[156] 2.0 20v Turbo by Teddy

Pompa konstrukcyjnie jest taka sama jak 2.4 z ta różnica że ta z 2.4 jtd ma mniejsze ciśnienie na wolnych obrotach i do benzyny się nie nada. Zapłaciłem mniej jak cennik :). Nie robię remontu składa mi grzesiekk mocniejszy silnik co by męsko dmuchać. Wiec wypadało żeby wszystko było tip top

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

400 koni i w górę [emoji14]

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Teddy84, czyli w 2.4 taka pompa działałaby oki ? :)
Z ciekawości pytam, bo jak u siebie robiłem to nowej nigdzie nie mogłem znaleźć.

...składa mi grzesiekk mocniejszy silnik ...

Nooo, to jak teraz nie będziesz łoił tego wozu po torach raz za razem bijąc wszystko wokół, tylko dalej będzie "się robił" w nieskończoność ...
Kurde, mnie co chwilę przekładał umówione rozpoczęcie zrobienia "porządnego TSa bez w zasadzie ograniczeń funduszowych", aż rozwiązaliśmy umowę, bo rzekomo nabrał poważnych robót i nie wyrabia . Jakieś GSMP-owe sobie myślę wozy czy coś, no ok rozumiem, trudno. A tu się wydało, że ot, fiatowskie turbo 5 cyl, wzmacnia, co i tak stoi na podnośniku ciągle ( :P ) . No trochę jestem zły na takie nieproduktywne ( ; ) ) wykorzystanie umiejętności i wiedzy Grześka, jak żeś go namówił ???
(z przymrużeniem oka wszystko, ale jednak no ... zły jestem :) )

Tia żeby bić wszystko i wszystkich to jeszcze trzeba nad sobą popracować :D mam nadzieje że z roku na rok będę lepszy. Spokojnie wóz i tak będzie się robil :D w nieskończoność, takie hobby. Plus jest taki że mam teraz 2 silniki :D ( no dobra 1.5 :D ) i mogę robić coś równolegle.
Co do Grześka to zapracowany gość , ja się umówiłem rok temu prawie że będziemy robić silnik ale trochę z powodów finansowych z bastowałem z tempem prac i pewnie nowy silnik nawet nie wjedzie w tym roku do ramy . Jeździć mam czym, mam też co w tej konfiguracji poprawiać. Na pewno na wiosnę jadę na hamownię ogarnąć wszystko na nowej mniejszej części gorącej sprężarki bo już w zeszłym sezonie nie dałem rady i uruchomię wtrysk metanolu. Wpada nowy kolektor rurowy równoodległościowy.
Reasumując neverending story ....... and i like it !!!!

Ostatnia edycja:
Nooo, to jak teraz nie będziesz łoił tego wozu po torach raz za razem bijąc wszystko wokół, tylko dalej będzie "się robił" w nieskończoność ...
Kurde, mnie co chwilę przekładał umówione rozpoczęcie zrobienia "porządnego TSa bez w zasadzie ograniczeń funduszowych", aż rozwiązaliśmy umowę, bo rzekomo nabrał poważnych robót i nie wyrabia . Jakieś GSMP-owe sobie myślę wozy czy coś, no ok rozumiem, trudno. A tu się wydało, że ot, fiatowskie turbo 5 cyl, wzmacnia, co i tak stoi na podnośniku ciągle ( :P ) . No trochę jestem zły na takie nieproduktywne ( ; ) ) wykorzystanie umiejętności i wiedzy Grześka, jak żeś go namówił ???
(z przymrużeniem oka wszystko, ale jednak no ... zły jestem :) )

Niestety Andrzejku ale kurcze mam tylko dwie ręce, próbowałem wciągnąć do współpracy kogoś innego ale kończyło się to i tak tym, że musiałem siadać i poprawiać kanały w głowicach osobiście drugi raz ;/ Po zeszłym sezonie jak puściłem głowice chłopakom jeźdzącym nie tylko w amatorkach ale i okręgówki na śląsku, Bednary/Poznań/GSMP na 2017 taki worek się rozwiązał że siedzę codziennie po 12h nad głowicami a towaru do zrobienia jest tyle że przerobić nie idzie. Po części to też moja wina, wszystko przez to jak podchodzę do obróbki kanałów, do ich symetrii przepływów dla poszczególnych cylindrów, to wszystko niestety zajmuje dużo roboczogodzin.
Kamila blok narazie robi za podstawe stołu dla głowic w kolejce do zrobienia :)

TS to problematyczny silnik, za pucharu Alfy to one co drugi wyścigowy weekend wybuchały więc na szybko to się go nie zrobi - niestety ale obecnie nie mam po prostu mocy przerobowych na niego, moja własna puszka stoi nie dotknięta od listopada a miałem pojechać nią classic auto i PSB w 2017 roku ;/

