• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[159] 250 kucy manego

Dobrze że przeczytałem twój temat. Bo ja chciałem 4x27mm wsadzić. Przód masz 20mm i jest ok ? Ja tył zaryzykuje 20mm. Mam opony 225/40/19.

Po fotkach widzę, że w Mrzeżynie byłeś na urlopie. Ja mieszkam w Grzybowie. Jak będziesz planował wyjazd na wczasy w te okolice to daj znać chętnie podjadę zobaczyć to cacko:). Przy okazji spytam, jak wygląda jazda na 19". Często trzeba prostować?

Dobrze że przeczytałem twój temat. Bo ja chciałem 4x27mm wsadzić. Przód masz 20mm i jest ok ? Ja tył zaryzykuje 20mm. Mam opony 225/40/19.
No ja mam 235 narazie testuje grubosc16mm i na chwile obecna jest ok, ale nie smigalem jeszcze z balastem....jesli bedzie tarlo uszczkne jeszcze z 1-2mm.20 na przod wlazi spokojnie i wyglada ladnie wrzuce dzis fotki jak lezy jak nie zapomne.

Po fotkach widzę, że w Mrzeżynie byłeś na urlopie. Ja mieszkam w Grzybowie. Jak będziesz planował wyjazd na wczasy w te okolice to daj znać chętnie podjadę zobaczyć to cacko:). Przy okazji spytam, jak wygląda jazda na 19". Często trzeba prostować?
W Mrzezynie bylem na pol dnia(tak z sentymentu) ale plazy juz za wiele nie zostalo:-[ Tak ogolnie wczadowalem sie w Dzwirzynie wiec tez blisko. W tym roku jesli plany zawodowe sie nie zbiegna w czasie zaplanowanego urlopu30.07-10.08 to tez bede w dzwirzynie bo tam plaza szeroka i noe trzeba sie w parawaningi bawic i wtedy mozemy sie gdzies spotkac. Co do jazdy na 19 przy duzych koleinach ciagnie kola, ale to jest w sumie kwestia przyzwyczajenia. Czuje to przy zmianie kol z zimowych na letnie pozniej sie przyzwyczajam i jakos tak wchodzi w krew[emoji12]

Ostatnia edycja:
Możesz mi powiedzieć jak zamontowales tylną kamerkę i tablet w miejscu starej nawi? No i w którym miejscu dałeś kamerę, żeby jej widać nie było zbytnio? Opisałeś to tu gdzieś? Jest z tym dużo roboty, żeby kamera działała jak należy? Bo tyle stron wertować przy pracy to trochę lipa.

Też poluje na 2,4 Ti, chciałbym w sedanie, ale ciężko cokolwiek dorwać. Usuwałeś klapy wirowe, dpf i zaślepka na EGR? Jak się spisuje po kilku latach? Miałeś jakieś większe problemy i serwis czy niunia chodzi dobrze?

Możesz mi powiedzieć jak zamontowales tylną kamerkę i tablet w miejscu starej nawi? No i w którym miejscu dałeś kamerę, żeby jej widać nie było zbytnio? Opisałeś to tu gdzieś? Jest z tym dużo roboty, żeby kamera działała jak należy? Bo tyle stron wertować przy pracy to trochę lipa.

