• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] 2.0 20v Turbo by Teddy

W tej chwili już tylko weekendy i złoty :) na co dzień mam crome jtd '11 która teraz muszę doprowadzić do jakiegos stanu po tym jak nie oświetlona sarna wtargnęła mi na drogę :(

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

nie oświetlona sarna wtargnęła mi na drogę
Zgłoś na milicję że nie miała odblasków :)
Dużo narozrabiała? Kiedyś Vectrą zdjęliśmy sarnę i dopiero po roku kapnęliśmy się że reflektor ma oberwane mocowania i wisi luzem w swoim miejscu, poza tym oprócz sierści na masce nic więcej się o dziwo nie stało, tylko też poszła po skosie przez maskę a nie prosto więc szyba i cała reszta ją ominęła.

Sporo łącznie z chlodnicami pasem przednim i zderzakiem. W polifcie to oznacza parę ładnych tysięcy. Mialem zamiar sprzedać tak jak stoi i przesiąść się na freemonta ale kwoty jakie ludzie proponują spowodowały że wóz zostaje umnie tym bardziej po takiej inwestycji w niego zostanie dluzszy czas jakiś

Ostatnia edycja:
No kurcze, a AC? nie obejmuje czy nie miałeś ?

No kurcze, a AC? nie obejmuje czy nie miałeś ?
Mądry człowiek po szkodzie :) przecież ja się nie tłuke a wóz stoi w garażu :) sarny nie przewidziałem. Z drugiej strony 2 lata mam ten wóz a naprawy dobija mniej więcej kwot jakie bym musiał wydać za te 2-3 lata opłacania AC.

No ja się po pierwszym własnym poważniejszym dzwonie przekonałem do sensu AC, wtedy to była świeża bravka, wartość naprawy 1/3 jej wartości jako nowa, a jednocześnie gruuuba krotnosć rocznej składki AC.
Później AC drożały, zwłaszcza procentowo dla starszych wozów. Ale licho nie śpi, czy jacyś wandale itp. o czym się nieraz przekonałem niestety. Z sarną kontaktu nie miałem odpukać, ale przede mną kiedyś przed ciężarówkę wskoczyła.. tylko sierść fruwała. Doskonale ją widziałem - stała, stała i w ostaniej chwili jakby czekała na ten moment - hyc - na drogę . Żadnych szans ominięcia. Dobrze, że jakiegoś manewru nie zrobiłeś odbijającego w rów czy drzewo! W tej ciężarówce widziałem conieco szkód poczyniła, co dopiero w osobówce.

A co tam pochwalę się

:D fragment ze mną zaczyna się 6:53.
I tak przy okazji pozdrawiam ekipę pomorską z która sobie długo pogadałem :D fajnie było was ponownie zobaczyć!!! :D

Ostatnia edycja:
500 plus mnie rozwaliło. Masz u mnie 500 + do respektu:)
Zacna fura! O mały włos a był bym tam trafił. Ale niestety moja GTA w częściach a 159 2.0 nie będę się kompromitował.

Ostatnia edycja:
500 plus mnie rozwaliło. Masz u mnie 500 + do respektu:)
Zacna fura!

To 500+ trochę tak na wyrost powiedziane bo turbo musiałbym wymienić no ale.... potencjał zwiększamy :D

Ostatnia edycja:
Co ja czytam?! JTD? Nie dostajesz opryszczki po jeździe nią:)?

Sam wóz jest niezły ;D chociaż nadal nie lubie tego smrodu. Ktoś mi tu kiedyś wmawiał ze jak DPF sprawny to nie smierdzi :D fakt mniej ale dalej czuć gruzlikiem. Taki wóz zakupiłem kiedyś firmowo taki był potrzebny taki się ostał a po strzale w sarnę i inwestycjach jakie pochłonie troche musi odpracować

Ostatnia edycja:
Lubię takich pozytywnych wariatów, jak ten gościu blogo...
Ma dobre intuicje, ciekawe metafory, chociaż o autach wie niewiele więcej ode mnie:).

Relacje z Forza Italia fajne - 1 i 2-ga część bardzo fajne, z klimatem. Mało profesjonalne, ale za to naturalne.
Mógłby jednak częściej kamerę kierować na auta niż na siebie.

Ostatnia edycja:
Lubię takich pozytywnych wariatów, jak ten gościu blogo...
Ma dobre intuicje, ciekawe metafory, chociaż o autach wie niewiele więcej ode mnie:).

Relacje z Forza Italia fajne - 1 i 2-ga część bardzo fajne, z klimatem. Mało profesjonalne, ale za to naturalne.
Mógłby jednak częściej kamerę kierować na auta niż na siebie.

Polecam jego występ w ugotowanych :D. Jest specyficzny i pewnie nie wszystkim podchodzi ale na żywo jest z niego bardzo fajny rozmówca. Jara się na żywo dokładnie tak samo jak to widać na filmikach jest szczery do bólu przy tym.

Siadło Ci to z tym 500+ :D Gościu pozytywnie zakręcony, ale niezbyt zorientowany widać. ;)

Żeby nie było że się nic nie dzieje :D
IMG_20170206_134043933.jpgIMG_20170206_134101422.jpg
Klocki zjeżdżają

Pompa oleju nówka z ASO :). Jak skladac nowy silnik to porzadnie

Ile taka przyjemność kosztuje? W PL była czy z zagranicy ściągali?

Pompa przypadkiem nie jest taka sama jak od 2.4jtd? Ile taka przyjemność?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Dobrze myślałem. ;) A co masz zamiar za remont robić? Generalka?

Amortyzatory
Powrót