrowce, które uchronią auto przed słońcem i niesionym przez wiatr piachem/żwirem i nie rozpadną się po jednym sezonie?
To jest średni pomysł z tym pokrowcem. Karoseria nie będzie idealnie czysta. Każdy ruch pokrowca będzie oznaczał jakieś uszkodzenie lakieru. Równie dobrze można przetrzeć lakier papierem ściernym. Efekt będzie podobny.

Za niecały miesiąc wyjeżdżam do Chorwacji i samochód będzie stał na słońcu. Macie jakieś godne polecenia pokrowce, które uchronią auto przed słońcem i niesionym przez wiatr piachem/żwirem i nie rozpadną się po jednym sezonie? :)
Nie przesadzaj z tym słońcem i wiatrem. Moja już 3 razy stała tam na słońcu po 2 tygodnie. Jeśli już coś jest problemem w Chorwacji to ewentualne parkowanie pod piniami, bo wtedy igły z drzew przyklejają się do nadwozia i trudno to potem usunąć.

To jest średni pomysł z tym pokrowcem. Karoseria nie będzie idealnie czysta. Każdy ruch pokrowca będzie oznaczał jakieś uszkodzenie lakieru. Równie dobrze można przetrzeć lakier papierem ściernym. Efekt będzie podobny.

Masz rację, może rzeczywiście to średni pomysł, który wywoła więcej szkód, niż pożytku.

Nie przesadzaj z tym słońcem i wiatrem. Moja już 3 razy stała tam na słońcu po 2 tygodnie. Jeśli już coś jest problemem w Chorwacji to ewentualne parkowanie pod piniami, bo wtedy igły z drzew przyklejają się do nadwozia i trudno to potem usunąć.

Do Chorwacji jeżdżę praktycznie rok w rok od 97', zawsze kładłem jakieś prześcieradła na okna, żeby nie smażyło wszystkiego wewnątrz, myślałem, że tym razem pójdę na łatwiznę, a przy okazji ochronię trochę lakier. Samochód ma niecały miesiąc, dlatego jeszcze mam hopla na punkcie utrzymania go w jak najlepszym stanie wizualnym :P
Co do drzew ostatnio zaparkowałem pod sosną i na szybie czołowej mam dwie krople żywicy i podobnie na dachu. Nie wiem jak to usunąć, z szyby powinno zejść jakimś rozpuszczalnikiem, ale jak to usunąć z dachu bez zmycia lakieru? :D

Co do drzew ostatnio zaparkowałem pod sosną i na szybie czołowej mam dwie krople żywicy i podobnie na dachu. Nie wiem jak to usunąć, z szyby powinno zejść jakimś rozpuszczalnikiem, ale jak to usunąć z dachu bez zmycia lakieru? :D
Na lakierze nie rób nic na siłę. Jak już żywica wyschnie, to wykruszy się nawet pod palcami - wystarczy trochę odczekać.

Na chorwackie słońce polecam dwa białe prześcieradła frotte z gumką.
Jedno na maskę, drugie na lusterka, szybę i dach.
Sprawdzone od lat.

- - - Updated - - -

Cześć, głupia sprawa, ale wolę się upewnić- czy ktoś z Was ma dywaniki gumowe wraz z matą do bagażnika polskiego producenta "REZAW-PLAST" i może podzielić się opinią na ich temat?
Rezaw miałem w poprzednim aucie. Bardzo dobra jakość.
Teraz mam oryginał i to jest bardzo przeciętnej jakości, lekka pianka z bardzo fajnym napisem Giulia :)

Na lakierze nie rób nic na siłę. Jak już żywica wyschnie, to wykruszy się nawet pod palcami - wystarczy trochę odczekać.
OK, zostawię tak jak radzisz.
Na chorwackie słońce polecam dwa białe prześcieradła frotte z gumką.
Jedno na maskę, drugie na lusterka, szybę i dach.
Sprawdzone od lat.

- - - Updated - - -

Rezaw miałem w poprzednim aucie. Bardzo dobra jakość.
Teraz mam oryginał i to jest bardzo przeciętnej jakości, lekka pianka z bardzo fajnym napisem Giulia :)
Dzięki za radę, to chyba najrozsądniejsze wyjście :)

Maty nie posiadam, ale mam dywaniki gumowe na zimę, bardzo ok, kupiłem z zaczepami. Klipsy pasują, polecam
dzięki za recenzję, zamówię od razu.

Chciałbym kupić nakładki na gaz/hamulec z amelinium i znalazłem dwie różne oferty, na stronie moparu są po prostu nakładki:
193.jpg

a na shop.alfisti jest nakładka na hamulec oraz cały pedał gazu: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styl...Giulia-Stelvio-Aluminium-Pedal-Set::8772.html

Czy jest jakiś problem z nakładkami, że oferują całość?

Witam, tez się nad tym zastanawiam - montował ktoś akcesoryjne jak to wyglada w realu ?
Czy jest to to samo co założone w fabryce ..... czy jednak nakładki

Niby tylko literówka ale jak znacząca ...... .

Załączniki

• klucze-z pisem.jpg
    klucze-z pisem.jpg
    43.1 KB · Wyświetleń: 30
Gdyby ktoś chciał obudowy lusterek carbonowe do Stelvio - mam jeden komplet .
Cena 720zł z fakturą...
w takiej samej cenie do Giulii
Spoiler do Giulii Carbon - cena 960zł z fakturą
Scudetto carbon Giulia - cena 910zł z fakturą
Można przyjechać i przymierzyć :)

Czy to nadal aktualne?

Zostały mi tylko obudowy lusterek do Giulii i Stelvio.
Właśnie w niedziele spoiler kolega mi kleił...
niby można zamówić - ale to najlepiej kilka elementów bo transport troche kosztuje
IMG_20200901_093728_resized_20200904_104739760.jpg
IMG_20200901_093835_resized_20200904_104737252.jpgIMG_20200901_093829_1_resized_20200904_104737879.jpg

Ostatnia edycja:
To oryginał czy jakieś Alie? Prawdziwy carbon? Ile wyszło?

nakładki na lusterka, scudetto i spoiler razem cirka 2700zł z transportem cłem i vatem z alibaby. Moje prawie rok czekały na odpowiednią porę na montaż :)

mam jeszcze nakładaki na lusterka z carbonu do Stelvio cena 720zł z fakturą, lub 450 bez
fotki moge przesłać na maila.

Ja dałem lusterka do oklejenia - koszt 250zł/komplet. Jest git.
20210205_115302.jpg

Amortyzatory
Powrót