Jak zdejmę to nie sprzedam raczej. Ale nie zdejmuję - bo raz, że nie umiem odpowietrzać (jedni piszą że obojętne od którego koła, inni że ważne od którego i kilka wersji od którego zacząć, eeee lepiej nie ruszać...

). I dwa - bo znalazłem tanie tarcze ponoć przyzwoite (Ferodo - słyszał ktoś ? że klocki robią to wiedziałem, ale że tarcze sami ? hmm) , jeszcze klocków szukam bo tylko premiery lub niesprawdzone gafler czy jakoś tak.
Coś ten rozmiar niepopularny...
A co do dostępności to dopiero niedawno widziałem na allegro zestaw nówka z tarczami do G Punto Abartha (trzeba by tarcze sprzedać), tak na szybko nie mogę namierzyć, może poszedł. Jest też jakaś aukcja zwrotnic z dopiskiem - zaciski sprzedane - czyli dopiero co musiały być jeszcze. No trzeba szukać.
Aha, nie wiem czy w tym wątku pisałem że powichrowały się tarcze gładkie Brembo 305mm z klockami napierw DS UNO, późiej DS 2500.
Otóż - nie - mylna diagnoza to była moja !!!!
Drgania były, owszem, ale - z powodu zapieczenia (no nie całkiem, ale trochę) się klocków wewnętrznych w zaciskach. Po oczyszczeniu, pojeżdżeniu znów na DS UNO (jak tokarka działają na tarcze - zdzierają że hej

) i z powrotem DS 2500 - jest niemal aksamitnie.
Więc tarcze gładkie Brembo nie były same w sobie powodem bicia. Choć dziwne to bo jak mierzyłem to coś 0,04mm bicia było jednak.
No ale generalnie - Brembo gładkie można brać , ok jest. Zaciski sprawdzać trzeba.