• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Tylko że ta prawdziwa 75 z ringu dalej jest w moim posiadaniu ;p czeka na blacharke

Jest sprawa. Muszę przewietrzyć lekko podwórko. Chciałby ktoś odkupić zarejestrowane oryginalne nadwozie 75 3.0 z 1987 roku (numer vin - końcówka po zerach 1849), bez silnika i przeniesienia napędu, bez foteli i kanapy, na seryjnym zawieszeniu z 3.0 za cenę złomu? Nadwozie do kompletnego remontu blacharskiego, tj. progi, błotniki tylne, podłoga, podszybie itd. W środku skręcana klatka sparco ;-)

dziś prawdopodobnie odbieram jedną z warsztatu... Jak dobrze pójdzie, wreszcie się nią przejadę bez usterek :D

W cuda wierzysz? :) JEŚLI już będzie bez usterek to przez pierwsze 10km, później powtórka z rozrywki, paaaaanie przeciez toalfa i w dodatku stara :)

W cuda wierzysz? :) JEŚLI już będzie bez usterek to przez pierwsze 10km, później powtórka z rozrywki, paaaaanie przeciez toalfa i w dodatku stara :)

Jeszcze działa...

Szybko, oszczędnie czy fajnie?
291.jpg

Wszystkie twoje gabloty ?

Jeep taty, reszta moja ;-) Znalazłem blacharza, niebawem czarna będzie gotowa żeby zacząć podróż po nowe, lepsze życie ;-) W czerwonej została do wymiany maglownica i ustawienie zbieżności - będzie ogień, choć nie podoba mi się trochę, że jest taka cicha

bimsky czerwona ma już pod maską 24V?

Nieeeeeee... Czerwona to seria z lepszym wydechem (komplet z nierdzewki), zawieszeniem i taka zostanie. Jest zbyt ładna żeby ją niszczyć, a czerwoną 75 z v6 od zawsze chciałem mieć. 24v trafi pod maskę czarnej, tej która trafi do blacharza wkrótce - plan jest taki, żeby zrobić z tego bezkompromisową maszynę do zabijania (na przyszły sezon) ;-)

/edit:

Tak mi się przypomniało oglądając film z nowa giulia z ringu:
293.jpg

Magiczne miejsce :D

Ostatnia edycja:
Wiesz co sądzę o starych samochodach, ale oglądając/słuchając tego filmiku mam ochotę wypluć to wszystko, nagrać ten dźwięk na cd i puszczać sobie w moim R4.

Edit:
Skądś znam te felgi... :)

Ostatnia edycja:
Synchronizator drugiego biegu nie żyje, trzeciego podejrzewam że również.

To nie podlega wątpliwości ani dyskusji, skrzynia do remontu się nadaje co najwyżej :D muszę przełożyć skrzynię z którejś innej 75 - najprawdopodobniej czarnej ;-)

0:45 ciągnie od dołu jak dizel :D Najs mi mo synchronizatorów

Chciałeś się pochwalić że o własnych siłach dojechałeś do wrocławia? Nie powiem odważny, odważny, takim truchłem dalej niż 10 km od domu jechać to już trzeba mieć nerwy ze stali. :)

Chciałeś się pochwalić że o własnych siłach dojechałeś do wrocławia? Nie powiem odważny, odważny, takim truchłem dalej niż 10 km od domu jechać to już trzeba mieć nerwy ze stali. :)

Mało tego, dojechałem z powrotem do Krakowa, wyskoczyłem do Kielc, i wróciłem do Wrocławia przez Kraków. Można? :P

Dla żądnych dokumentacji wypadu na tor:

Uwagi mile widziane :P

Amortyzatory
Powrót