[33] 33 vs 75

Ale off Top, z tego co widze to chciał byś za naprawdę niewielkie pieniądze kupić niewiadomo co, jeżeli chcesz kupić dobre 33 na 4 łapy albo 75 w Polsce to łatwo nie będziesz miał i w twoim przypadku myślę że nie tanio, balansujesz w dziwnym pułapie modeli gdzie niewadomo czy cenę ustalać na 3 tys. czy 13 tys.

Sierra wydaje się być ciekawym autem do zabawy, tanim w zakupie i eksplotacji i szerokimi możliwościami w doborze silnika.

Sierra wydaje się być ciekawym autem do zabawy, tanim w zakupie
Rozglądałem się już kiedyś za nimi. Niestety wszystkie były już trzema kołami w grobie.

Nie oczekuję że wyrwę igłę czy lalę. Zdaję sobie sprawę z tego, że jeszcze dużo kasy trzeba będzie dołożyć. Nie wierzę w samochody "bez wkładu finansowego" i wolę mieć coś na niespodziewane/spodziewane naprawy. Co do wyboru marki/modelu to nie mam jakichś sprecyzowanych wymagań. Więc dlaczego alfa? Bo jest śmieszna, brzydka i nietuzinkowa, a do tego można trafić w dobrych pieniążkach. Wiadomo, że jak się trafi coś fajnego za trochę większą kaskę to (jak będę mógł) coś dołożę. No ale póki co budżet jest jaki jest i nic na to nie poradzę.
Masz jednak rację, że najbardziej by mi pasowała okazja 100-lecia ;)

Mikelos - najlepiej 75 3.0 Potenziata w stanie salonowym za tysioncpincet. Z VAT :).

Takie rzeczy to tylko... ;P

Ja swojego strupa wyrwałem za jakieś 100+laweta, ale wsadziłem w niego przez czas odkąd go posiadam kilkudziesięciokrotność tego, ile dałem, a i tak końca nie widać. Dlatego ma u mnie dożywocie. ;P

[QUOnajlepiej 75 3.0 Potenziata w stanie salonowym za tysioncpincet. Z VAT[/QUOTE]
A ty Radzik niby ile za swoją dałeś że tak pyszczysz? :P

Z pełnym kosztem sprowadzenia (benzyna siostry i moja, autostrady, kawa i hot-dogi na stacjach itp., pominąwszy to, co mi zostało w baku po dojechaniu na miejsce), a potem wszystkimi kosztami rejestracji (pomijając koszty dojazdu do rozmaitych urzędów i tłumaczy) wyszło 6.615,62 zł :).

Ostatnia edycja:
No to z czego się śmiejesz koniu :D

Powiedzcie mi jeszcze jakie są koszty ściągnięcia auta z zagramanicy (bez hot dogów, kaw, itp ;)).

U mnie było tak:

[TABLE="width: 281"]
[TR]
[TD]Samochód[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]4 371,67[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]blachy + ubezpieczenie[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]174,87[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]paliwo Lotos[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]150,55[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]autostrada Czechy[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]54,22[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]paliwo Czechy[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]263,54[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kawa stacja benz[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]24,65[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]paliwo Orlen A2[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]279,62[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]A2[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]31,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]akcyza[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]129,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]akcyza opłata[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]3,50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]akcyza wniosek[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]17,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tłumaczenie[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]200,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]US[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]160,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]rejestracja[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]256,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]opłata ekologiczna[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]500,00[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Możesz sobie wyrzucić, co chcesz :). I załóż, że za ubezpieczenie zapłacisz więcej, bo ja wracałem na ubezpieczeniu właściciela i wydałem jakieś grosze za przepisanie go na mnie na 24h.

a ile wynosi akcyza na +2000 ccm

- - - Updated - - -

Swoją drogą ładnie wszystko rozpisałeś ;)

18,6% - DUŻO. Więc albo załatwiasz fakturę za auto na 100 EUR, albo ściągasz na żółte blachy. Opłaty ekologicznej niestety nie da się chyba przeskoczyć.

Żółte blachy to wiocha jakich mało ale 18,6% to dużo :/ Do 2000 ccm ile wynosi?

Radku, musi być na żółte blachy? Nie wystarczy pojazd historyczny?

Nienie, to inna bajka - blachy normalne ale na ogół wiele przepisów korzystnych dla zabytków dotyczy również pojazdów historycznych, stąd zastanawiam się czy tutaj też tak nie jest.

Musi mieć minimum 25 lat tak czy owak, jak dzwoniłem do AW to nawet nie chcieli mnie słuchać, jak powiedziałem, że Alfa ma 23 lata...

Amortyzatory
Powrót