• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 2.0 20v Turbo by Teddy

Jeszcze tydzień do strojenia. Podniosłem wóz 10mm w górę nie dało się tak jeździć na dłuzszą mete. Przed strojeniem poprawialiśmy trochę wydech wyprowadziłem pojedyńczą rurę 3" za zderzak tak żeby nie grzał się przy dłuzszej jeździe miało być 2x70 buzzera ale noc nas zastała i trzeba było już kończyć. Spawaniem jak zwykle zajął się Teddy senior.
13054871_1302924669721835_1939710492_o.jpg
Pare razy juz miałem chęc się tego wozu pozbyć ale są dni jak ten :D wychodzą patrzę i jednak nigdy go nie sprzedam :D
13052729_1302434586437510_301624573_o.jpg13073030_1302283379785964_1130348328_o.jpg

Powiem Ci, że nie jestem fanem 156. Nie zapomnę jednak jak bardzo spodobał mi się lakier tej Twojej szóstki, już wtedy ta Twoja Alfa fajnie wyglądała.
Jednak to co zrobiłeś z tym samochodem od tego czasu to po prostu miazga - teraz fura naprawdę miażdży suty.
Zostaw ją sobie, nie sprzedawaj jej - jest teraz w najlepszych rękach w jakie mogła trafić :)

Ostatnia edycja:
No to ten .... Byłem na hamowni. Wynik 357 koni z jednym ale poddał się silnik brak kompresji na 1 cylindrze, upaliliśmy tłok prawdopodobnie. Katowaliśmy wóz niezłe 4 godziny na hamowani startujac od doładowania 0.6 aż do docelowego 1.45 potem lekko zibi zmniejszył doładowanie żeby wygładzić wykres i przy 3-4 próbie już po zakończonym hamowaniu wóz zgasł i więcej nie odpalił :(. W tej chwili liczę budżet rozważam różne opcje i albo wróce w tym sezonie nadal z seryjnym silnikiem i zostanie ostatni równy wynik jak na filmie 320 koni albo.... wrócę ale już nie w tej samej pojemności.

przy okazji dzwięk 3" wydechu jest nie do opisania ani nie do zarejestrowania to trzeba zobaczyć. Niestety bliskie sąsiedztwo ludzi powoduję że zibi zakłada dodatkowy tłumik. Dodatkowo film nie oddaje tego jak to brzmi.

1213.jpgIMGP3563.jpgIMGP3579.jpgIMGP3592.jpgIMGP3600.jpgIMGP3611.jpgIMGP3619.jpg

Na pocieszenie na sam koniec spotkana ekipa VTG z syclone na pace :D
IMGP3623.jpg

Załączniki

• IMGP3625.jpg
    IMGP3625.jpg
    84.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
O kuuźwa, to który już raz będziesz silnik rozbierał? 4?

O kuuźwa, to który już raz będziesz silnik rozbierał? 4?

Cóż lubię to :D a moja kobieta już przywykła do tego że śmierdzę olejem i/lub benzyną :D. Dwa że to kolejna lekcja którą sam odrobiłem.... silnik nowy nie był mimo że po solidnej rewizji i zrobiłem co mogłem żeby był w jak najlepszej kondycji poprostu mógł już mechanicznie się poddać swoje km ma za sobą. Zobaczymy czy wypałilismy dziurę w tłoku czy pozrywało półki a może jeszcze co innego nie oczekiwanego.

Ostatnia edycja:
Kamil..pamiętaj że masz być AR na zlocie ;p

Przykra sprawa... z mowil czlowiek zakuc ;P

Czyli potwierdziłeś ze to ulep ;P Weź zrób z niej kwietnik :D
Masakra.

Toś pojeździł :P Już tyle zrobiłeś, tyle siana włożyłeś, ja bym dokończy ten silnik. :)

Oj.. no co powiedzieć.. zbadaj co się stało. Choć na na 3 cylindrach z urwaną półką to jechałem i to niemały kawałek :) ale huki robił wtedy i rzępolił silnik hoho :) I odpalał. Ale każde uszkodzenie jest inne.
350 koni nono.. tylko co z nimi w przednionapędówce, nie przesada trochę ? może zrób coś bezpieczniejszego dla silnika i niech jeździ stabilnie w końcu, bo zardzewieje ta Alfa jak ta biedna szabla Krakowiaczka, co to wojny zaznać jej dane nie było ;)
Ja przy serii wypatruję tylko objawów zużycia czy jakichś korb po bokach, a co dopiero po wzmacnianiu.

350 koni nono.. tylko co z nimi w przednionapędówce, nie przesada trochę ?=
No co za rok się zrobi Italian Drag Day :D. Dziś z endoskopem jadę badać co się stało :). A co do rdzewienia naszczęście Alfie wraz ze zmianą mojego zamieszkania dostał się przytulny garaż :D więc ma gdzie zimować w suchym. Spokojnie jeszcze nie złożyłem broni będzie jeszcze coś z tego wozu, tylko muszę mój pociąg do przesady trochę przytępić :D

Ostatnia edycja:
Niezły projekt :-) ... Widzę że pracy i pieniędzy zostało włożone w to auto co nie miara ... Ale satysfakcja zostaje na zawsze :-) ... Tak trzymać ;-)

no kurna, pracuje pare km od zibisoft :D nawet sam tam swoją 2 razy hamowałem :P

no kurna, pracuje pare km od zibisoft :D nawet sam tam swoją 2 razy hamowałem :P

Jak to pare km to pewnie było mnie słychać :D

A co do samego wozu byłem zbadałem dziury w tłoku niet więc pewnie półki pozrywało. Jeszcze nie wiadomo w który weekend zrzucimy głowice tłok wyleci zbada się cylinder i założy używany tłok i do końca sezon przejeżdżę. A przyszły sezon .... Grzesiekk się chyba nie obrazi jak pokaże co nieco nadczym już pracuje :D.

13077379_1089035514485846_1507473606_n.jpg13082173_1089035554485842_794842819_n.jpg13089992_1089035577819173_378710297_n.jpg

Ale dlaczego mam się obrażać ... przecież to Twoje zabawki ja je tylko przygotuję jak należy :)

No prosze, a jak szukalem kogoś z głową do zrobienia mojej glowiczki....
to nie moglem nikogo sensownego znaleźć :)

ale mam drugą :D zainteresowany ?:))))

w

Amortyzatory
Powrót