[Giulia] Akcesoria Giulia

W temacie akcesoriów. Zamontowałem belki bagażnika dachowego thule. Nie pytajcie ile kosztował bo to część dealu z salonem i nie znam ceny.
251.jpg
252.jpg
253.jpg
254.jpg
255.jpg
256.jpg
257.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Może jesteś w stanie podesłać jakiś skan instrukcji montażu na maila? Będę niedługo zakładał, a nie mam instrukcji, natomiast wstępny ogląd mnie przeraził..

- - - Updated - - -

Mały dodatek :)
20200227_171724.jpg

Może jesteś w stanie podesłać jakiś skan instrukcji montażu na maila? Będę niedługo zakładał, a nie mam instrukcji, natomiast wstępny ogląd mnie przeraził..

- - - Updated - - -

Mały dodatek :)
Pokaż załącznik 266507

Poza instrukcją z doświadczenia podpowiem jedną rzecz.
Stopy czyli te czarne elementy które dotykają dachu mają w Thule takie pokrętła. To jest śruba (imbus) z końcówką którą się dokręca ręką. I one nie są na stałe w środku stopy, po przechyleniu bagażnika lubią wypaść. Więc trzeba uważać podczas montażu na dachu. Najlepiej zatrzasnąć klapki w chwili gdy wkładamy belki na dach.

BTW
Warto dokupić zamki.

w sumie spoko wyglada.sam to kleiles ? czy w firmie jakiejs ?

firma/znajomy
wygląda nieźle, ale mnie bardziej o słońce chodziło

- - - Updated - - -

Poza instrukcją z doświadczenia podpowiem jedną rzecz.
Stopy czyli te czarne elementy które dotykają dachu mają w Thule takie pokrętła. To jest śruba (imbus) z końcówką którą się dokręca ręką. I one nie są na stałe w środku stopy, po przechyleniu bagażnika lubią wypaść. Więc trzeba uważać podczas montażu na dachu. Najlepiej zatrzasnąć klapki w chwili gdy wkładamy belki na dach.

BTW
Warto dokupić zamki.

Dzięki !

przykręcajcie po trochę z jednej i z drugiej strony te thule. ten wskaźnik "dynamometryczny" w pokrętle taki sobie, u mnie po latach to kręcić można do woli a on tak nie do końca dochodzi do kresek - można sobie odcisnąć stopę bagażnika na rancie dachu. po krótkiej przejażdżce z bagażem sprawdźcie czy wszystko jest tip to.
jakbyście mocowali coś typu rowerowe bagażniki - sprawdźcie czy dobrze każdy wpustek siadł, czy się nie zahaczył jakoś krzywo itp, bo po paru km zacznie wam stukać i bardziej się kiwać rower.

no i pamiętać żeby nie wjeżdżać z wysokim bagażem na parkingi wielopoziomowe, niektóre parkingi otwarte też mają poprzeczkę (żeby ciężarówki nie wjeżdżały) czy jak gdzieś jedziecie na jakieś rancho i bramę mają okazałą z daszkiem, bo można sobie kuku zrobić niezłe (wie coś o tym haha)

Panowie polecam tą stronke https://sklep.akuki.pl polska strone wysyłka z PL sporo fajnych rzeczy wszystko włoskie nowe i oryginalne, jesli była juz podawana to post do usunięcia. zamowilem kilka rzeczy wszystko ok.

Panowie polecam tą stronke https://sklep.akuki.pl polska strone wysyłka z PL sporo fajnych rzeczy wszystko włoskie nowe i oryginalne, jesli była juz podawana to post do usunięcia. zamowilem kilka rzeczy wszystko ok.
Kupowałem u niego sporo części do Croma. Wszystko oryginalne, wszystko szybko i sprawnie.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Gdyby ktoś chciał obudowy lusterek carbonowe do Stelvio - mam jeden komplet .
Cena 720zł z fakturą...
w takiej samej cenie do Giulii
Spoiler do Giulii Carbon - cena 960zł z fakturą
Scudetto carbon Giulia - cena 910zł z fakturą
Można przyjechać i przymierzyć :)

Cena 720zł z fakturą...

masz obudowy lusterek czy to są nakładki na istniejącą obudowę ?

Cena 720zł z fakturą...

Spoiler masz OE czy jakie jest jego pochodzenie (oraz wzór)?

Swoją drogą - ma ktoś doświadczenie z montowaniem spoilera OE? Wiem, że kilka osób je ma, ale nie widziałem nigdy spoilera "przed". Na co on jest klejony?

Spoiler masz OE czy jakie jest jego pochodzenie (oraz wzór)?

Swoją drogą - ma ktoś doświadczenie z montowaniem spoilera OE? Wiem, że kilka osób je ma, ale nie widziałem nigdy spoilera "przed". Na co on jest klejony?

Spojler OE jest klejony i dodatkowo przykręcany do klapy bagażnika.

Boxa udało się założyć..
..ostatecznie jednak go ściągnąłem, bo okazało się, że G ma bardzo pojemny bagażnik. Poza tym jest bardzo duży szum.
Takie pytanie mi się nasuwa w związku z tym - czy instrukcja podaje jakieś ograniczenie prędkości?

Boxa udało się założyć..
..ostatecznie jednak go ściągnąłem, bo okazało się, że G ma bardzo pojemny bagażnik. Poza tym jest bardzo duży szum.
Takie pytanie mi się nasuwa w związku z tym - czy instrukcja podaje jakieś ograniczenie prędkości?

No szumi, to jest rozwiązanie dwa razy do roku: narty plus urlop.
Coś mi chodzi po głowie 120 lub 140 i to jest chyba gdzieś w zaleceniach producenta boxa. W praktyce zazwyczaj jadę 120-150 (zależy od pogody/wiatru bo są dni że przy 120 szumi a są takie że przy 140 nie ma tragedii) w porywach do 180/190. Przy porządnym producencie jakim jest Thule nic się nie powinno dziać przy takich prędkościach.

Amortyzatory
Powrót