ŁukaszKG
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159. 1.9 JTD.
Przesrane...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dodatkowo zamówiłem sobie żeby szyba była atermiczna zawsze to jakiś komfort wiekszy
Źle napisalem ta szyba będzie solarna. Jutro odbieram auto.No nie nastawiałbym się na większy komfort bo z tego co widzę, już wcześniej miałeś atermiczną![]()
Źle napisalem ta szyba będzie solarna. Jutro odbieram auto.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Źle napisalem ta szyba będzie solarna. Jutro odbieram auto.
W jaki sposób byla podgrzewana?
Szyba solarna to krok dalej od atermicznej. Poczytaj na stronie pilnongtona są w tej samej grupie bo redukują nagrzewanie wnętrza przez szybę, ale solar jest wydajniejszy. Tu skopiowane ze stronki.A to nie jedno i to samo? W opisach Pilkingtona tych nazw używają zamiennie i oznaczają je ikonką z termometrem (u mnie jest ikonka z uchem, co oznacza szybę "akustyczną").
W każdym razie w obu przypadkach na szybę nakładana jest powłoka odbijająca lub pochłaniająca promienie słoneczne. Szyba atermiczna/solarna stosowana była do wtóry z podgrzewaniem i na pierwszy rzut oka charakteryzowała się chyba przyciemnianym paskiem u górnej krawędzi.
W taki sam jak tylna, ale podgrzewane jest tylko to miejsce u dołu, gdzie znajdują się wycieraczki w stanie wyłączonym. Ma to ułatwić odmrożenie wycieraczki od szyby. Szyba nie jest podgrzewana w całości tak jak dzieje się to np. w Fordach. Podgrzewanie przedniej szyby włącza się razem z podgrzewaniem tylnej i lusterek zewnętrznych.
Mimo wszystko to i tak niezła opcja i żałuję, że nie mam tego u siebie.
Nie ma innego odcienia wydaje mi się że jest lekko ciemniejsza niż poprzedniaCzyli będzie miała jakiś odcień np. czerwony/zielony ?
Szyba solarna to krok dalej od atermicznej. Poczytaj na stronie pilnongtona są w tej samej grupie bo redukują nagrzewanie wnętrza przez szybę, ale solar jest wydajniejszy. Tu skopiowane ze stronki.
Dokładnie to samo napisałem.No ale właśnie z tego tekstu jasno wynika, że każda szyba solarna jest atermiczna, ale nie każda szyba atermiczna jest solarna. "Atermiczność" to właściwość szyby, a typ "solar" wskazuje na zastosowaną technologię.
To tak jak z szybami przyciemnianymi. Można je przyciemnić w procesie produkcji lub poprzez nałożenie folii. Jedna metoda może być lepsza od drugiej, ale obie są przyciemniane.
W tym momencie, masz po prostu szybę atermiczoną wykonaną w lepszej technologii, dzięki której właściwości atermiczne są lepsze niż były poprzednio - przy wykorzystaniu gorszej technologii.
Ciekawe czy są modele które nie pierdzą...zobaczę w praniu ewentualnie przyjdę się sprężynie ramienia wycieraczki.Mam te same. Pierdzą po jakimś czasie
I ja je posiadam...u mnie z kolei od roku nie do zdarcia,czasami robią za skrobaczke do szyb i też jest ok.Ciekawe czy są modele które nie pierdzą...zobaczę w praniu ewentualnie przyjdę się sprężynie ramienia wycieraczki.
Założone i jak narazie bez pierdzenia no i wycierają idealnie.![]()