Air conditioner faulty

• Autor wątku Autor wątku majkmiler
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nikt nie pomoże? wystarczy odkręcić 5 śrubek śrubokrętem krzyżowym uchylić nieco plastyk podszybia i widać kostkę od wentylatora. zrobić zdjęcie albo po prostu spisać na kartce który kabel wpinać do którego i tyle. dużo roboty nie ma a mi to bardzo sie przyda.

Tako rzecze ELearn:

bez tytułu.JPG

Opis kolorów:
RG Czerwono-żółty
RV Czerwono-zielony
LR Granatowo-czerwony
N Czarny
R Czerwony

Witam ponownie jeśli chodzi o problem który opisywałem wcześniej okazało sie że sprężarka nawaliła dziś wymieniłem na sprawną używkę nabiłem i śmiga że hej pozdrawiam

wielkie dzięki ale może jakiś większy obrazek?!? bo nic nie widać?
a pozatym to próbowałem podłączyć wentylator do aku bezpośrednio i chyba jest spalony bo nie chodził. gdzieś na forum czytałem że ktoś go wyjął i przewinął i lepiej działa, może ktoś wie czy naprawde aż tak źle sie do niego dostać? napewno problem z rurkami od klimy ale ile i gdzie są jakieś śruby, nakrętki?!

Kliknij w ten obrazek, to się otworzy duży, to co widzisz to tylko miniaturka.
To podłączenie do aku trzeba zrobić łącząc kilka przewodów od wentylatora - gdzieś na forum jest podane co i jak.

Kliknij w ten obrazek, to się otworzy duży, to co widzisz to tylko miniaturka.
To podłączenie do aku trzeba zrobić łącząc kilka przewodów od wentylatora - gdzieś na forum jest podane co i jak.
ok obrazek się otworzył - wcześniej ściągnąłem na dysk i tam sie otwieral taki malutki. po drugie na rysunku są 4 kabelki a ja mam u siebie pieć (w sumie po podłączeniu czterech został by mi tylko już ten jeden więc dałobym radę), ale po trzecie stopiła mi się ta kostka kompletnie tj wogółe jej nie mam ani od wiązki kabli samochodowych jak i od samego wentylatora. wiec ten schemat niewiele mi mówi. musze teraz zlutować odpowiednie kolory do siebie i zabezpieczyć koszulkami termokurczliwymi. dlatego potrzebuję kogoś kto może zobaczyc kolory tych kabelków i podać który łączy się z którym.

"momentary connection to air conditioner faulty" taki napis sie pojawia i nie ma żadnego OK ani nic wiecej. jak przełącze na audio albo main to napis znika. tylko przy przekreceniu kluczyka i przełączeniu ICS-a na clima pojawia sie. dodatkowo nie wyświetla sie temperatura zewnetrzna. mam całkowicie rozłączony went bo jak juz pisalem nie moge dojsc do tego który kabel do którego. ale dawniej jak wypiał sie kabel to pojawiało się ostrzeżenie ale po wciśnieciu OK można było sterować nadmuchem i kierunkiem nadmuchu (tylko nie wiało). a teraz kompletnie nic. może to nie wina wentylatora tylko czujnika? może ktoś podać linka do tematu jak podłączyć wentylator pod akumulatorem, żeby sprawdzić czy się nie spalił?
i jeszcze raz mam prośbę o podanie kolorów tych kabelków.

widzę, że nie ma nikogo kto może pomóc. jutro jadę do elektryka.

problem rozwiązany. problemem był spalony wentylator a raczej płytka, okazało się, że zatkał się kanał odpływowy i zalało wentylator. kupno używki 240 zł, robocizna 100zł i i po problemie.

a ja mam pytanie z innej beczki. mianowicie nie włancza mi sie wcale klima. nie zaskakuje sprężarka itd. Nie wyswietla mi tez slynnego air conditioner faulty. wie może ktos jak mozna wymusic wlaczenie klimy za pomocą FES? na "krótko" sprężarka sie zalancza, slychac pstrykniecie elektromagnesu i sprzegielko spina kolo z sprężarka. Moze ktos pomoc?

Nie masz czynnika albo nawalił presostat.
Ale pewnie nie masz czynnika :) jedź na serwis i niech sprawdzą.

Witam!
U mnie pojawiał się komunikat:
Air conditioner faulty
Please contact workshop!
Pojechałem do serwisu klimatyzacji w Gnieźnie ul. Słoneczna
Naprawa zajęła im 30 minut.
Klima i nawiew nie działał u mnie kompletnie.
Podłączyli pod kompa usunęli błąd wentylatora chłodnicy, powyciągali przekaźniki i bezpiecznik 25A wymienili
włączyli auto i klima chłodzi aż miło.
Pozdrawiam

Ok. wymienione. Koszt części w ASO 10 zł:)
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Szukam właśnie dokałdnie tego. Jak mam okreslic sie dokładnie w ASO zeby wiedzili o co mi Chodzi ? Moze ktoś ma takie cos na sprzedaz ?

Trochę odkopalss temat to teraz weź dokładnie opisz co kupiłeś i czemu. Jakie objawy? U mnie ten problem pojawia się od pewnego czasu i słyszę jakieś trzaski, w ppdszybiu, chyba trzeba się zmusić i tam zajrzeć wreszcie. Chłodzenie i grzanie + kontrola nawiewu póki co bez problemów.

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka

Witam
Widzę, że temat "air conditioner faulty" to codzienność. Dlatego i ja podepnę się do tematu. W moim przypadku wszystko działa poprawnie w opcji full, auto i man. W manual kierunek nawiewu, prędkość wentylatora i temp bez zarzutu. W czasie pracy wyskakuje błąd.

Zauważyłem, że podczas włączania klimatyzacji, przy podszybiu słychać delikatne trzaski, coś w rodzaju przeskakującej zużytej zębatki. Dzisiaj nabijałem klimatyzację. Było mniej niż połowę czynnika.

Moje pytanie: czy może mieć to związek z małą ilością czynnika (widzę, że różne zdania na ten temat)? Czy wspomniane stuki mogą mieć związek z błędem? Może ktoś ma pomysł?

Teoretycznie wszystko działa, a błąd wyskakuje. Czy podpięcie pod komp może pomóc i ewentualnie jaki program?

Z góry dzięki za podpowiedź.

U mnie po napełnieniu ten błąd tez sie czasem pojawia i naprawia sie samo wygląda jakby jakaś klapka sie nie potrafiła otworzyć/zamknąć bo taki głuchy trzask jest jakby jakaś pokrywka sie domykała. Potrzaska i naprawia sie :)

Na jakim programie można sprawdzić klimę?

deka07 u mnie to samo ;) czynnik nie m nic do tego. Nie ma żadnego czujnika odpowiedzialnego za ilość czynnika, gdy jest go mało to słychać syczenie a nie trzaski :P

Potrzaska i się ulamie, nie naprawi :p

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka

Tylko, czy podpięcie pod kompa coś pomoże? Czy można na kompie zdiagnozować błędy?

Amortyzatory
Powrót