• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Bimsky, a masz gdzies jej Sound nagrany? Ciekaw jestem jak brzmi z tymi kominami a'la prom morski:)
No i pojade klasykiem, "brałbym ale..." najsampierw musze jedno skonczyc:( a Twoje widzę z zacnymi fruktami pod budą.

Brzmienia jesZcze nie nagrywalem, ale wierzcie mi na slowo, ze brzmi kozacko ;-) jak wróci do Bełchatowa gdy już będę miał trochę czasu, to nagram. A jak nie, to przy jakieś tam okazji usłyszycie. Chyba skończy z uzupełnionym wnętrzem i silnikiem 24v ;-)

BTW, ją też osobiście z RSR wyrwałeś czy dotarła do PL innymi torami?

BTW, ją też osobiście z RSR wyrwałeś czy dotarła do PL innymi torami?

Długa historia. Kupiłem ją od kolegi, zdaje się że też czasem się udzielał na forum ;-) Wisiała na olx przez dłuższy czas, w przypływie załamania brakiem samochodu nadającego się do zabawy spontanicznie ją kupiłem, bo ma dobre nadwozie i motor się rwie do 'walki' - do tego fajne graty na pokładzie. Wtedy jeszcze miałem dużo czasu, bo moja firma nie miała żadnych absorbujących kontraktów. Później odesłali mnie do Wrocławia, dziś jadę do Kozienic na tydzień i nie wiem kiedy będę miał czas na dłubanie. Przecież życie prywatne w Krakowie wiecznie czekać na mnie nie będzie... Ale nie załamuję się, choć szczerze mówiąc bardziej mi zależy na tej czerwonej, z dość prozaicznych względów - zawsze ją chciałem mieć, a teraz jest dobry moment :P Moja pierwsza czarna 3.0 rsr poczeka na remont, ostatecznie jeść nie woła ;-)

Nooo, wiem coś o tym, sam w sezonie w domu często jestem gościem, ostatni tydzień zrobiłem 2200km.

Małe ujęcie z przyczajki ;-)

... niewielkie autko a ile hałasu robi :D

Nikt nie komentuje, pewnie tak samo będzie ze sprzedażą niestety. 43 strony tematu,a jednego chętnego za zakup klasyka brak.

Wiesz, skoro bimsky z 3 samochodami daje rade to myślę że tragedii nie ma. Wiadomo że takie auto kupuje się jako drugie albo trzecie tylko do zabawy, chodzi o to żeby sięnie bać tylko kupić i cieszyć bo samochód jest rewelacyjny.

To nie są skomplikowane samochody. Części których brak nierzadko można bez problemu dorobić u tokarza. Nie chciałbym sprzedać tego samochodu komuś kto nie jest pewien czy aby na pewno tego chce. Dostaje trochę zapytań, ale głównie od internetowych marud którym się nudzi ;-)

bimsky co ze spalaniem, ogarnąłeś zalewanie, bo Maciej twierdził że jest taki problem?

bimsky co ze spalaniem, ogarnąłeś zalewanie, bo Maciej twierdził że jest taki problem?

Powiem tak. Zalewaniem tego bym nie nazwał, bo samochód odpala normalnie za każdym kolejnym razem, a poza tym jest cholernie zrywny - przypuszczam że jakiś poważny problem to nie jest, ale 'jakby co' - mam drugą listwę wtryskową z wtryskiwaczami, którą można by na próbę podmienić z obecną. Gdybym tylko miał kiedy to zrobić... ;-) Jestem bardzo otwarty na wszelkie propozycje, nic nie zamierzam ukrywać. Jeżeli ktoś ma życzenie sobie ją zabrać na jakiś warsztat żeby dokładnie oglądać - nie widzę przeszkód. W sobotę jedzie na sprawdzanie kompresji, bo jeden z oglądających sobie zażyczył takiego testu. Jestem spokojny o wynik, bo motor chodzi równo, nie kuleje i co najważniejsze - ciągnie jak szalony, nie ma porównania do mojej starej 128 konnej :P

ostatnia 'jazda':

Alfa pojechała do Czech. Zero negocjacji i absurdalnych propozycji cenowych.

I dobrze, i tak za grosze ją wystawiałeś, ja tylko mogę żałować że nie rok temu bo w inną się zaangażowałem.
A "negocjacje cenowe" powinny być zakazane, po co w ogóle jest rubryka "cena" w ogłoszeniu jak co drugi swoją wymyśla.

bimsky i jego auto jest doskonałym przykładem jak każdy napaleniec kupuje u nas auto. Tylu ludzi pisało kupię chętnie 75 , czy 155 V6 , a jak już się auto ukaże do sprzedania to są byle powody , aby go nie kupić. Mi osobiście już na większość postów typu co kupić lepiej nie chcę odpowiadać. 90% ludzi którzy szukają porad nie ma zajęcia i udają że chcę kupić fajne stare auto i tylko dupę zawracają takim osobom jak bimsy i reszta pasjonatów. Dobrze ,że Alfa poszła za granicę, bo bimsky by pewnie dużo zdrowia zjadł zanim u nas by ją sprzedał.

bimsky i jego auto jest doskonałym przykładem jak każdy napaleniec kupuje u nas auto. Tylu ludzi pisało kupię chętnie 75 , czy 155 V6 , a jak już się auto ukaże do sprzedania to są byle powody , aby go nie kupić. Mi osobiście już na większość postów typu co kupić lepiej nie chcę odpowiadać. 90% ludzi którzy szukają porad nie ma zajęcia i udają że chcę kupić fajne stare auto i tylko dupę zawracają takim osobom jak bimsy i reszta pasjonatów. Dobrze ,że Alfa poszła za granicę, bo bimsky by pewnie dużo zdrowia zjadł zanim u nas by ją sprzedał.

Dokładnie tak jest. Jak tak to każdy marudzi, że brałby i wszystko. A gdy na rynku pojawia się w pewnym sensie egzemplarz godny uwagi - wszyscy nabierają wody w usta. W tym wozie nie trzeba dużo zrobić, a na pewno nie dużym nakładem finansowym. Gdybym miał czekać aż wszyscy marudzący oglądacze się zdecydują to pewnie by samochód zgnił pod blokiem. A bo to nie pasuje, a to znowu tamto... Rzygać się chce. Na koniec 'proponuję 6500'...

Najważniejsze, że samochód pojechał do człowieka który wiedział czego szuka i czego potrzebuje, a ja mogę ruszyć do przodu. Trzeba naprawić saaba (a raczej usunąć drobne usterki na które nie ma ostatnio czasu) i ogarnąć inne wozy. Mam nadzieję, że jeszcze wyskoczę w tym roku na jakąś imprezę.

bimsky nawet jak byś u nas wystawił ogłoszenie ,że auto za darmo do oddania to i tak by się zastanawiali dlaczego

Zastanawiam się... Czy kontynuować ten wątek, czy założyć nowy... ;-)

Tylko że ta prawdziwa 75 z ringu dalej jest w moim posiadaniu ;p czeka na blacharke

Amortyzatory
Powrót