No faktycznie, neverending, jak nie będzie co to inną karoserię podepniesz pewnie :)

GrzesiekK. To na ile masz kolejkę do przodu????????
Bo mi się plan drugiego motoru w głowie pojawił- strokera z 1.8T krótko mówiąc. Tak żebym miał na podmiankę w razie awarii

Niestety Andrzejku ale kurcze mam tylko dwie ręce, próbowałem wciągnąć do współpracy kogoś innego ale kończyło się to i tak tym, że musiałem siadać i poprawiać kanały w głowicach osobiście drugi raz ;/ Po zeszłym sezonie jak puściłem głowice chłopakom jeźdzącym nie tylko w amatorkach ale i okręgówki na śląsku, Bednary/Poznań/GSMP na 2017 taki worek się rozwiązał że siedzę codziennie po 12h nad głowicami a towaru do zrobienia jest tyle że przerobić nie idzie. Po części to też moja wina, wszystko przez to jak podchodzę do obróbki kanałów, do ich symetrii przepływów dla poszczególnych cylindrów, to wszystko niestety zajmuje dużo roboczogodzin.
Kamila blok narazie robi za podstawe stołu dla głowic w kolejce do zrobienia :)

TS to problematyczny silnik, za pucharu Alfy to one co drugi wyścigowy weekend wybuchały więc na szybko to się go nie zrobi - niestety ale obecnie nie mam po prostu mocy przerobowych na niego, moja własna puszka stoi nie dotknięta od listopada a miałem pojechać nią classic auto i PSB w 2017 roku ;/

No wiem, wiem... rozumiem, choć nie ukrywam, że liczyłem ale co zrobię :-/ sądziłem że poza tymi GSMP to pewnie swojego Clio na rakietę też robi. No to rozumiem myślę...
Nic, coś tu na miejscu będziemy kombinować, może na połowę roku się uda, a póki co zostaje 148 koni :)

Co do wybuchania TSa temu mojemu poprzednikowi też "wybuchnął", ale sie oni wtedy za bardzo tym nie przejmowali , wsadzali następny - nówkę. Ja za mojego krótkiego żywota torowego coś tam wybuchającego, i to nie w Alfach widziałem, więc nie trzeba TSa do tego :)

A może po części to wina tego, że oni w pucharze na oleju 5W30 jeździli ? i wlewali go raptem prawie tyle co naparstek ?

Jest w UK seria wyścigów od lat :

http://alfaracer.com/

, i w współcześnie trwa (kilkanaście wyścigów, 8 torów, 3 klasy), gdzie jedną z klas jest niemodyfikowany TS . I kurde ścigają się jak ta lala i to nie 5 kółek po 1,5 minuty tylko normlany wyścig, chyba więcej jazdy niż w pucharze w PL było . I kurcze dają radę. Tak że może nie jest tak źle z tymi TS. Potestowalibyśmy, pomógłbyś obalić mit, a tak to będzie krążył wciąż :)

A na CA się zapowiedziałeś, to nie odpuszczaj!

Działamy - zmiany na nowy sezon
Stylistycznie to dla niektórych krok w tył ale myślę że i tak dobrze siądą
223014d1488366846-2_0_20v_turbo__teddy-17092925_1601527493194883_1941124084_.jpg

OZ Superturismo 18x8 5x98 et35 więc bez pływaków bez zmiany średnicy piasty etc. po prostu siądą i najważniejsze mam nadzieje że siądą na brembo bez dystansu (w tomasonach to było 5mm ale było)
Do tego Jakub z Motoryzacyjnej Pasji ogarnął dla mnie Pirelli P Zero NERO GT 225/40/18 :) w przyjemnej cenie Polecam z nim kontakt :D w celu zakupów przed sezonowych.

Załączniki

• 17092925_1601527493194883_1941124084_o.jpg
    17092925_1601527493194883_1941124084_o.jpg
    79.7 KB · Wyświetleń: 0
No ładne, sobie pomyjesz conieco tą biel , o ilę będą zmywalne szramy :)
Ale co to za pickupa masz na którym leżą ?

No ładne, sobie pomyjesz conieco tą biel , o ilę będą zmywalne szramy :)
Ale co to za pickupa masz na którym leżą ?

Nie no oczywiście że domyjemy :D je a może i przemaluje o ile znajdę na to czas ten rok rozpoczął się jakoś że niby roboty nie ma a czasu i tak czlowiek nie ma :D

A na zdjęciu paka Fiata Diablo :)

- - - Updated - - -

Co z TN1?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

TN1 idą w świat :) kupiec czeka już praktycznie tylko na to aż je zdejmę i nadam :)

Amortyzatory
Powrót