[33] 33 vs 75

Dbasz to masz, jak kupisz nie przedmuchane nie podkręcona to nie powinno być jaj. Brat miał Kappe z 16VT z gazem zrobił nią przez 3 lata ponad 60 tyś bez żadnej awarii. Ale auto jak kupił było od pierwszego właściciela w stanie igła i pełen oryginał bez kombinowania, podkręcania turbo itpitp.
Najlepiej o Lancie pytaj na forum Lancii :)

kolega ma chyba więcej niż 181 cm (przynajmniej tak wygląda ;) )
a co do motoru w kappie to chyba bym wolał 3.0 busso - pod kątem niezawodności chyba lepiej wypadnie od turbo - no i v6 a nie r4 ;)

Jestem ogólnie duży. Nie dość że w 75 nad głową miejsca brakowało to i na szerokość szału nie było :/ Ale powiem Wam szczerze, że bardziej szkoda mi że do 33 się nie mieszczę niż do 75. Kurde trochę napaliłem się na bokserka. W sumie to chłopaki mówili że się nie zmieszczę bo sam nie próbowałem jeszcze sił z 33.
Lexus też jest fajny. Tylko trzeba by było troszkę podreperować budżet. A w tym mistrzem nie jestem :P Takiego LS-a to trzeba by po lifcie szukać bo znając lexusa to coś pewnie poprawił a nie zepsuł.

Jestem ogólnie duży. Nie dość że w 75 nad głową miejsca brakowało to i na szerokość szału nie było :/ Ale powiem Wam szczerze, że bardziej szkoda mi że do 33 się nie mieszczę niż do 75. Kurde trochę napaliłem się na bokserka. W sumie to chłopaki mówili że się nie zmieszczę bo sam nie próbowałem jeszcze sił z 33.
Ja akurat w 75 miałem mniej miejsca niż w 33, przynajmniej na głowę. Fakt, że mechanizm dachu dochodził, ale to raptem parę cm. W 33 w ogóle nie ma problemu z przestrzenią między czupryną a sufitem, ale generalnie pozycja jest niższa i bardziej leżąca, tak jakby wjeżdżająca pod deskę. :D Tzn. byłaby leżąca, gdyby włosi zamontowali kierownicę po europejsku, czyli bliżej kierowcy niż deski, a że jest odwrotnie, to ja dość mocno przysuwam cały fotel do przodu i tu ew. mogą zacząć się Twoje problemy z miejscem na kolana. Na szerokość oczywiście szału nie ma, bo 33 to kompakt, do tego jeszcze dość wąski z wąskimi fotelami, pedałami, itp. Jak masz wielką stopę to będziesz, niczym kursant nauki jazdy, sygnalizował hamowanie wyjącym silnikiem. :D Chociaż może dramatyzuję.. mimo zimowych butów 45 mieszczących się na styk nie kojarzę żebym przypadkiem "gazował" przy hamowaniu. Wydaje mi się, że powinieneś spróbować linii Croma/Thema/164 - ja w Cromie czułem się.. dziwnie. :D Fotel wielki i wygodny, niczym z salonu, podłokietnik na dwa łokcie, wrzucając V bieg nie smyram kolana pasażerki, podczas agresywniejszej jazdy(jeśli tak to nazwać) o nic nie można się oprzeć, bo konsola daleko, drzwi daleko, kolumna kierownicy wysoko, itp. A, jakiś czas temu była nawet Thema kombi turbobenzyna, za niedużą kasę.

Tak sobie przed snem pomyślałem trochę na temat mojego "nowego" auta i okazało się, że zapominam jaki był pomysł na nie... Miało to być auto nietuzinkowe, oryginalne i służące do weekendowych/wakacyjnych wycieczek. Auta typu LS chyba się nie łapią do tych ram. Lexus się raczej niczym nie wyróżnia. Może "tylko" tym, że jest idealny. Poza tym służyłby mi pewnie do jazdy na co dzień bo jest po prostu zbyt dobrym autem żeby stać bezczynnie. Dodatkowo szukałem czegoś trochę starszego od mojej alfy.

mimo zimowych butów 45 mieszczących się na styk
Uuuuu moje zimowe jak i letnie buty są trochę większe.

powinieneś spróbować linii Croma/Thema/164
W 164 też szału nie ma z miejscem nad głową. Muszę gdzieś jej ładniejszą siostrę themę dorwać. Może ma jakoś inaczej wyprofilowane fotele.

Zostaje tylko Spider :D.

Ooooo, jaaaaakieeee fajneeeee Volvo!

321345_471126372936439_89291786_n.jpg

Ostatnia edycja:
Nooo volvo kozak :) Jaki to model? C30? Tylko fele chyba ciężko umyć bez szczoteczki do zębów ;)

O! To teraz rozumiem skąd się wzięło Volvo 480. :D

PS. Omron8, wiesz, że Volvo 340 miało transaxla? :D

Taaaaa jak jest nowa, później zaczynasz dostrzegać jak tandetny jest ten materiał...
Tam, tandeta od razu. Jeśli za miarę "tandetności" uznać wytrzymałość na wszelkie trudy eksploatacji to, za jeden z najmniej tandetnych należałoby uznać materiał foteli w PF 126p. :D

Nie wiem, ale po 20 latach wyglądał jak nowy - ani się nie zmatowił, ani nie wytarł... :P

Ale za to w upalny dzień przykleja się do dupska aż miło ;)

- - - Updated - - -

Zarejestrowałem się na forum 505 :) Trzeba się do takiego przymierzyć ale po doświadczeniach 75 raczej czarno to widzę :/

Hmmm... Z trudem ;) Na szczęście nie muszę nią na co dzień jeździć. Ale uczciwie mówiąc jest w niej sporo więcej miejsca niż w 75.

Amortyzatory
Powrót