Oki z awarią się uporalem. Zabawa jest na maksa niestety. Żeby ogarnąć temat potrzeba dwóch osób klucza 7 , kilku grzechotka i kluczy o różnych długościach numer 13, czegoś do ściągania my użyliśmy pasa takiego do transportu, podnośnika, klucza 32 oczkowego no i kanału.
Jeśli ktoś chce się podjąć mała solucja. W italauto koszt wymiany paska 250 a że miałem zerwany i byłem unieruchomiony musiałem ogarnąć sam. Poza tym nie uważam żeby aż tyle było to warte. Niestety tutrial bez zdjęć bo miałem zbyt uwalone rece. Opiszę tak dokładnie że fotki potrzebne nie będą.
Z oczywistych rzeczy trzeba zdjąć osłonę silnika koło prawe w nagkolu jest taka Osloba odkręcana ja trzeba odkręcić i zdjąć. Po odkręceniu jej mamy dostęp do napinacza dużego paska kłuczem 32 przekręcamy i pasek jest luźny ściągamy go i zlazimy na dół. Kluczem 7 odkręcamy rurę turbiny go interculera żeby uzyskać miejsce. Teraz trzeba odkręcić kompresor klimy który trzyma się na 3 śrubach 13. Dwie od dołu jedna od góry widoczna dopiero po odpięciu złączki elektrycznej idącej do niego. Z tym jest dużo zabawy trzeba użyć różnych nasadek o kluczy bo miejsca prawie zero. Kiedy odkrecimy kompresor rusza się on w zakresie centymetra (trzymają go przewody klimy). Teraz nakładamy pasek który uda się nałożyć bez narzędzi. I teraz zaczyna się kłopot na którym poległym i potrzebowałem nocy żeby wymyśleć rozwiązanie. Nowy pasek ciągnie kompresor i wykręca go lekko. My zrobiliśmy tak że najpierw za pomocą lewarka i drewienka docislismy godów śruby najdalej od koła pasowego(bo tam wukrecalo go poniżej śrub. Pozostałe dwie lapalismy przy pomocy paska do transportu łapiąc kompresor za część rolki po której śmiga duży pasek a na dole o sanie. Ściąga się go na dol do momentu gdy śrubki będą na miejscu. Wkładamy śrubki i dokrecamy. Niestety ta część i odkręcanie z racji małej ilości miejsca zajmuje najwięcej czasu najgorsza jest śruba na górze. Po wszystkiemu nie zapomnieć wsadzić wtyczki bo kompresor nie będzie się załączal. Założyć duży pasek i podkręcać do kupy.
Poziom trudności oceniam jako trudny ale że solucja i kluczami jest to do zrobienia. Czas około 4 godzin.
Tu pasek już na swoim miejscu.
Alfa miała wczoraj dostać nowe butki 20. Patryk wyczail świetne kapcie 3dsm w super cenie.
Niestety pomimo rozmiaru i parametrów nie wlazly przez duże brembo. Przy dystansie 20 nie waliły po zacisku,ale co z tego skoro kawal felgi wystawal za nadkole. Jestem ciekaw kiedy uda mi się znaleźć super fele które wejdą na ten cholerny kawał stali.
Także przestroga dla tych którzy na siłę chcą wsadzić duże brembo niech wezmą poprawkę na to że mogą się później rozczarować przy doborze felg.
Wysłane Huawei P9 przy użyciu Taptalk