Też poluje na 2,4 Ti, chciałbym w sedanie, ale ciężko cokolwiek dorwać. Usuwałeś klapy wirowe, dpf i zaślepka na EGR? Jak się spisuje po kilku latach? Miałeś jakieś większe problemy i serwis czy niunia chodzi dobrze?
uploadfromtaptalk1462549491979.jpguploadfromtaptalk1462549514772.jpguploadfromtaptalk1462549537488.jpg
Kamerka to takie ustrojstwo. Zabawy troche z nia jest bo musisz pociagnac kabel przez cala tapicerke(drogi masz dwie bo albo sufitem albo podloga) ten tablet jak to naywasz to taki kombajn z kenwooda tyle ze ma ekran dotykowy no i kosztuje odpowiedbio wiecej. W kazdym razie z kamerki nie korzystam bo mam czujniki cofania seryjne ktore robia swoje wiec kamerka to taka sztuka dla sztuki. Jesli chodzi o sprawy techniczne dpf wywalony, kolektor byl zakladany nowy i przyslepiany egr. No i auto najadlo sie chipsow przez co ma 250 klaczy i 540niutkow. Wymienilem jedynie sprzeglo z dwumasem bo juz mialo swoje lata i tyle. Autko sprawuje sie wysmienicie czytaj nawet pomimo uplywu dwoch lat romansu z nia jak przybutuje to ciesze sie jak male dziecko.
A tu zdjecia z dustansami obrobionymi do stanu obecnego czyli 16 tyluploadfromtaptalk1462550191396.jpguploadfromtaptalk1462550218016.jpg
I 20 przod
uploadfromtaptalk1462550342993.jpg

Dużo jest roboty z podłączeniem tego ala tableta? Żeby wszystko działało i grało? Ty to robiłeś czy już takie po prostu kupiłeś?

Jak uda mi się swoją zakupić to pierwsze co to pójdą klapy i zobaczę jak z dpf się będzie spisywać. Jak będzie grać na nerwach to też poleci razem z zaślepieniem EGR.

Ti są piękne, po prostu się zakochałem w niej.

Dużo jest roboty z podłączeniem tego ala tableta? Żeby wszystko działało i grało? Ty to robiłeś czy już takie po prostu kupiłeś?

Jak uda mi się swoją zakupić to pierwsze co to pójdą klapy i zobaczę jak z dpf się będzie spisywać. Jak będzie grać na nerwach to też poleci razem z zaślepieniem EGR.

Ti są piękne, po prostu się zakochałem w niej.
To jest radio samochodowe wiec podlaczenie wejscia chinch do gniazda aux i tyle. Jesli jezdzisz duzo po miescie proponuje wywalic dpf od razu.

A masz tam opcje wgrywania rzeczy czy coś? Bo wydawało mi się, że Automape tam masz? Czy to jakaś domyślna nawi?

W radiu domyslnie wgrana navi firmy garmin. Pliki z mapami wrzucone mam na karte sd i aktualizuje u kumpla(gdy planuje wyjazd wiekszy) ktory ma firme zajmujaca sie montowaniem car audio i alarmow swoja droga ma ten sam kombajn w skodzinie swojej. Dodatkowo czytnik dvd i usb ewentualnie z bluta mozna muze puszczac.

Powiedz mi jaki masz kołnierz wystający z piasty ? Bo moje mają 16mm. I teraz nie wiem jak to Robić by dystans 16mm założyć z centrowaniem.

Powiedz mi jaki masz kołnierz wystający z piasty ? Bo moje mają 16mm. I teraz nie wiem jak to Robić by dystans 16mm założyć z centrowaniem.
zmniejszyc kolnierz. Mi tez lekko zawaszal bo na pierscieniu jest wiekszy skos, na pisacie mniejszy i haczylo. Zagotowalem sie chwile poogladalem pomalowalem piaste i wyszlo ze haczy kontowke w reke dopadlem i delikatnie je zjechalem. Innej alternatywy nie ma. Uprzedzam pytania nie ma to wplywu na zachowanie auta i centrowanie nic sie nie dzieje, auto sie nie rozlatuje, nie trzepie, nie rzuca i jezdzi wczoraj do 200km/h lecialem i jak widac zyje;) Trza to po prostu zrobic z glowa i tyle.

Ostatnia edycja:
Też o tym właśnie myślałem. Bo normalnie auta mają ok 10mm. A nAsze alfy aż 16 :-D

daje rady i eliminuje problem zakladania dystansow mniejszych niz 16mm z powadzeniem centrujacym

Spoiler zakupiony i teraz rodzi sie pytanie czy tyle otworow co powiercilem styknie? Wyjdzie kolo 20 miejsc do przykrecenia. Dodam ze czasem rozprostuje krowce kopytka i zakrece sie w okolicach 200.
296.jpg
297.jpg
298.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót