[156] 2.0 20v Turbo by Teddy

A to piszesz o tym :D

Generalnie ekipa Dobre Bo Włoskie lekko średnio tam pasowała :D zdecydowanie za głośni jesteśmy jak na takie eventy :D ale...... bawiliśmy się świetnie super klimat super ludzie.

Ale gdyby nie ekipa Dobre bo Włoskie to nie byłoby to samo ;)

Co nie zmienia faktu że może i pojdzie bo 4 do odcinki to 240. Ale trzeba by było kierowcę zmienić na takiego z mocniejszymi nerwami:)

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Ma znaczenie bo czym większa moc to i na pewno większa prędkość ... Szkoda, że już nie ma filmu na youtube który był jeszcze kilka lat temu przedstawiający Alfę 147 GTA 3.7 Autodelta 328 KM, który jechał z tą mocą 280 km/h ... A więc można ...

Co nie zmienia faktu że może i pojdzie bo 4 do odcinki to 240. Ale trzeba by było kierowcę zmienić na takiego z mocniejszymi nerwami:)

Skoro na 4 biegu masz 240 (domyślam się że z liczników) to zapewne licznikowo będzie 280, z GPSa cholera wie pewnie sporo mniej, ja przy 240 licznikowo mam na tą chwile ubytek 10-12 km/h według GPSa, a przy 260 licznikowo mam jeszcze 600-700 obrotów do odcinki​

Ma znaczenie bo czym większa moc to i na pewno większa prędkość ... Szkoda, że już nie ma filmu na youtube który był jeszcze kilka lat temu przedstawiający Alfę 147 GTA 3.7 Autodelta 328 KM, który jechał z tą mocą 280 km/h ... A więc można ...

No nie właśnie.
Teoria że jak są kunie to i prędkość bierze się znikąd jest wyssana z palca i tylko idioci nia sie podpierają, masz przełożenia i jesteś tym ograniczony, co z 500 kuni jak skrzynia się kończy na 260. Kunie jedynie szybciej ci pozwalają na dojście do tego Vmax

Autodelta w swojej ofercie ma również zmianę przełożeń skrzyni tak przy okazji i nie jestem pewny, ale to chyba oni zrobili moda na skrzyni gdzie Vmax to było 305 km/h w GTA
I tak z innej beczki to mi się kiedyś skala w 2.5 Busso skończyła i tam nie było kosmicznych mocy, a jedynie skrzynia z 166 3.0, która ma dłuższe przełożenia

Ostatnia edycja:
Mniejsza o predkosci. Jeszcze foto z tego jak wygląda nawka w info center.
435.jpg

Mi ten twój kurnik coraz bardziej zaczyna się podobać i chyba kiedyś sobie taki sprawię

Teddy Ty świrze :D Te info center super Ci wyszło, wygląda jakby tam miało być. ;)

No z tym info center świetny pomysł, zazdroszczę trochę. :D
Widziałem 156 na żywo na Forza Italia, robi robotę. :cool:

4200rpm -> 1bar doladowania
4800rpm ->1,7bara

I to przy lajtowym zapłonie i przelane paliwem :) skorygujecie AFR plus resztę rzeczy które Ci pokazałem i na 5000rpm i 2bary wygenerować nie będzie problemem :) Zresztą po sesji z TeamViewer'em szybko zobaczyłeś ile poprawny AFR poprawia zachowanie turbo :)

Ostatnia edycja:
I to przy lajtowym zapłonie i przelane paliwem :) skorygujecie AFR plus resztę rzeczy które Ci pokazałem i na 5000rpm i 2bary wygenerować nie będzie problemem :) Zresztą po sesji z TeamViewer'em szybko zobaczyłeś ile poprawny AFR poprawia zachowanie turbo :)

Wiem wiem Grześku jesteś mistrz :D jeszcze raz dzięki za pomoc przy ogarnianiu fury na dzień przed trasą. Tak BTW poważnie rozważam zmiane nicka :D na coś w stylu LAST HOPE lub LAST CHANCE :D nie było zlotu żeby na dzień czy dwa czegoś do tego wozu nie przykręcał :)

Jeszcze mi pare fotek z Forzy wpadło w ręce. Chyba nie mogę się na ten wóz patrzeć z bliska :D bo na fotach wychodzi bardzo korzystnie, traci przy bliższym kontakcie :D - trzeba lakiernika ogarniać i coś z tym zrobić.
P9244609.jpgP9244610.jpgP9244611.jpg

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję kiedyś po sąsiedzku zobaczyć na żywo tego potwora ;-)!

Tak przy okazji pochwalę się że razem z Dawidem z ekipy Dobre Bo Włoskie , Greciem i Michałem (nowym właścicielem Greciowej GTA) stawiliśmy się na castingu do programu RR Customs tutaj link do albumu https://www.facebook.com/dobe.bo.wloskie/photos/?tab=album&album_id=1830047703894677 ze zdjęciami z tej imprezy- dla marudzących że nie mają konta na FB - to dostęp do galerii nie wymaga konta na FB :) . Niestety żaden z nas nie przeszedł dalej :) ale była okazja utrzeć nosa chłopkom z VAGów i JDMów :)

Jeśli były tylko auta ze zdjęć to nie wiem kto tam decydował, ale musi mieć upośledzenie że nie wybrał żadnej włoszki :/

Jeśli były tylko auta ze zdjęć to nie wiem kto tam decydował, ale musi mieć upośledzenie że nie wybrał żadnej włoszki :/

Nie ich styl po prostu. Wybrali Mini , Trabanta , Opla Astre i to pstrokate coś amerykańskie ;). To że wybiorą coś amerykańskiego to było pewne, i o ile wybór Mini mnie nie zdziwił bo piękny sprzęt (chociaż nie wiem co właściciel w nim chce zrobić) to wybór trabanta , którego właściciel nawet nie przyjechał tylko przywiózł zdjęcia w kopercie bo auto leży rozgrzebane po całym garażu ;D i Astry (pierwszy zgłaszający miał pewność że go napewno wybiorą a zgłosił sie jako pierwszy pracownik RRCustoms) trochę to dziwne :D ale nie tworzę teorii spiskowych

Ostatnia edycja:
Tak przy okazji pochwalę się że razem z Dawidem z ekipy Dobre Bo Włoskie , Greciem i Michałem (nowym właścicielem Greciowej GTA) stawiliśmy się na castingu do programu RR Customs tutaj link do albumu https://www.facebook.com/dobe.bo.wloskie/photos/?tab=album&album_id=1830047703894677 ze zdjęciami z tej imprezy- dla marudzących że nie mają konta na FB - to dostęp do galerii nie wymaga konta na FB :) . Niestety żaden z nas nie przeszedł dalej :) ale była okazja utrzeć nosa chłopkom z VAGów i JDMów :)

Również dziękuje za spotkanie, sama impreza spoko ale wybór aut troszkę kontrowersyjny :o

A bo wam dziewczyny auta zasłoniły tak się kleiły do "włoszczyzny" i jury nic nie widziało ;)

Miałem zapytać na Forzy, ale zapomniałem...

Jeździsz tym tylko weekendowo (plus zloty) i masz inne popychadło na co dzień, czy "szóstka" to samochód do wszystkiego?:)

Amortyzatory
Powrót